Hej Jarlen,
Jag vill säga emot några sakfel i ditt inlägg som kan vara viktiga för andra:
- Vitt mjölkigt vatten kan ha flera orsaker. I vissa fall klarnar det av sig självt, i andra inte.
- Vanligt chockklor (kalciumhypoklorit) kan inte orsaka klorblockering.
- Ju mer klor desto snabbare dödar man alger mm. Det är klorhalten x tiden man upprätthåller denna klorhalt som har betydelse för om man får bukt med t.ex. en algblomning. Se t.ex. denna länk (riktig skit i poolen
)
http://www.lapublichealth.org/eh/docs/ep_sw_pools_fecal.pdf.
T.ex. sid 2, punkt A: .... 10ppm klor i 1000 minuter är ekvivalent med 20ppm klor i 500 minuter. ...
"Algdräpare" är jag lite osäker på hur det fungerar, och det finns flera olika typer. Jag tror dock att deras verkan är att förhindra algernas förökning. Det innebär i så fall att det är svårt att slå ut en algblomning med bara "algdräpare", utan det bör användas i förebyggande syfte.
Med detta vill jag avsluta diskussionen från min sida innan forumet tröttnar på mina kemiinlägg (om ni inte redan gjort det
).
Jag hoppas att jag inte förorättat dig Jarlen, det har inte varit min mening. Dina sexton års poolerfarenhet är viktiga för forumet.
Frida, roligt att du fortfarande läser tråden. Ingen har väl koll på allt, och fördelen med det är ju att man kan lära sig mer. Jag lär mig varje dag av detta forum!