CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - essgee

Sidor: [1]
1
Ovanmarkspooler / Sandfilter JoF
« skrivet: augusti 31, 2006, 12:59:05:05  »
Hej.
Ny på forumet som undrar om någon har samma, (dåliga) erfarenhet av JoF,s sandfilter med s.k fyrvägsventil och skjutreglage.?
Har under hela sommaren haft problem med, att efter backspolning och renspolning så "läcker" filtret sand in i poolen via inloppsmunstycket. I.o.f.s så är det bara att dammsuga upp sanden sen, men väldigt irriterande. :(
För att inte tala om nu när jag fått algbildning. Efter att ha använt flockningsmedel och sugit upp alla flockar så, efter att ha backspolat, så sprutar det in grönt vatten in i poolen igen, blir tokig.
Enl. JoF så skall det vara så ???
Anledningen till att jag valde fyrvägsventil och inte sexvägs var för få rum med filtret i en dynbox, ty jag har byggt in det i en sådan.Passade precis på höjden.Skulle valt ett lägre, mindre filter med sexvägsventil istället, med facit i hand.

SG

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag