CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - zek

Sidor: [1] 2
1
Vatten och kemi / Grumligt vatten. Klorblockering?
« skrivet: juli 13, 2018, 16:02:48:48  »
Cirkulationen har varit avstängd i 3v medans jag varit bortrest. Lite grönt på botten var allt.
Chockade med 1kg chockklor, ingenting hände fritt klor ökade inte. Upprepade ett dygn senare med 1kg först sedan 1kg till nu gick värdet upp.

Startade roboten och vattnet blev vitt. <dontkn>

Kloret försvann och jag chockade igen idag med 1kg och fick upp det till 10. Vattnet ser likadant ut. Det kommer mycket vitt damm vid backspolning samt i roboten. Jag har absolut inget kalkhaltigt vatten

Nu har jag köpt Scuba II och mäter följande:
Fritt klor 3,5
Totalt klor 3,8
pH 7,3
Alk 94
CyA 3

38m3 utomhuspool utan pooltak

Vad göra?

2
Uppvärmning / Energismart
« skrivet: maj 04, 2013, 11:24:32:32  »
Jag har funderat en del kring hur man värmer optimalt.

Om jag värmer dygnet runt så är det naturligtvis jobbigare på natten när temperaturen är lägre.

Om jag stopper pump och VP på natten och iställer försöker värma under den lite varmare delen av dygnet så måste jag ju "värma ikapp" det jag förlorat under natten. Är det någon som testat och jämfört ?

Själv har jag låtit värmen vara igång 24/7 när jag väl startat. cirk pumpen på full fart vid värmebehov och när VP slår ifrån när den är nöjd vid 28gr så saktar cirk pumpen ner till 60% min bedömning är att detta räcker för filtreringens skull också.

3
Vatten och kemi / Vad är fel ? vattnet eller instrumentet ?
« skrivet: april 11, 2011, 19:36:05:05  »
Hej. Jag startade upp poolen i helgen, idag kom jag upp i 12grader och tänkte att nu är det dags att klorera. Jag mätte först för att kolla pH som visade sig ligga på 7,4, jag blev lite misstänksam eftersom jag brukar ha väldigt lågt pH på våren typ 6,5. För säkerhetsskull mätte jag en gång till med samma resultat pH 7,4 Klor 0,0 Alk 45

Tilläggas bör att jag kört med AquaCheck eftersom tabletterna var slut.

Jag beslutade ändå att lita på instrumentet och hällde i ca 400g chockklor till mina knappa 40m3 kanske lite i överkant ?

Efter ett par timmar mätte jag igen pH 7,1 Klor 0,0 Alk 78 Då detta förbryllade mig gjorde jag en ny mätning med samma resultat.

Enl. tidigare erfarenheter borde pH ökat en del samt att kloret naturligtvis borde gått upp rejält.  eller vad säger expertisen ?

4
Vatten och kemi / Givare och loggning
« skrivet: januari 02, 2011, 17:32:12:12  »
Nu är jag trött på att klorvärdet åker jojo upp och ner. till nästa säsong vill jag ha en klor givare i vattnet och ett instrument att läsa av på. en snygg display vid altandörren som visar fritt klor. Gärna också pH och Temp. Någon som har något tips på var jag kan finna detta ?

En probe till Rickards VP logger kanske som även mäter klor ?

5
Markpooler. / Ang. vinterstängning
« skrivet: september 26, 2009, 14:42:19:19  »
Hej, jag har kanske klantat mig lite.
Jag har haft slut på klor och efter jag slutade värma och därmed också att bada så har jag inte klorat någonting. Poolen har stått med cirkulation i ca en månad och jag har tittat då och då under täcket och det har sett fint ut inget grönt och inget mjölkigt.

Idag tänkte jag att det var dags att vinterstänga, jag skaffade klor och täckta av poolen för en sista regöring då visade det sig att där jag hela tiden lyft på täcket för att kolla var i den ändan där inloppen sitter och kanske det är anledningen till att det är rent där. Botten är grönare och grönare ju närmre ändan med breddavloppet man kommer......

Alltså en hel del grönalger, jag har chockklorat nu och damsugit upp det värsta. kan jag låta det stå så eller måste allt bort nu ? eller kommer det dö och försvinna av sig själv ? och måste jag isåfall ha igång cirkulationen länge ??

Tips önskas snart......

6
Vatten och kemi / Vad händer med mitt klor
« skrivet: maj 30, 2009, 10:35:31:31  »
Hej, jag skrev tidigare att jag haft höga klorvärden, detta berodde sannolikt op att poolen varit mycket täckt, i kombination med lite för mycket klor.

Efter någon vecka så började dock kloret återgå till det normala.  Jag tänkte att nu skall jag inte lägga i mer förrän der är nere i 0,1. I går såg jag att vattnet blivit lite "grådimmit" och kloret var nera på 0. Jag chockklorerade då med 4,5dl till 39m3, efter någon timma hade kloret ökat till 0,3.

Nu när jag kollade igen i morse så var det nere i 0 igen. Vad skall jag göra ? chocka en gång till eller lägga i en puck i skimmern kanske ?

7
Vatten och kemi / Högt klorvärde
« skrivet: maj 03, 2009, 20:38:11:11  »
Jga startade upp poolen för några vekor sedan, när den var uppe i 10grader så mätte jag klor och pH. Kloret visade 0 och pH 6. Jag justerade upp pH till ca 7,2 och chockklorerade, därmed gick pH upp till 7,4.

Efter någon vecka la jag i en "klorpuck" i skimmern, jag mätte och låg normalt på kloret och pH efter ytterligare en vecka (3 dygn sedan) la jag i en ny "puck" eftersom den första var borta. den nya pucken är redan borta och jag tänkte på att det kanske var före att det badat många ungar de senaste tre dagarna. Jag gjorde en mätning nu i kväll för att se om det skulle i mer klor.

Jag upptäckte då att klorvärdet ligger långt över vad jag kan mäta med mina tabletter, färgskalan går till 3.0. för säkerhetsskull gjorde jag om mätningen med samma resultat. pH fortfarande 7,2, varför blir det så ? jag har varit med om liknande förra året. och vad gör jag åt det ?

8
Markpooler. / Rostmärken i linern HJÄLP !!!!!!
« skrivet: april 11, 2009, 13:00:17:17  »
Jag täckte av poolen idag och började håva upp löv. Jag upptäckte då till min förskräckelse att det låg två st "fjärlilshåvar" på bonnet som barnen antagligen lekt med i fjol och jag inte sett när jag stängde för vintern.

Nu är det två härligt bruna ringar ca 30cm i diameter på poolbotten som jag inte får bort genom att skrubba med borste iallafall. försökte även utan framgång att ta på en stark rengöringsgel som är avsedd för liner på borsten men det hjälpte inte.

Ger det sig med tiden eller finns det bättre medel, eller måste jag rent av leva med denna bedrövelse ???

9
SpaForum / Instabila värden
« skrivet: augusti 17, 2008, 22:30:47:47  »
Hej jag är själv novis på spa, håller mig till "pool" men min kära svåger har stora problem med sitt spa.
Han får grumligt/mjölkigt vatten ofta, även skum. ph och Klorvärdena åker jojo upp och ner och han måste parera med ph+ och ph- hela tiden. Vattnet byts säkert var 4:e -6:e vecka. Han är så trött på detta att han vill sätta in nogon form av automatisk elektronisk mätning/dosering (Ja han vet vad det kostar!!)

(jag tror att han håller på lite väl mycket med kemikalier utan att egentligen veta vad han sysslar med i dag t.ex. när jag var där så hade han 10 på kloret för att som han uttryckte det att det är nog säkrare att ha för mycket än för lite)

Jag har föreslagit att han skall skaffa ett sandfilter till att börja med, då jag inbillar mig att det är lättare att håla en jämn nivå med en större filtermassa någon som har fler/andra idéer ?

10
Uppvärmning / Har just kopplat in VVX mot bergvärmepumpen
« skrivet: juni 16, 2008, 23:06:49:49  »
För tillfället har jag nu lagt in en resistor på 100kOhm vilket motsvarar -31,5 grader och då får jag ett börvärde på returledningen på 51,5 grader . Jag kommer inte upp i mer än 32 grader på framledningen och 28 grader på returen, VP:n går konstant.

För närvarande är det 21 grader i poolen. Någon som vågar spekulera i hur lång tid det kan ta att nå till 26 grader ? (CA 40m3 vatten)

Jag undrar också om någon vet om det är "normalt" att VP:n inte kommer upp högre i temperatur, vid värmedrift mot huset vilket iofs inte kräver samma effekt som poolen kan jag ju komma upp 20 grader till om jag vill.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag