Poolforum Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd
 

Författare Ämne: Poolsort för en familj  (läst 553 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Alm99

Poolsort för en familj
« skrivet: februari 21, 2021, 11:33:44:44 »
Hej, jag tycker det är svårt att veta vilken poolstomme det är som gäller. Det vi söker är
Pool 7.5 x 3m (cirka mått)
Pooltak som går att bada under och så vill vi ha saltklorinator och värmepump.

Vi har fått pris på glasfiberpool från välkänd firma i Skåne (25års täthetsgaranti) 340K allt som allt för för deras ”bästa” grejor. Är glasfiber bra för en barnfamilj, tänker på att den är halkfri i trappan, lättskött? Är termoblock bättre? Livslängd på liner? Vad kostar det att svetsa dit en ny? 

Förutsättningar: Plan grästomt, trall runt om pool.

Marknadsledande inom Pooler.

Utloggad Delta2004

SV: Poolsort för en familj
« Svar #1 skrivet: februari 21, 2021, 14:59:56:56 »
Jag resonerade så.
Det finns begränsad utbud av storlekar av pooltak. Så för oss fick taket bestämma poolens mått. Vi tog tak som vi får in på bredden och sedan maxar poolstorlek under.
För 3x7,5 m måste det vara samma tak som för 3,5(4)x7,5(8.) meter, beroende på taktillverkare. Då är det bäst att ha större pool. Annars ca 3,5x 6,5 m är max man får plats under 3-sektions tak.
3 meter bred för oss med 3 barn känns som gränsfall, 3,5-4 är bättre.
Vi tittade på glasfiber i början med valde bort. Täthetsgaranti gäller inte för sk böldpest som glasfiber kan lätt drabbas av. Liner i vanliga pool går att byta. Vid problem med Glasfiber måste hela poolen bytas ut. Erfarenheter av glasfiber är inte så stora och långvariga som ökar risken.
« Senast ändrad: februari 21, 2021, 15:13:29:29 av Delta2004 »

Utloggad Rickard

 • Rickard Marklund
 • Administrator
 • Dignitär
 • *****
 • Stad/land: Piteå
 • Antal inlägg: 4928
 • Total likes: 324
 • Kön: Man
 • Grundare och ägare av forumet
  • Visa profil
  • Min andra diskussionssida!
SV: Poolsort för en familj
« Svar #2 skrivet: februari 23, 2021, 08:29:12:12 »
Jag tycker personligen att Miamipool har bra stommar, lättbyggda, och bra pris, dessutom lång garanti.
Även Ellipspool och andra med stommar i Magnelis kan vara prisvärda alternativ.
Krav på Värmepump, automatisk rening och pooltak gör att kostnaderna ändå drar iväg, och skall du köpa alla tjänster så är även det rätt dyrt, så frågan är hur stor del i det hela som poolstommen kommer att stå för, kanske är det inte så viktigt vad du väljer för stomme...
Att titta på utrymmet du har att röra dig med, och utifrån det välja pooltak och storlek på poolen är nog ett bra råd också.
Personligen skulle jag nog inte välja en poolstomme som "inte går renovera" om den blir sliten och ful - det ser jag som en fördel med linerpooler, att de faktiskt går fixa till om det skulle hända nåt oförutsett med poolen.
Driver webshopen www.energibutiken.se

Egen företagare: www.poolforum.se, www.varmepumpsforum.com, www.atvforum.se och www.energioffert.se
Pool från Svenska poolfabriken, 4 X 8 meter, Poolrening med Varitab Klortpuckar.
Värmer med en Nibe 1210-7 kW jordvärmepump + 14.4 m2 Texsun solfångare till ca 32°C.
ORT: Piteå
Vår byggtråd: https://www.poolforum.se/forum/index.php?topic=7.0

Utloggad TommyC

SV: Poolsort för en familj
« Svar #3 skrivet: februari 25, 2021, 15:52:48:48 »
Glasfiber är vanligt som armering av polyester eller vinylester i pooler och båtar. Gör man rätt vid tillverkningen så uppstår inte s k böldpest. Det är ett problem att det inte finns något sätt att granska och konstatera om arbetet är korrekt utfört eller inte. Problem uppstår med stor sannolikhet om härdaren inte är tillräckligt utblandad med plasten eller om arbetet utförs vid för låg temperatur. Det kan ta flera år innan pesten visar sig och då kommer återförsäljaren sannolikt att vägra ta något ansvar för den undermåliga produkten.

Det är skrivits en hel del här om detta problem när det gäller trappor av glasfiberarmerad polyester.

Flera här avråder från att köpa en så dyr komponent som en stor plastbalja från en så liten återförsäljare som det oftast handlar om. Folkpool centralt har t ex aldrig tagit något ansvar för trapport med plastpest. Köparna har inget avtal med Folkpool centralt utan varje återförsäljare är ett eget företag.

Plastpest i hela pooler av plast minns jag inte att jag har läst om. Problemet kanske är mindre där än i de bristfälliga trapporna men det beror helt på hur arbetet är utfört och det går som sagt inte att bedöma.

Plastar man själv som jag så har man full koll och får själv ta hand om eventuella problem orsakade av dåligt utfört arbete. Någon plastpest har jag aldrig upplevt. Däremot återkommande sprickor orsakade av för dålig grund men det är en annan sak. Ytskikt av plast är förhållandevis billigt men arbetet med andningsmask och kemhandskar i 35-45 grader som det brukar vara när jag plastar är mindre kul. Känslan när arbetet är klart och vattnet fylls kompenserar dock en hel del av slitet.

Fördelarna med liner tror jag gör att det är det bästa valet för de flesta men känslan i väl utförd plastning slår liner stort. Det finns inga veck och man kan enkelt åstadkomma komplicerade former som trappa och botten med lutning och olika nivåer.
Platsbyggd plastpool 31 kubikmeter med inbyggd trappa och botten i tre olika nivåer. 720 W cirkulationspump. G&J 9,2 kW värmepump ställd på 31 grader. Lågt pooltak Atlanta med skjutlucka och uppfällbar gavel. Klorerar med veckoklorpuckar.

Utloggad Erica

SV: Poolsort för en familj
« Svar #4 skrivet: februari 25, 2021, 18:50:04:04 »
Själv så har jag alltid föredragit pooler utan liner, mest för att slippa att behöva tänka risken för punkteringar av linern. Vi har ju här på forumet diskuterat sådana risker, allt från barnens leksaker till att man kanske hamnar i poolen med högklackat vid fester etc har ju nämnts. Nu är kanske en liner av god kvalitet tåligare än man tror - de som haft mest problem med liners har väl varit billiga budgetpooler med mycket tunn liner. Ett annat problem med liner är att den efter många år blir hård och spröd och till slut måste den bytas ut. Jag föredrar betongpooler, men de kostar ju tyvärr en hel del extra, men man behöver inte oroa sig för vad som de tål eller inte tål, i vart fall inte om de är välgjorda. Glasfiber kan nog vara ett bra alternativ, jag tror att problemen som kommit mest har gällt utomhuspooler, där frost vintertid nog kan accellera ev. plastpest från att vara en liten utseendesak till att bli en allvarlig skada - inträngt vatten fryser och gör sönder materialet. En inomhuspool fryser ju däremot normalt aldrig. Rostfritt stål finns ju också sm alternativ, men är inte heller det någon budgetlösning.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Energisparprodukter
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd