CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Villastaden 52

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Kemisk process saltklorinator? Högt pH, Alk
« skrivet: mars 18, 2015, 10:15:06:06  »
Någon som har haft problem med att pH och alkanitet blir högt då man kör saltklorinator?

Case: Har inomhuspool på 52 kbm med saltklorinator. Iom det så kör vi den 4 h i veckan. Så fort klorinatorn varit igång resulterar det i högt pH. Alkaniteten höjs också något, svårt att få ner.

Har någon erfarenhet av lösning?

2
Inomhuspooler / Vandrande vatten-värden
« skrivet: augusti 19, 2014, 10:37:27:27  »
Hej!

Vill kolla om någon har erfarenhet av trilskande värden. Kort om poolen. Gjuten (vet ej om det finns gummi mellan mosaiken och betongen), 60 kubik, inomhus. Polen renoverades med allt nytt för 5 år sedan, maskinellt och ytskikt.

Case: Poolen har stått stilla under några månader och återstartades för 2,5 vecka sedan. På Aquametern eller vad den heter, visades HI/Error på fritt klor och pH. Alkanitet 117. Efter det har jag pyttsat i totalt ca 26 kg Sänk pH/alkanitet, ca 12 kg höj alkanitet (har sjunkit under tiden), ca 5 kg antiklor och 3 kg Höj pH. Mätt, pyttsat i, låtit vila några dygn osv, i över två veckor. Ett tag hade jag OK på pH och alkanitet, då började jag med antiklor. Men, efter någon dag var de ur balans igen trots bara antiklorbehandling.

Status nu: fritt klor; 8,6, pH;6,4, alkanitet; 61

Problem: Värdena dansar fram och tillbaka trots att jag bara lägger i ca 50% av den mängd som poolkalkylatorn rekommenderar.

Finns det något generellt problem att hålla betongpooler i balans eller vad beror detta vandrande på?

Tänker jag rätt när jag försöker justera alkanitet i första hand, pH i andra hand och klor sist?

Börjar blir rätt trött nu. Tar gärna emot tips på bra webbutiker för kemikalier eftersom den lokala butiken är dyr och dålig.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag