CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - rsjowa

Sidor: 1 ... 21 [22]
211
Markpooler. / Liner-pool vs Polypropylen-pool - hur tänkte ni?
« skrivet: juli 23, 2009, 00:01:50:50  »
Ju mer "poolkunskap" man får desto mer inser man att man inte vet...

Jag är i startgropen för ett litet höstprojekt, dvs att bygga pool. :) Hade efter initiala efterforskningar bestämt att det ska bli en folkpool 4 * 8 med roman end-trappa, en long life liner, värmepump, saltgenerator, jetstream, lite extra belysning etc samt ett pooltak på skenor; Idealcover's Klasik C.

Hela kalaset räknar jag landa på ca 350 000 om jag lejer bort arbetet (förutom att jag lägger marksten runt poolområdet själv). Då är montering av pool samt grävning (inkl grusmaterial, samt bortforsling av jord ca 50 000) inkluderad.

Har naturligtvis läst en hel del på detta eminenta forum med alla hängivna anhängare  O0  ... men jag har ännu inte förstått vilken pooltyp som blir bäst för just mig!?

Jag har nämligen börjat tveka lite om val av pooltyp (liner kan gå sönder, den blir spröd med åren, bleks osv). Livslängd för övrigt passar mig fint med den NTR A-tryckade stommen, beräknad livslängd är ca 50 år, och linjer (om allt går bra) ca 25 år. Jag har en släkting som har en tryckad poolstomme som är över 40 år nu, den fungerar hur fint som helst, ... även om deras linern känns rätt "B i kvalitetskänsla" (gammal) liksom...

Läser en hel del av er som har kört med pp-pool (Co-Polypropylen via http://www.livingquality.com/pppoolen.html) och funderar hur det skulle vara om jag valde en sån istället? Så jag undrar nog (ursäkta allt dravel initalt):
- Hur kom NI fram till att just denna pooltyp passade er?
- Hur lång hållbarhet har pooltypen, vet ni?
- Går de svetsade skarvarna sönder? Vad gör man då, går det att laga enkelt (vem?)?

Kortfattat: Vad är pp-poolens fördelar/nackdelar jämfört med en traditionell liner-pool?

 <hmm>

// Jonas

212
Pooltäckningar / SV: Pooltak utan skenor
« skrivet: juli 10, 2009, 14:41:13:13  »
@matz

jag gillar verkligen din pool, och har kommit långt i tanken att köpa ett likadant pooltak som du har för det ser riktigt snyggt ut!!

Vill du fortfarande rekommendera det? Är det struligt med hjulen, jag menar att skjuta det fram och tillbaka? Tycker det ser ut på idealcover's sida att man måste "lyfta varje hjul för sig, med spaken" när man ska rulla ihop det...

Vi kommer ha massa småungar runt omkring, så det känns rätt viktigt att det är enkelt för en person att manöverera taket på egen hand.

213
Markpooler. / SV: Sträcka upp liner
« skrivet: juli 10, 2009, 14:23:55:55  »
Då jag är i planeringsstadiet för min folkpool läser jag intresserat inläggen på detta forum (tack för att ni delar med er av erfarenheter).

Tog upp detta med veck med folkpool-återförsäljaren och han svarade som Rickard gjorde ovan, dvs troligtvis en av dessa 2 som det beror på:
1) Lågt PH, linjer växer. (Återförsäljaren hade varit med om det själv hos kunder)
2) Dålig dränering som höjer grundvattennivå och utjämnar trycket mot duken.

Båda förklaringarna verkar vettiga i mina öron... (även om nu ingen av dessa är orsaken till problemet som trådskaparen har)

//Jonas

Sidor: 1 ... 21 [22]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag