VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - palfal

Sidor: [1] 2 3
1
Byggtrådar / SV: En komprimerad byggtråd och lite bilder
« skrivet: juli 07, 2013, 20:19:14:14  »
Tack för beröm. Ville gärna rama in allt och få lite trevlig miljö runt om. Byggde poolhuset i friggebodsstorlek och det var tänkt att mest bli förråd. Det är nu det bästa rummet vi har. Har dragit ut matning från huset och satt en egen undercentral där all el till poolen och uterummet finns. Värmepumpen gömde jag bakom poolhuset.

Varit mycket slit att fixa allt, började med att jag fick spränga ett antal kubik innan jag kunde bygga poolen. Är också glad åt att vi byggde en stor trappa. Kunde ha gjort hela kortsidan till trappa med facit i hand. Cirkulationspump och filter finns under ett par luckor framför poolhuset.

Hoppas att jag kan bidra till lite inspiration.

2
Byggtrådar / En komprimerad byggtråd och lite bilder
« skrivet: juli 07, 2013, 15:21:09:09  »
Poolen är klar och en liten sammanfattning kommer här. Gjuten platta och murad i leca, isolerad med isodrän runt om och platssvetsad liner. Poolhus på 15 kvm med litet förråd. Trädäck i tryckt trall runt om som lagts på gjutna bärlinor. Blev nog ungefär som vi trodde. Bäst av allt är poolhuset som de vuxna använder mer än poolen. Medvetet bygge  vi poolhuset så vi inte får direkt solljus. Ingen värme finns där men den gjutna plattan blir ett bra värmemagasin när solen legat på en hel dag.

Nu är allt klart och vi är supernöjda men det tog lite tid att få allt klart. Konstaterar att med mindre gräsmatta och endast tre odlingslådor jordgubbar är det mindre jobb nu än innan. Köpte en poolrobot efter att ha dammsugit ett par gånger. Grymt bra! En robotdammsugare är vår bästa vän i huset (Lortsson) och han får besöka poolhuset då och då också. 

3
Teknik / SV: luftbubblor i inloppen och reglera hastighet på pumpen?
« skrivet: juli 04, 2013, 13:52:59:59  »
Tack. Jo nog hittade jag ett litet läckage där på sugsidan. Tack

4
Teknik / luftbubblor i inloppen och reglera hastighet på pumpen?
« skrivet: juli 04, 2013, 11:01:30:30  »
Hej,

Har satt in en ny cirkulationspump och noterar att det kommer lite luftbubblor i ena inloppet. Känns som om det suger luft någonstans. Ser dock inga läckage på det som är nymonterat. Tycker dock att det kluckar lite misstänkt i värmepumpen. Stängde ventilerna till den och testade men hade fortfarande luft. Pumpen är kraftigare än den förra och vet inte om det har med det att göra.

Lite lurigt när man inte ser något vattenläckage. Då det är en trefaspump har jag kan det möjligtvis vara så att jag kopplat ett par faser fel så den går åt fel håll? Testade det och valde det alternativ där den gick som tystast. Bra tryck i vattnet är det, nästan för bra för min smak då jag kör pumpen dygnet runt. Då har jag en fråga till: Går det att sätta en varvtalsregulator på pumpen och sänka hastigheten?

Skulle väl med facit i hand valt en med reglerbar hastighet.

Tacksam för tips!

5
Övriga frågor! / SV: Måste ge lite beröm.
« skrivet: juli 02, 2013, 16:38:00:00  »
Ska försöka rota lite i detta och se om det går att få ihop den igen. Tack för tipsen! Samtidigt har jag tre barn som har sommarlov och väntar på att få bada....Får väl bli en väldigt exklusiv reservpump i så fall....

6
Övriga frågor! / SV: Måste ge lite beröm.
« skrivet: juli 02, 2013, 10:30:43:43  »
När jag köpte pumpen valde jag en tyst pump. Valde också ett välkänt märke som jag trodde garanterade reservdelar o service. Wilo tillverkar pumpen och tydligen är det de som slutat tillverka den. Folkpool har sålt motsvarande pump med märke Wilo. Problemet är väl här att makten över tillverkning och reservdelar inte ligger hos Astral.

Tycker allt att det är dåligt men orkar inte driva en sån fråga och därför blev jag så glad när försäkringsbolaget tog kostnaden. Skulle säkert kunna tjafsa med återförsäljaren om en ersättning. Varför de vattenkylda pumparna plötsligt försvann har jag ingen aning om.

Kontentan är att om någon har en Astral Super Sprint eller Wilo vattenkyld pump så hoppas på att de håller några år. Jag sparar min havererade pump om någon vill ha reservdelar. Ger gärna bort skiten gratis......

7
Övriga frågor! / Måste ge lite beröm.
« skrivet: juli 01, 2013, 15:08:11:11  »
Först ett stort tack till alla här som delat med sig av sina erfarenheter och kunskap. Själv är jag färdig med mitt poolprojekt och har allt tänkt att jag skulle lägga ut lite bilder som kanske kan vara till hjälp och inspiration till andra. Det kommer.

Nu till saken. Köpte en Astral Super Sprint pump för tre år sedan när vi byggde och den har gått som en klocka fram till i fredags kväll. Konstaterar att det har kommit fukt in i kopplingsdosan och den ser så där fräsch ut. Efter att ha rivit isär det mesta och gjort rent  lyckas jag paja axeltätningen. Beställ en ny och se glad ut tänkte jag. Men si det går inte för pumpen tillverkas inte längre och några reservdelar finns ej. Sakta går det upp för mig att jag måste köpa en ny pump. Surt när man lagt 10.000 på en vattenkyld tyst pump för tre år sedan.

Ringer mitt försäkringsbolag (Länsförsäkringar) och förklarar allt. Tar några timmar så ringer de upp och säger åt mig att beställ du en så likvärdig pump du hittar. Jag föreslår att jag ska installera den själv så att jag får det gjort snabbt och att en kompis som är elektriker kopplar in den. Då kanske jag kan köpa en pump som är några tusen dyrare och få en med variabel drift som också är ganska tyst. Inga problem det löser vi.

Med beröm godkänt Länsförsäkringar!

8
Teknik / SV: Spelar trycket stor roll?
« skrivet: augusti 10, 2010, 09:35:42:42  »
Tack Erica för dina råd. Mycket riktigt gick pumpen åt fel håll. Nu ökade trycket till 0,7 och dessutom blev pumpen tystare. Underbart att få hjälp och stöd i detta forum!

9
Teknik / SV: mätinstrument för både klor och ph utan stickor
« skrivet: augusti 07, 2010, 09:19:04:04  »
Tack, då är det en sådan jag ska ha.

10
Teknik / mätinstrument för både klor och ph utan stickor
« skrivet: augusti 06, 2010, 16:44:27:27  »
Hittade ett instrument som kan mäta både klor och ph utan stickor som ska doppas, bara köra ned en sensor av något slag i vattnet och läsa av. Växla mellan ph och klor och läs av värden i displayen. Jag har inte sett detta innan och undrar om det är något som någon känner igen. Vill inte hålla på med stickor eller lösa upp tabletter. Verkar ju onekligen bra med ett instrument som klarar både ph och klor.

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag