CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - rsjowa

Sidor: [1]
1
Omröstningar / Poollampan på vinter?
« skrivet: september 13, 2009, 22:37:30:30  »
Well, funderar på hur vanligt det är att man följer pooltillverkarens rekommendation att montera ur lampan/lamporna och lägga dom i påse på botten, alt lägga på poolkanten.

Rösta gärna, och dom av er som inte monterat lös lampan och den sen har frusit sönder, skriv gärna här och berätta.

Att jag undrar över detta är att jag vet en del poolägare i min närhet som inte tar bort lampan på vintern, och när jag påtalat detta för min poolleverantör så säger dom att de faktiskt inte säljer nåt extra av poollampor på våren, ... dvs = enkel amatöranalys, ... inga lampor tycks gå sönder!  ::)

2
Pooltäckningar / Klasik C takets bredd ihopskjuten
« skrivet: augusti 28, 2009, 21:40:44:44  »
Nu kommer min sista fråga rörande Klasik C pooltaket (hoppas jag)... är det någon som vet hur mycket plats den tar ihopskjuten? Dvs när alla 5 sektionerna är ihop. 220 cm? mer?  :D

3
Byggtrådar / Folkpool Classic 4 * 8 hos rsjowa
« skrivet: augusti 16, 2009, 23:09:11:11  »
Har efter mina undersökningar i "Liner-pool vs Polypropylen-pool - hur tänkte ni?" (http://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=4676.0) landat i att bygga en linerpool nu till hösten.

Det blir en 4 * 8 från folkpool, med romand end trappa, stensarg, mosaik liner quadra blå long protect, jet-stream, extra belysning, VP CompHeat 90 och saltgenerator. Totala summan som går till folkpool landar på 182 000 kr. (väääldigt dyrt känns det som,... men det verkar inte gå att pruta mer  ::)  >:D ) Leveransen går från Järna den 17 aug, och jag hoppas det inte tar för lång tid för den att leta sig till oss under veckan...

Ett idealcover tak är även beställt från annat håll.

=================

Dag 1

Jag har idag mätt och målat ut på gräsmattan var poolen ska vara. Imorgon ska vi påbörja grävningen om väder tillåter. Har skakat fram en stor grävare...

Min plan är att det mesta ska bli klart under hösten, ... och att jag lägger marksten och fixar iordning poolområdet till våren...

4
Omröstningar / Utedusch
« skrivet: augusti 11, 2009, 18:45:36:36  »
Tanken dök upp att jag kanske skulle ha en dusch nånstans när jag nu håller på att planera poolplacering odylikt och ska till och gräva lite... så jag tänkte, hur har ni gjort?!

5
Pooltäckningar / Dörren på Klasik C
« skrivet: augusti 01, 2009, 13:11:13:13  »
Undrar om nån av er vänliga poolare som har ett IdealCover Klasik C pooltak kunde mäta den totala bredden på dörren (hittar ingen sån uppgift bland alla mått i deras produktbeskrivning)?

Jag kommer ha existerande altandäck (som är ett trappsteg högre) nära den planerade plastdörren, ... och vill inte att dörren tar emot när man öppnar, och har inte supermycket plats att flytta poolen, ... grävstart närmar sig...  :)

6
Markpooler. / Liner-pool vs Polypropylen-pool - hur tänkte ni?
« skrivet: juli 23, 2009, 00:01:50:50  »
Ju mer "poolkunskap" man får desto mer inser man att man inte vet...

Jag är i startgropen för ett litet höstprojekt, dvs att bygga pool. :) Hade efter initiala efterforskningar bestämt att det ska bli en folkpool 4 * 8 med roman end-trappa, en long life liner, värmepump, saltgenerator, jetstream, lite extra belysning etc samt ett pooltak på skenor; Idealcover's Klasik C.

Hela kalaset räknar jag landa på ca 350 000 om jag lejer bort arbetet (förutom att jag lägger marksten runt poolområdet själv). Då är montering av pool samt grävning (inkl grusmaterial, samt bortforsling av jord ca 50 000) inkluderad.

Har naturligtvis läst en hel del på detta eminenta forum med alla hängivna anhängare  O0  ... men jag har ännu inte förstått vilken pooltyp som blir bäst för just mig!?

Jag har nämligen börjat tveka lite om val av pooltyp (liner kan gå sönder, den blir spröd med åren, bleks osv). Livslängd för övrigt passar mig fint med den NTR A-tryckade stommen, beräknad livslängd är ca 50 år, och linjer (om allt går bra) ca 25 år. Jag har en släkting som har en tryckad poolstomme som är över 40 år nu, den fungerar hur fint som helst, ... även om deras linern känns rätt "B i kvalitetskänsla" (gammal) liksom...

Läser en hel del av er som har kört med pp-pool (Co-Polypropylen via http://www.livingquality.com/pppoolen.html) och funderar hur det skulle vara om jag valde en sån istället? Så jag undrar nog (ursäkta allt dravel initalt):
- Hur kom NI fram till att just denna pooltyp passade er?
- Hur lång hållbarhet har pooltypen, vet ni?
- Går de svetsade skarvarna sönder? Vad gör man då, går det att laga enkelt (vem?)?

Kortfattat: Vad är pp-poolens fördelar/nackdelar jämfört med en traditionell liner-pool?

 <hmm>

// Jonas

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag