Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Stroker

Sidor: 1 ... 29 [30]
291
Vatten och kemi / sugslangutanluftsstips
« skrivet: juli 27, 2006, 17:43:05:05  »
Tröttnade på luft i sugslangen och fixade de så här. Funkar jättebra.
Om de kan vara till någons glädje är jag glad  >rulla<

292
Uppvärmning / SV: Solfolieupprullare??
« skrivet: juli 27, 2006, 17:13:44:44  »
Gängade M6 och satte skruv och bricka rakt igenom plastbanden. Igår fick jag tag på en annan sorts band med klämma som tydligen hörde ihop med en aluminiumrörs sats där banden är av hmm va heter de nu de där materialet man gör typ säkerhetsbälte av. Hade tänkt sätta dom i "andra ändan av folien" för att meddelst ett hmm de där materialet :):) band kunna stå och dra över folien ensam utan att behöva knäa för o rätta till i efterhand. Man blir ju bara latare med åren eller  <antman>
Ideen med tryckknappar är trevlig men då jag aldrig haft anledning att ta bort solfolien äns över vintern så är de ganska enkelt och bra med en vanlig skruv. Hade inte ens en rostfri variant när jag gjorde de och nu tre år senare är de ju lite rostiga..ja menar har ju en salthalt på vattent som kanske närmast kan likans vid Kattegatt :) Men som sagt. Rostfria tryckknappar skulle vara pricken över i.

293
Uppvärmning / SV: Solfolieupprullare??
« skrivet: juli 24, 2006, 15:28:33:33  »
Okej  ;D

294
Uppvärmning / SV: Solfolieupprullare??
« skrivet: juli 24, 2006, 13:52:06:06  »
En bild säger mer än tusen ord :)

295
Vatten och kemi / SV: Problem med att mäta PH i saltvattenpool
« skrivet: juli 24, 2006, 13:48:00:00  »
Jag förstår inte riktigt varför ni har saltvatten i poolen utan att ha generatorn i sig som gör kloridgas? Hur håller ni den ren då?

Ni skall ha en RP25 som gott och väl räcker till 40 kubik, vi använder en sån http://directpoolsupplies.com.au/prod589.htm observera att priset är i AU dollar men inklusive frakt till Europa, klicka runt lite på deras site så kanske ni hittar på nå mera ni behöver samtidigt.
De har även räkneomvandlare ifrån AU dollar till US dollar och euro.

Jag slog salt i vattnet för att slippa röda ögon. Upplever att jag inte behöver klorera lika mycket heller. Ska kolla länken lite närmare och sen blir de nog att handla därifrån Prismässigt verkar det som om de skulle vara klart lönt. Undrar bara hur de går med reservdelar och dylikt. Balnero jag snackade med tidigare är ju ett svenskt företag (tror jag iaf) men deras apparat ligger på ca 11-12 tusen.

296
Uppvärmning / SV: Solfolieupprullare??
« skrivet: juli 23, 2006, 18:51:46:46  »
Köpte ett 60mm syrafas rostfrittt (tog vad jag hittade) rör på skroten samt monterade de i en bänk jag gjorde i tryckt virke. Funkar kanon och var väldans biligt. 200 spänn tro jag röret kostade och sen fick jag en trevlig bänk på köpet.

297
Vatten och kemi / SV: Problem med att mäta PH i saltvattenpool
« skrivet: juli 23, 2006, 12:59:28:28  »
Jag har ingen saltgenerator...än men kommer att köpa en så småningom. Såg här på forumet att det fanns att köpa via Australien vilket verkar vara klart hyfsat rent ekonomiskt.  De stora varuhusen (Bauhause o några andra) säljer nån saltgenerator för ca 2000 spänn till de små poolerna leksakspoolerna dom har men de finns ingen uppgift på hur mycket klor den kan producera. Misstänker att jag behöver en lite ordeentligare sak till mina 40 kubik vatten. Nån siffra på 3 eller vad jag nu läst. Ska förkovra mig lite mer i detta ämne i detta eminenta forum. Här verkar finnas en bred kunskap

Har inte mätt salthalten men kanske det är i saltaste laget. Upplever det nog trots allt inte som att det är saltare än i Öresund.

Köpte en annan mätapparatur igår med små tabletter och kunde då konstatera att PH låg på ca 7-7,2. Vattnet är kristallklart idag och kanske de beror på dels pH höjningen (700 gram nitor igår) samt en väldigt kraftig chock klorering i förrgår. Slog ju i allt jag hade i form av olika medikamenter. Flockningsmedel. algstopp och klor. Enligt den nya mätaren låg klorhalten på max vad den kunde visa dvs 3. Känns i alla fall bra att bada i nu men lite sveda i ögonen som säkert beror på klorhalten.


mvh
Anders

298
Vatten och kemi / Problem med att mäta PH i saltvattenpool
« skrivet: juli 22, 2006, 14:38:10:10  »
Hittade just detta forum då jag sökte på PH värde och saltvatten.
Har haft min pool nu i 4 år och slog salt (250 kg till 40 kubik) i för 3 år sedan. Köper numera salt i livsmedelsgrossisten för övrigt där 25 kg kostar 60 kronor+ moms. 99,9% rent vanligt salt utan jod och detta funkar bra. Slår i 4 säckar (100 kg) varje vår och har väldigt salt vatten vilket är skönt och behagligt och minimerat röda ögon hos barn som spenderar hela dagen badandes.

Problemet just nu är att jag inte vet med säkerhet vilket ph värde jag har. Stickorna jag provar visar totalt olika värde beroende på vilket fabrikat. Det ena visar alldels för lågt ph och det andra precis tvärtom. Köpte igår ett testset i akvarieaffären för både salt och sötvatten och enligt detta så ligger ph på ca 6,0. 700 gram ph+ gav ca 6,5 av färgen att döma. Temperaturen i poolen just nu ligger på 32 grader och då får jag problem med alger och grumligt vatten.

Någon med saltvattenpool som har något tips. Är ju bara en glad amatör.

Sidor: 1 ... 29 [30]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd