Allt om pool, Poolforum!

SpaForum - spabad => SpaForum => Ämnet startat av: PatrikT skrivet juli 23, 2020, 16:11:27:27

Titel: Felsökning Westerberg Delux 2.0
Skrivet av: PatrikT skrivet juli 23, 2020, 16:11:27:27
Hej. 

Jag har ett Westerberg Spabad delux 2.0 som är typ 3-4 år. När jag startar upp det så löser jordfelsbrytaren efter 3,5-4 minuter om jag inte gör någonting. När purge sekvensen är Hej. 

Jag har ett Spabad delux 2.0 som är typ 3-4 år. När jag startar upp det så löser jordfelsbrytaren efter 3,5-4 minuter om jag inte gör någonting. 
Under uppstarten kan jag starta båda pumparna (jet 1 och 2) och det funkar. 

Så fort jag trycker på lightknappen så löser jordfelsbrytaren. Detta gör den även om

-värmaren är bortkopplad från kretskortet, ljuset är bortkopplat från kretskortet eller om jag kopplar bort kontakten till cirkulationspumpen. Även när alla tre är bortkopplade löser jordfelsbrytaren. Jag skulle vilja komma i kontakt med en tekniker för konsultation
-värmaren är bortkopplad från kretskortet, ljuset är bortkopplat från kretskortet eller om jag kopplar bort kontakten till cirkulationspumpen. Även när alla tre är bortkopplade löser jordfelsbrytaren.
Nån som har nån idé på fortsatt felsökning?
Titel: SV: Felsökning Westerberg Delux 2.0
Skrivet av: Ola Ahlberg skrivet september 02, 2020, 18:12:41:41
Hej
Har ett Viking Spa med samma typ av fel som du beskriver fast min tog det 6 minuter innan jordfelsbrytaren löste ut.
Mitt fel låg i att ozon generatorn hade fått vatten i sig. Den sitter rakt under min kontroll panel och den höll inte riktigt tätt mot plasten. Hade för mkt vatten i efter en påfyllning och det forsade över vatten när vi badade  - har inte varit problem tidigare men spa’t är ca 13 år så tar ut sin rätt. Torkade ut ozon generatorn och kopplade in igen och tätade om kontroll enheten - sen var det bad igen.