Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: skanelars skrivet juli 04, 2007, 12:58:19:19

Titel: Pooler i polypropylen
Skrivet av: skanelars skrivet juli 04, 2007, 12:58:19:19
Hej alla poolägare.
Är det någon som har erfarenhet av svetsade pooler i polypropylen från Tjeckien. Funderar mellan en sådan och en glasfiberpool från Polen.
Lars
Titel: SV: Pooler i polypropylen
Skrivet av: Uffe_1 skrivet juli 04, 2007, 23:05:58:58
Jag vet inte hur det är med pooler.....  - Men vi har en badtunna i samma material, på ca:2 x 2 m. Vi har haft den i 3 år nu och den är lika fin nu som när vi monterade den... :) :)  - Ska väl tillägga att den är ständigt fylld med klorerat vatten som renas av ett sandfilter.....  - Vi har oxå tittat på en pool av samma material som du har gjort....   Som det ser ut nu så väljer vi den i pollypropylen, framför glasfiber........
Titel: SV: Pooler i polypropylen
Skrivet av: Hille skrivet juli 05, 2007, 13:04:00:00
Vi ska få vår PP pool idag, så jag kan ju inte riktigt uttala mig ännu. Vi valde också emellan glasfiber och PP. Det blev PP ,p.g.a utseendet (gillar inte den kraftiga sargkanten som ofta ses sticka upp på glasfiberbaljorna. PP-kanten är diskret och lätt att dölja), och materialet som är betygligt mer flexibelt och kan röra sig med eventuella markrörelser. Vidare så fick vi ett betydligt bättre paketpris på pool och pooltak än vad vi fick på glasfiber. Exakt samma tak fick vi ca. 10.000.- lägre pris på från vår PP leverantör. Inte mycket att tveka på alltså!

Just nu känns allt dock väldigt skakigt, p.g.a. det pågående skyfallet. Vår perfekt grävda grop har fått stå tom en vecka längre än planerat p.g.a. uppskjuten pool-leverans ifrån tjeckien (översvämmningar). Regnet härhemma har gjort att det har hunnit rasa ner en hel del ifrån väggarna. Har inte heller kunnat lägga ut frigolit i botten p.g.a regnet. Som det ser ut nu så får vi gör detta när poolen kommer ikväll. Om de kommer fram till vår tomt alltså och inte fastnar i lervällingen utanför..... >ohno> <help>

Återkommer med vidare rapport efter leverans.

Hille

Titel: SV: Pooler i polypropylen
Skrivet av: jjboy skrivet juli 05, 2007, 14:16:28:28
Ska bli intressant att följa ditt bygge Hille. Glöm inte att fotografera.
Vems är poolen i din bild?
Titel: SV: Pooler i polypropylen
Skrivet av: Hille skrivet juli 05, 2007, 14:22:48:48
Kan bara hålla med dig JJBOY, det ska bli intressant att följa detta bygget.... Här rasar gropen för fullt i ösregent >:( >:(.

Bilden är en reklambild ifrån vår leverantör (Livingquality i Höllviken). Vår är en exakt likadan (förutom den snygga "overflow"-rännan). Vår pool kommer att ligga liksom den på bilden i förhållande till huset.

Jag kommer att lägga upp bilder.

Hille