CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Totte_P

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Få vatten hemlevererat?
« skrivet: juni 13, 2007, 13:52:23:23  »
Så, nu har jag fått en prisuppgift: 500 kr för 10 kubik vatten, samt 350 kr i timmen vill åkeriet ha. Deras tankbil har dock ingen pump så det är självtryck som gäller så exakt tid för att få ut 10 kubik vatten är lite svårt att säg och beror på hur lågt poolen står i förhållande till tankbilen samt hur lång slang som behövs användas. Runt 2000 kr trodde dom att det skulle kunna ligga på.

Nå, slipper i alla fall riskera vår egen brunn :)

Totte_P

2
Vatten och kemi / SV: Få vatten hemlevererat?
« skrivet: juni 08, 2007, 10:04:26:26  »
Så, fick tag på brandkåren, men dom kör inte ut längre  >ohno>

Men jag fick tipset om ett åkeri som kör ut vatten så jag ringde dom och det är inga problem, men någon prisuppgift hade han inte så han skulle ringa tillbaka senare. Får man väl hoppas det löser sig nu då  :)


3
Vatten och kemi / SV: Få vatten hemlevererat?
« skrivet: juni 08, 2007, 08:54:14:14  »
Jag får väl prova att höra med brandkåren och hoppas på det bästa :)

Var får jag tag på miljöhanteringen? Har sökt inne på både Kristianstads- och Östra Göinge Kommuns hemsidor men hittar inget om det :(

Och just det; tack för era svar :)

Totte_P

4
Vatten och kemi / Få vatten hemlevererat?
« skrivet: juni 08, 2007, 07:45:56:56  »
Undrar ifall någon vet vart man kan vända sig för att få vatten hemlevererat inom Östra Göinge-, Kristianstads-, eller Hässleholms kommun?
Vi bor ute på en gård med egen brunn och vet inte säkert ifall vi kan fylla vår pool (12000 liter) med denna brunn utan att den sinar  ??? Vi har hästar och får så vi kan inte riskera att tömma brunnen eftersom vatten måste finnas till dom också. Så, finns där någon vänlig här som kan tipsa om vart vi kan vända oss för att få vatten levererat hem? Är också relativt nyinflyttade så vi känner inga bönder man kanske kunde bett om hjälp.

Tackar på förhand!

Totte_P

5
Vatten och kemi / SV: Poolpump slutat?
« skrivet: augusti 03, 2006, 13:54:11:11  »
Hade samma problem. Varje gång man rengjorde filtret så funkade det bra i några minuter, sen blev det snabbt sämre cirkulation igen. Vårt problem löstes genom att helt enkelt låta bli att rengöra filtret och istället byta ut det mot ett nytt när det börjar cirkulera dåligt.

Hoppas det kan hjälpa  :)

Totte_P

6
Vatten och kemi / Kan någon tipsa om hur få väck smuts från botten?
« skrivet: augusti 03, 2006, 13:50:28:28  »
Vi har (för att prova på pool-livet) köpt en sådan där pool med metallstativ och med 10000 liter vatten (alltså ingen "riktig" ovanjord pool, men duger som första pool  :)).
Till poolen köpte vi en sådan där dammsugare där man kopplar in vattenslangen och en liten tygpåse och ska på det sätt få upp smuts från botten. Nå, det funkar ju inte alls som man vill  >:(
Till poolen följde också med en filterpump som rensar 1000 liter/timme, och visst, den håller vattnet klart, men tar inte väck smutsen från botten överhuvudtaget.

Så, nu undrar jag ifall ni kan ge några tips om HUR jag får väck smutsen från botten? Att tömma poolen är inget alternativ för då stryper ungarna mig  ::) Men finns det något annat sätt? Jag kan inte koppla någon slang till filterpumpen heller så alla andra tips är varmt välkommna  ;)

Tilläggas kan att jag har klortablett i (flytande i en sån där klor-flotte) med flockmedel. Så själva vattnet är klart, det är bara smutsen på botten jag inte vet hur jag får väck. Smutsen i sig består också av en hel del jord, så jag kan inte heller ta upp det med håven.

Tack på förhand!

Totte_P

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag