CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Zaphod

Sidor: [1]
1
Teknik / Morrande pump
« skrivet: juli 03, 2012, 22:21:09:09  »
När jag i morse skulle slå på cirkulationspumpen "morrade" den bara. Slog brytaren till-från-till......tills pumpen äntligen gick igång. Senare på dagen kom jag på att min garanti borde fortfarande gälla, sagt och gjort ringde J&F och nämnde mitt problem. Kundmottagaren kollade upp min beställning och konstaterade att min garanti hade gått ut för 3 veckor sedan, då släpper hon bomben, "3 veckor är inget  att bråka om, jag skickar en ny till dig".

Det kallar jag kundservice O0 O0

//
Lars


2
Vatten och kemi / Dagens Vi i villa
« skrivet: april 19, 2011, 23:31:48:48  »
Vi i villa trillade ner i brevlådan idag och till min glädje var det ett "poolspecial" <love> Där finns även en Q&A med flera återförsäljare, men det som fick mina ögon att tåras var när Lars Beckman, som representerar Nordiska Kvalitetspooler, fick frågan "Hur mycket måste poolen skötas". Hans svar var då; "En glasfiberpool är mycket enklare att sköta eftersom pH-värdet inte förändras lika mycket som hos andra pooltyper" Hur >:D tänkte han där? Mig veterligen har inte poolmatriatet någon större inverkan på vattenkvaliteten. Är det bara jag, eller låter det inte lite <hmm>

//
Lars

3
Övriga frågor! / Trevlig Midsommar
« skrivet: juni 24, 2010, 14:29:05:05  »
Jag vill bara önska alla forumister och alla andra, en trevlig midsommar med massor av  <sol> och en förhppningsvis bra badsommar.

//
Lars

4
Byggtrådar / Storpool dax
« skrivet: juni 10, 2010, 21:39:56:56  »
Jaha, då är det dags för ännu en svettdrypande, nervkittlande och ångestframkallande resa som brukar kallas, Poolbygge. Resan började för 3 år sedan, då jag övertalade min älskade hustru att vi skulle bli med pool. Sagt och gjort, en styck Intex 457x91 införskaffades och ställdes på gräsmattan. I min enfald trodde jag att tomten var plan, men icke. Just då spelade det ingen roll, för vi skulle bada!!

Året efter skulle jag göra det "ordentligt".

Rev bort den gamla uteplatsen, plomonträd och lite olika buskar, här skulle byggas oas.
Denna oas har fungerat alldeles perfekt för våra behov fram till nu. Bifogar lite bilder på mina tidigare eskapader .

Nu till det som komma skall.

Grävaren är kontaktad, en styck Storpool rund 4,5m är beställd samt en styck Brilix thp 55. Detta skall under de närmaste vekorna trilla ner i vår trädgård. (under förutsättning att grävaren har samma prioritringar som jag har  <hmm> )

Uppdateringar kommer löpande, självklart med massa bilder eftersom det är ett krav  <love>

//
Lars

5
Artiklar och läsvärt. / Nu har det tyvärr hänt
« skrivet: augusti 09, 2009, 18:51:20:20  »
Man MÅSTE!!! ha koll på sin elinstallation till alla typer av pooler, annars kan det tyvärr sluta såhär....

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5622599.ab

//
Z

6
Vatten och kemi / Dagen då jag såg ljuset!!!!
« skrivet: juli 27, 2008, 18:33:45:45  »
Efter att ha kört min 10m3 Intexpool i 3år utan några större haverier, bestämde jag mig för att investera i ett sandfilter. Sagt och gjort, färden gick till närmaste Harald-Nyborg och vips var det ett sandfilter i min ägo. Glad i hågen började jag montera, till min stora besvikelse läcker ventilen som ett såll så det är bara att montera isär hela paketet och åka tillbaka och byta ventil.
Bytet sker utan några som helst problem O0

Väl hemkommen och efter återmontering och uppstart av mitt nya fina filter tycker jag att vattnet är lite "mjölkaktigt", kollar värdena med stickor som jag alltid har gjort och dom visar:

Klor 0
pH 6,8
Alc 20-40

Snabbt in och kolla i mitt favoritforum <love> och där läser jag mig till att om man höjer pH så följer Alc med. Ut fort som f-n och i med pH plus.

Hjälper till att cirkulera vattnet för att sedan ta ett nytt test, pH är nu OK men Alc är fortfarande väldigt lågt.

Trygg i att jag har gjort rätt och att Alc skall höjas om jag ger det lite tid, låter jag pumpen gå hela natten för att rensa ur vattnet. När jag vaknar dagen efter går jag ut för att göra min dagliga inspektion av ägorna dvs poolen, konstaterar jag att den är om ännu "mjölkigare" så jag tar ett nytt test och det visar som dagen innan.

Efter lite huvudkliande åker jag tillslut och köper tabletter istället, väl hemkommen gör jag ett test av mitt pH, ÖVER 8 <antman>. I med pH minus istället och veva runt som en tok.

Det blev lite klarare så jag slänger i en omgång till, åter igen veva runt mitt vatten och nu tycker jag att det börjar se bättre ut.

Tar ett nytt prov, pH 7,2 jippi!!!!!!

Backspolar filtret mest för sakens skull och sedan chock klor, till min stora glädje ser jag hur vattnet klarnar framför mina ögon. Gör en mätning med mina stickor mest för skoj skull och dom visar ett pH som  inte är i närheten av det tabletterna visade.

Såhär i efterhand kan man konstatera att skall man ha koll på sina värden så finns det bara en sak, Tabletter O0

//
ZaphoD




Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag