Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - henkehäst

Sidor: [1] 2 3
1
Vatten och kemi / Klorinator
« skrivet: maj 21, 2017, 09:39:05:05  »
Hej. Vid vårstarten ser jag att elektroderna i klorinatorn är helt inbäddade i vita avlagring. Vad är detta och vad skall man göra. Har läst att man kan rensa den med ett bad av saltsyrelösning.

2
Teknik / SV: Maskinrum i plast - hur koppla?
« skrivet: februari 25, 2013, 23:10:29:29  »
Titta på medlemmars bilder på teknikrum. Jag har lagt in bilder där 2010. Mitt system är helt i plast. Limmade GF delar. VP och solpaneler, maskinrum i källaren.
henkehäst

3
Uppvärmning / solpaneler
« skrivet: maj 07, 2011, 23:57:42:42  »
Här är mina Miamipools paneler. Laddar via en egentillverkad kullvert av 50 mm PEM rör.

4
Teknik / teknikrum
« skrivet: juli 13, 2010, 09:50:39:39  »
Nu är mitt pumprum klart och automatiken uppkopplad. Det var en del klurande på rörkopplingar osv, det skall ju se snyggt ut också. Det enda som saknas är en VVX för att ansluta vedpannan till systemet. Se avsticken vid bypass ventilen. Den är tänkt att ha vid tillfälliga sanbba tempökningar och vid den energikrävade vårstarten. För övrigt har jag en VP (Gullberg Jansson) och solpanel (Miamipools bilder kommer).

5
Teknik / SV: Bottenpluggen på sandfiltret läcker (gängpaj?)
« skrivet: juni 30, 2009, 14:55:54:54  »
Jag råkade ut för samma problem vid uppstarten av vår pool. Det var den stora tömmningspluggen i botten på filtret som inte var riktigt dragen. Men pga vatten och sandtrycket gick den inte att dra åt utan problem. Jag fick lossa filtret och luta det svagt åt sidan, sedan släppte jag på pluggen och gjorde rent från sand i gängspåren. Den fuktiga sanden rinner inte ut. På med lite gängtejp & ihop med klabbet sen var det tätt.

6
Teknik / SV: Rörmokarens kloka ord
« skrivet: juni 12, 2009, 22:19:43:43  »
Det här var en tråd i min smak!!
Lite grundläggande fysik till att börja med, visst har 90gr krökarna ett högre tryckfall än en lång böj. Men ! höjden från pumpens utlopp till högsta förmedlingspunkt är av mer betydelse i avsende på förluster i flöde (Minns lektionen om vattenpelarens höjd/tyngd & G). Jag tror dock inte att det är ett problem av väsentlig betydelse pga att de flesta kända leverantörernas pumpar är överdimensionera de. Den förlust som tryckfallet ger blir ju ett lägre flöde, låt pumpen gå några minuter längre per dygn så är problemet försumbart.
Sen är den viktigaste aspekten för oss installations nördar, ut sendet på ert maskinrum !!!. Lång böj går fet-bort.
Men i övrigt en mkt intressant och riktig frågeställning

7
Byggtrådar / SV: Hemmbygge i leca.
« skrivet: maj 28, 2009, 20:58:33:33  »
Kul med lite gensvar. Jag primade väggarna med vanlig betongprimer efter det att jag slipat av alla ojämnheter med flexen. sedan limmade jag konstgräset med vanligt golvlimm det fungerar mkt bra. Bottenisoleringen är av fabrikat Sundolit 70mm och med hårdhetstal 300, den äj jag dock besviken på det blev fullt med märken när jag gick på den. Tråkigt men det var liksom inte läge att byta. Ett gott råd är att limma matta osv först och lägg in isolering sist.
Bifogar en bild på ett annat hemmbygge, så här får man hjälp av barnen med gruskörningen.

8
Byggtrådar / SV: Hemmbygge i leca.
« skrivet: maj 27, 2009, 22:33:46:46  »
Nu var det dags för lite uppdatering av byggbilderna. Efter många om och men så har vi frångått planerna med gräs utanför trallen och bestämt oss för stensättning. Som avgränsning av poolområdet så bli det en mur på ca 1 meter. För dyliga lösningar åtgår det en j...la massa grus, ni vet tjäle & dränering och annat kul som måste tänkas på. Det är konstig vad lite ett lastbilslass grus räcker men det är tung så det förslår att få ut med skottkärra. Jag passade på att skicka ned lite plintrör till orörd botten när vi återfyllde runt poolen förra året när vi återfyllde. De har varit bra att rikta bärlinorna mot och har inte rört sig över vintern. För övrigt lägger jag bjälklaget på trädgårdsplattor i välpaddat grus och riktar med "Bulo brickor".
Jag är snart klar med trallen och närmar mig kortsidan där rullen för poolskyddet skall monteras. Jag är sugen på att vända på rullen och bygga in den med upprullning på ovansida i stället för under. Det är klart lite pill med det men i övrigt ser jag inte några problem med funktionen, kommentera gärna om ni vet annat.
Det blir lite slanga och rör för belysning och värme pumpar. jag kommer att starta en tråd i teknik avd sedan när maskinrummet närmar sig färdigställande.

9
Uppvärmning / Värmepump
« skrivet: maj 10, 2009, 22:59:33:33  »
Vilken effekt är det på era värmepumpar ???
Det verkar som att 4*8 kräver minst 9kw eller fungerar det med mindre??

10
Teknik / SV: Söker info/bilder på maskinrum
« skrivet: maj 04, 2009, 22:21:49:49  »
Här har ni en bild på min lösning. Det är inte riktigt färdigt, det skall monteras en vvx för att möjliggöra uppvärmningg från vedpanna samt avstick till vvp. Jag kopplade upp detta i höstas då jag ville starta poolen för att cirkulera kemet lite innan den vinterstängdes. Jag ville ju ha vatten i poolen under vintern.
Återkommer med mer bilder när resterande kopplingar är klara, nu är det prio ett på markarbeten och msk rummet får vänta tills det regnar.

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag