CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - YvonneB

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / SV: Hala väggar o golv
« skrivet: juli 20, 2009, 12:06:57:57  »
Det blev klor i stället.
Jag hittade en liten butik i närheten av oss som säljer kemikalier och hon kände till problemet med Aktivt syre. Med många varma dagar på raken räcker inte Aktivt syre till. Så jag köpte klortabletter och chockade poolen. Pumpen fick gå, som vanligt dygnet runt, och nästan ett dygn därefter var vattnet rent och klart!
Gissa om barnen blev glada när det äntligen fick bada igen!

Lite trist att inte det med miljövänliga alternativet skall funka helt ut.....men jag får väl ta det då vädret är lite kyligare och köra med klor när vi har varma dagar.

Tack för alla tips!

/Yvonne

2
Vatten och kemi / SV: Hala väggar o golv
« skrivet: juli 17, 2009, 14:36:38:38  »
Hej,
Tack för så snabbt svar!
OK, då har vi inte och skall inte ha flockmedel eftersom vi inte har någon sandpump :-).
Pumpen som vi har följde med poolen. Den heter Krystal clear 638 filterpump. Kan faktiskt inte hitta hur många liter den pumpar i timmen.....

Jag kollade PH-värdet innan jag tillsatte Aktivt syre och Aktivator (algmedlet om jag fattat rätt). Det var helt OK. Så då borde det väl fungerat??

Vattnet är fortfarande inte kristallklart så jag törs inte låta barnen bada.

/Yvonne

3
Vatten och kemi / Hala väggar o golv
« skrivet: juli 17, 2009, 11:48:30:30  »
Hej,
Är helt ny på detta och känner mig lite dum som inte förstår instruktionerna....
Vi köpte en Intexpool för 3 veckor sedan. En rörpool på 12 400 liter ca. Vi köpte startkittet med Aktivt syre för att vara lite miljövänliga. Fyllde poolen och chockade vattnet. Körde pumpen varje natt, kollade med stickor varje kväll - alltid toppen resultat. Då var det varmt ute.
Så åkte vi bort en vecka och när vi kom hem så låg poolöverdraget i poolen och det var inte så kul vatten. Sidor och botten var hala och det låg löv i poolen.
Jag bytte filter, chockade vattnet, dammsög botten, plockade bort allt skräp. Lät pumpen gå hela natten. Morgonen därpå (igår) är det mesta av skräpet borta, men det hala är kvar och vattnet är fortfarande lite grumligt.
Ringde återförsäljaren (eftersom det inte går att få tag på någon av leverantörerna och jag tycker att informationen på förpackningen inte är tillräcklig). De föreslog en chockning till. Vilket jag gjorde igår fm. Pumpen har gått sedan dess.
Men idag är vattnet fortfarande grumligt. Suck!
Har använt borsten för att få bort det hala på sidorna av poolen, men trots dammsugning är botten fortfarande hal.

Det talas om flockmedel. Vad är det? Är det ytterliggare en kemikalie?? Vi har Aktivt syre och aktivator (+ PH minus och PH plus som vi inte behövt använda än)

Är jag helt bakom flötet?? När törs man släppa ner barnen i poolen igen??

Tacksam för råd!

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag