CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Grond

Sidor: [1]
1
SpaForum / Nybörjare - Frågor kring kemikalier
« skrivet: januari 26, 2016, 08:34:38:38  »
Hejsan!

Min sambo och jag har köp ett hus vi flyttade in i för två veckor sedan. I huset finns en Hydropool Self Cleaning 300 (tror jag den heter). Den står inomhus i badrummet, nedsänkt i krypgrunden. Nu försöker jag lista ut hur man ska sköta den när det gäller kemikalier och så vidare. pH värdet är något lågt, 6,9, så det har jag förstått att jag måste höja, och det tänkte jag göra ikväll. Man skulle klorera också, vilket jag provade att göra igår. Jag körde en "initial klorering" eller "chock-klorering" som jag läst att det kallas någonstans. En mätare vi har (http://www.poolklubben.se/aquachek-digitaltestare/18-0) sade "OK" på de tre olika värdena efter jag provade att klorera. Både pH och klor-värdet gick upp, men gick sedan ner igen efter någon timma till samma värden de hade innan jag klorerade.

Har jag missförstått det där med kloret? Ska det inte hålla ett jämt värde hela tiden efter jag har tillsatt det? I alla fall mer än någon timma? Och hur funkar det med det pH höjande medlet? Hur ofta är det tänkt att man ska tillsätta sådant? Att jag ska mäta och vidta någon åtgärd några gånger i veckan låter ju rimligt, men inte flera gånger om dagen. Man har ju ett jobb att sköta också. :)

Jag har också läst lite om Brom istället för klor och förstått att det ska vara lite mera skonsamt. Det finns också information om aktivt syre. Kan man köra det istället för klor, eller ska man kombinera de två?

Tack på förhand för lite nybörjarhjälp. :)

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag