CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - bygg1

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Avstånd bräddavlopp och pump?
« skrivet: maj 06, 2018, 17:01:57:57  »
Hej,

Enligt Tjelldéns monteringsinstruktion så ska "avståndet mellan bräddavlopp och pump ska vara så kort som möjligt (max 10 m)". Det måste väl gå att lösa med en kraftigare pump även om avståndet blir betydligt längre? Vår plan är att poolens kortsida med gaveltrappa inklusive utlopp kommer mot huset och bräddavloppet i kortsidan bort från huset. Poolen kommer att bli 8 meter lång och sedan är det tänkt att pumpen ska stå i källaren, så gissningsvis ca 16 meter mellan bräddavlopp och pump. Fallet blir dock bra. Måste vi tänka om med placeringen av breddavloppet?

Undrar poolplaneraren som äntligen tänkte ta tag i poolbygget :-\

2
Markpooler. / Isodrän eller pordrän istället för makadam som återfyllnad?
« skrivet: oktober 12, 2014, 11:28:56:56  »
Går det lika bra att använda typ pordrän eller isodränskivor istället för ett dränerande lager av t ex makadam på utsidan av poolstommen? Om det går lika bra, varför verkar de flesta inte göra så? Om jag förstod rätt så borde man lika väl kunna sätta pordrän + geotexduk och sedan återfylla med befintliga massor. Eller har jag missat något?

3
Markpooler. / Finns det 'hel-gaveltrappa' till trä-eller plåtstomme?
« skrivet: juli 21, 2014, 11:04:47:47  »
Skulle gärna vilja bygga markpoolen med trappa som går längs hela ena kortsidan. Går det att bygga sådan trappa med trä- eller plåtstomme eller måste det i så fall vara en gjuten pool? Någon som vet?

4
Markpooler. / Gaveltrappa & isolering i trä- el. plåtstomme???
« skrivet: juli 15, 2014, 11:26:40:40  »
Funderar på markpool (trä eller plåtstomme, 8x4 meter) och har ett par frågor:

1. Vill gärna ha gaveltrappa längs ena kortsidan (typ: http://poolstore.se/produkter/trappor-och-stegar/gaveltrappa/). Någon med erfarenhet av att bygga liknande trappa i icke-gjuten pool? Tips? Finns det möjligtvis ngn pool-leverantör rent av som kan leverera färdiga paket med gaveltrappa eller måste t ex liner i så fall svetsas på plats?

2. Hur isoleras bäst en trä- eller plåtstomme?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag