CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Ziggy

Sidor: [1] 2 ... 18
1
SpaForum / SV: Inte helt plant underlag efter placering av bad?
« skrivet: april 26, 2016, 20:50:11:11  »
Du behöver inte oroa dig för att nånting skulle kunna hända med spat. Dock personligen skulle jag reta ihjäl mig på en "sned" vattenlinje. Ja vattnet är ju i våg men ni fattar. Lägger du både mycket pengar och arbete på ett spa så lägg lite till och få det perfekt. Bara ett råd...

/Ziggy

2
SpaForum / SV: Blir inte klok på spakemin...
« skrivet: april 26, 2016, 20:36:37:37  »
Längesen jag var här...
Har haft mitt spa sen 2009. Svårt att ge konkreta råd då det liksom tråden antyder är väldigt många faktorer som påverkar vattnets kvalitet. I mitt fall har jag normalt kommunalt vatten från Bolmen. Under ca ett års tid kom vattnet dock från Ringsjön. Under det året hade jag enorma problem av skilda slag trots att jag gjorde som tidigare och även provade annan kemi etc.

2 saker vill jag ändå nämna som kanske kan vara till hjälp.

1. Stressa inte vattnet genom att hela tiden slänga i mer eller annan kemi. Testa och låt tiden utvisa vad som funkar. Då kommer du att lära dig vad de olika tillsatserna påverkar. Ha tålamod. Finns ingen quick fix.

2. Om möjligt, bada aldrig med badkläder. Dessutom vid dush och tvagning innan bad använd inte schampo eller tvål med "lotion" i. Jag använder alltid Lactacyd. Du känner på huden att all tvål och krämighet försvinner.

Lycka till och hoppas du får rätt på det hela.

/Ziggy

3
SpaForum / SV: Ingen som vet något om Artesian Piper Glen och Dove Canyon.
« skrivet: november 21, 2015, 15:22:20:20  »
Tycker man ligger lika bra i sittplatserna om man inte är mer än 2-3 pers. Liggsätet däremot är oflexibelt och tar enligt mig onödigt mycket plats. Badet känns mindre på nåt sätt med liggplatsen än med enbart sittplatser. Men detta är såklart en smaksak.

Ziggy

4
SpaForum / SV: Ingen som vet något om Artesian Piper Glen och Dove Canyon.
« skrivet: november 11, 2015, 21:09:22:22  »
Hej. Har haft mitt Dove Canyon i 8 år nu. Fortfarande mycket nöjd med badet. Har bytt nackkuddar 1 gång eftersom dessa "slits" av kemikalierna. Locket håller mycket bra dock. Några reservdelar som nåt munstycke har också behövt bytas men det tror jag är normalt slitage. Firman jag handlade av har hela tiden ställt upp med service och annan hjälp. Personligen tror jag det är viktigare än fabrikatet på badet så länge du inte väljer "kinabad".
Skulle jag köpa nytt bad så skulle det kunna bli Artesian, Hotspring eller Sundance. Dock skulle jag inte välja med liggplats nästa gång, men det är ju personlig smak.

/Ziggy

5
SpaForum / Eftermontera UV ljus
« skrivet: december 17, 2013, 12:18:57:57  »
När jag köpte mitt spa för 4 år sedan så fanns inte UV-ljus som tillbehör för att ta bort bakterier och föroreningar. Då var det ozon som gällde. Vad jag har förstått så är UV ljus betydligt effektivare. Funderar på att eftermontera på något sätt och undrar då såklart om någon på forumet har liknande funderingar eller kanske till och med gjort det?

/Ziggy

6
SpaForum / SV: Artesian Grand Bahana
« skrivet: september 11, 2013, 14:25:43:43  »
Jag har ett Artesian Dove Canyon med all extrautrustning som fanns när jag köpte det för 4 år sedan. Ett par saker har strulat, men inget allvarligt och den firma jag köpte av har haft otroligt bra service så jag är mycket nöjd både med själva spat, men också med att jag köpte via en leverantör som är seriös.

/Ziggy

7
SpaForum / SV: Vilket spabad ska vi välja?
« skrivet: juli 17, 2013, 13:54:33:33  »
Hej

alla dessa spa är kvalitetsprodukter. Vilket du väljer är en smaksak. Objektivt går det inte att säga att det ena är bättre än det andra. Jag hade valt det spa jag känner mest för + kanske det viktigaste av allt, att du köper det av någon du kan lita på och som kan ge dig service för det kommer du att behöva oavsett vad du väljer.

/Ziggy

8
SpaForum / SV: Fördelar nackdelar klor - aktiv syre för rening spa
« skrivet: juli 15, 2013, 14:10:59:59  »
Det finns massor skrivet på forumet (och andra forum) om olika metoder med för- och nackdelar. Min lite förenklade bild av det hela är att du behöver ta hand om 2 saker i vattnet i ditt spa; organiska "avfall" och bakterier. Aktivt syre är ganska OK på att bryta ned organiskt "avfall" men är inte så effektivt mot bakterier. Därav att du kan använda aktivt syre typ efter bad och om vattnet i övrigt är bra. I det långa loppet så vinner dock alltid bakterierna och där behöver du klor för att hålla nivån på bakterier nere. Detta är i alla fall min uppfattning som jag själv praktiserar...

/Ziggy

9
SpaForum / SV: Fördelar nackdelar klor - aktiv syre för rening spa
« skrivet: juli 11, 2013, 16:28:54:54  »
Hej
det är givetvis upp till var och en om och hur man vill rena vattnet och hålla bakterier etc borta. Min personilga uppfattning är att klor är oundvikligt. Det finns de som hävdar motsatsen, men utan klor så får du vara mycket mer noggran med andra parametrar i vattnet som kräver större noggranhet i mätninge och kalibrering. Dessutom, ju mindre vattenvolym du har och 848 L är ganska lite, desto känsligare blir det. Min rekommendation är således att du använder klor och håller uppsikt på pH-värdet. Eventuellt kan du vid vissa tillfällen använda aktivt syre som komplement och då minska något på det klor du tillsätter. Själv kör jag en rejäl dos klor ca 1 gång i veckan och några tabs aktivt syre efter varje (normalt) bad. Alltid bra vatten med denna metod...

/Ziggy

10
SpaForum / SV: Underarbete mark spabad
« skrivet: juni 14, 2013, 16:01:18:18  »
Hej

Jag hade i vart fall inte ställt spat direkt på gräset. Även om det inte behövs något superunderlag för ett spa, så blir det trots allt en del belastning när det är vatten och folk i spat.

För att känna mig säker så skulle jag grävt bort 10-20 cm av gräs och matjord och lagt ett kapillärbrytande skikt av makadam eller liknande och hårdgjort detta med padda eller liknande. Någon ytterligare isolering är knappt lönt att lägga, men vill man så kan man såklart göra det också.

/Ziggy

Sidor: [1] 2 ... 18
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag