VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - mactheknife

Sidor: [1] 2
1
Teknik / Läckande klordoserare till MiniMaster
« skrivet: juni 03, 2022, 21:48:14:14  »
Hej!

I år när jag startade upp poolen visade det sig att det läcker klor från doseringspumpen till min MiniMaster, se bifogad bild. Läckaget är alltså på utgående koppling mot poolen. Jag har testat att korta av slangen och sätta tillbaks den och spänna ordentligt, men läckaget kvarstår, så det verkar vara in invändiga slangen som läcker. Någon som har något bra tips för att fixa detta?

Mvh

2
Teknik / Läckande bygel minimaster - mitt fel enligt poolkungen
« skrivet: maj 02, 2021, 19:24:27:27  »
Hej vänner!

Skulle vilja ha er "second opinion" gällande ett reklamationsärende hos poolkungen.

Bakgrund: Förra hösten, ett par dagar innan det var dags för vinterstängning, upptäckte jag att det läckte i den ena anborrningsbygeln till minimastern, där som klor tillsätts. Det måste ha småläckt ett tag för när jag kollar närmare så har en av bultarna till bygeln rostat, och man ser rester av torkat klor på slangkopplingen. Nu är det dock ingen tvekan för det ligger en liten pöl under anslutningen och man ser att det strilar en tunn stråle från ett ganska oväntat ställe, nämligen den svetsade skarven i bygelns 90-gradersvinkel flexslangen. Verkar inte gå att lägga till en video, så jag länkar till den nedan så ni kan se:

https://photos.app.goo.gl/WjsrCCSAgZsuHxKB8

Orkade just då inte ta tag i problemet då det ändå var dags att stänga poolen för säsongen.

Nu är det ny säsong och dags att starta poolen och ta tag i läckan. Kontaktar poolkungen, där jag köpt både pool (2016) och minimaster (2018), för att kolla vad Pahlén har för garantier kring minimastern, den är ju trots allt bara använd knappt tre säsonger. De ber mig skapa ett ärende, vilket jag gör direkt. 1 dag senare får jag svar att skadan beror på aggressivt vatten, ingen garanti. Ok, men va fan, tänkte jag sen, det är ju det kopplingen är till för att hantera. Blir irriterad över det nonchiga svaret och kontaktar dem igen. Då får jag som svar att det beror på felaktigt kalibrerad minimaster. Nu börjar jag bli förbannad på riktigt. Hur i helvete kan de utröna det enbart baserat på den fakta jag har skickat dem, samma fakta som jag skrivit här?? Den har fungerat perfekt de senaste två säsongerna och hållt både klor och pH på löjligt exakta värden, därtill har jag inte någon onormalt hög förbrukning av klor. Hur kan den då vara felkalibrerad?

Ska kontakta dem igen imorgon, men ville ventilera frågan med expertpanelen först. Vad säger ni? Det är inte så att jag inte kan köpa en ny bygel i deras webshop som de hänvisar till, det var till och med min tanke från början, men när de skickar såna här bullshit-förklaringar så växer ju hornen ut. Eller är jag helt ute och cyklar här??

Mvh

3
Säljes / Astral Victoria Plus ½ CV II Pump
« skrivet: maj 05, 2020, 18:06:51:51  »
Hej!

Säljer denna pump ny i förpackning då jag inte har någon användning för den. Den har stått som reservpump till en centralfiltrerad akvarieanläggning i en zoobutik. Tyvärr kan jag inte svara på hur gammal den är. Jag har haft den i min ägo ca 2 år, men hur länge den stod som reserv i zoobutiken har jag ingen aning om, skulle gissa på ett par år.

Tänker mig 3000kr för den, men det är helt klart prutbart mot snabb affär eller bra argument, har som sagt inte full koll på den här pumpen!

Mvh,
Markus

4
Teknik / Kan en sån här pump vara värd något?
« skrivet: maj 05, 2020, 14:58:27:27  »
Hej!

Någon som vet hur gammal den här pumpen är, på ett ungefär, och vad den kostade när den var ny? Eller den finns kanske fortfarande att köpa? Denna har stått som reservpump till en centralfiltrerad akvarieanläggning och är helt oanvänd, ny i kartong. Själv har jag ingen nytta av den då jag har en fungerande pump till min pool så jag tänkte sälja den, men har ingen aning om vad den kan tänkas var värd. Tacksam för hjälp!

Mvh,
Markus

5
Markpooler. / Vinterstängning med teknikrum ovan mark
« skrivet: september 29, 2018, 11:00:10:10  »
Hej!

Dags för första vinterstängningen nu =). Har läst på lite i manualen och tycker det verkar lite väl ambitiöst. Tänkte göra på ett alternativt sätt och jag tänker även försöka motivera varför. Kom gärna med motargument där jag missat något viktigt!

Lite om min pool. Det är en rektangulär 4x8m markpool i Skåne. Teknikrummet ligger i en isolerad och vintervarm bod som ligger i nivå med trädäcket runt poolen, dvs det är fall från pumpen till poolen. Pooltäckning är RoyalTec från PoolKungen, både under badsäsongen och under vintern. Det är en tjock presenning i vinylliknande material med aluminiumrör som går längs hela bredden med ca 80cm mellanrum. Mellan varje rör finns ett antal små hål för att släppa igenom regnvatten och smältvatten. Uppvärmning sker med en poolvärmepump EcoHeatII som står utomhus.

1. Tömning. Jag funderar på att hoppa över det här momentet, eller i alla fall förenkla det genom att endast tömma så långt som jag kan genom att backspola utan att pumpen går torr, dvs till strax över bräddavloppets under kant. Två anledningar till detta. För det första så kommer vattennivån ändå att stiga över både inlopp och avlopp pga regn och snö. För det andra så blir inte täckningen lika nedtyngd av snö om vattennivån är högre. Alurören tål en del böjning men inte hur mycket som helst. Kommer att titta till vattennivån regelbundet under vintern för att se så det inte går över poolkanten.

2. Lamporna. Jag låter dem sitta kvar. Tror chansen är minimal att det skulle hända något med dem. Det lär inte frysa så djupt ned på dessa breddgrader.

3. Pluggning. Har inga planer på att plugga vare sig inlopp eller utlopp. Pumpen är som sagt placerad ovanför poolen så ingen risk att det rinner vatten in i pumpen. Detta gör att det kommer finnas vatten i rören. Jag tror inte detta är några problem då rören är öppna i andra änden och det finns utrymme för vattnet att expandera och jag tror även att PVC-slangarna tål detta. Rören ligger ca 50-60cm under marken så det är inte ens säkert att det fryser där.

4. Breddavloppet. Tar bort klaffen och silkorgen. Lägger ner några PET-flaskor.

5. Värmaren. Lite osäker här. Värmaren är placerad ungefär i samma höjd som pumpen. Har hört att värmare är väldigt känsliga för sprängningsskador, rätt eller fel? Tänkte bara låta vattnet rinna ur den via bottenventilen, men behöver man även använda någon form av våtdamsugare?

6. Kemikalier. Tänkte inte använda några kemikalier alls. Har låtit minimastern gå ända tills nu så pH och klor ligger på bra nivåer. Eventuella algproblem förhalar jag till våren.

7. Invändigt. Tömning av sandfilter och pump (behövs det ens i frostfritt utrymme?), sexvägsventilen i vinterläge.

Klart! Vad tror ni?

Mvh,
Markus

6
Vatten och kemi / Hur rent kan man förvänta sig att en poolrobot ska göra?
« skrivet: augusti 02, 2018, 22:03:11:11  »
Hej!

Är ganska ny poolägare, har precis fått igång min pool för ca 1 vecka sen. Vattnet är klart och fint nu och allt är frid och fröjd, men jag är inte nöjd med jobbet som poolroboten utför. Ska man inte kunna förvänta sig att den tar upp allt smått löst smuts som ligger på botten? Jag upplever att det blir ganska mycket sand och smått svart mög kvar. Det är en Ecoclean 5000 från poolkungen som ska rengöra både botten och väggar (men nu i efterhand kan man ju fundera över nyttan med att den rengör väggarna, inte fasen blir det smutsigt där....). Sen tycker jag även att den beter sig ganska besynnerligt, när den klättrar upp på väggen så släpper den längst uppe och "kippar efter andan" varefter den hoppar ner till botten, ska det vara så?

Hur rent upplever ni som har poolrobot att det blir efter en städning? Jag hade ju förväntat mig att den skulle ta allt som ligger på botten, vill ju inte behöva plocka fram dammsugaren efteråt. Även när man ser att den går över ett parti med sand så blir det inte helt rent efter att den har passerat, och detta tycker jag verkar märkligt. Det är ju löst skräp vi pratar om, inget som är ingrott och sitter fast.

Kolla bifogade bilder, detta är precis efter en avslutad städning. Svårt att se på en bild, men om ni zoomar in så tror jag det ska synas rätt tydligt. När man står vid poolen och tittar så syns det extremt tydligt nu när vattnet blivit kristallklart efter en vecka med filtrering och kemikalier.



Mvh,
Markus

7
Vatten och kemi / Uppstart med minimaster - låg alk, låg ph
« skrivet: juli 24, 2018, 10:23:55:55  »
Hej!

Tänkte nu äntligen köra igång poolen efter ett par års bygg och pulande. Vatten fyllde jag på redan förra året då jag var lite optimistisk i min tidsplan gällande bygge av teknikbod. Rengjorde så gott jag kunde innan jag la ner projektet förra säsongen, men lite löv och annat skit har letat sig ner i poolen under vintern (inget tak, bara täckduk). Vet inte om det är detta som påverkat vattenvärdena, men när jag mätte idag (har aldrig mätt förr så har inget att jämföra med) så såg det ut såhär:

ph: 6.5
alk: low

Jag har en minimaster med tillhörande dunkar  klor/syra som jag tänker kicka igång. Frågan är bara hur jag ska gå till väga härnäst. Behöver jag bry mig om att alkaniteten är låg? I och med att jag ska köra minimaster tänker jag. Hur hade ni gjort? Min tanke är att höja på med ph+ till rätt värde, chockklorera och sen kicka igång minimastern.

Mvh,
Markus

8
Teknik / Tips kring elinstallation teknikrum
« skrivet: juni 23, 2018, 21:23:18:18  »
Hej!

Japp, då är snart vatteninstallationerna klara i teknikrummet och nästa steg blir att ta hit en elektriker för att dra lite el. Hela bygget ligger en bit från boningshuset så jag har byggt ett nytt "hus" som ska agera teknikrum, så jag har dragit in kabel för inkommande matning samt från poolbelysningen och utomhusbelysningen. Nu till den stora frågan, vad ska jag säga till elektrikern? Det som ska kopplas in i första steget är UV-renare, poolvärmepump och pump/filter. Ska allting ha en egen separat strömbrytare? Egna säkringar till varje pryl också? Vad ska man tänka på? Kom gärna med lite bra tips så jag slipper göra om i efterhand! =)

Mvh,
Markus

9
Teknik / Minimaster anborrningsbygel på slang?
« skrivet: juni 22, 2018, 08:49:52:52  »
Hej! Håller som bäst på med teknikrummet och inkoppling av pump, värmare och UV. Har tänkt komplettera med en minimaster senare och har en fråga angående anborrningsbygeln. Kan man fästa den på slang likaväl som rör?

Mvh Markus

10
Teknik / Lite frågor inför byggnation av teknikrum
« skrivet: september 06, 2017, 17:54:20:20  »
Hej! Ska snart påbörja byggnation av mitt teknikrum som kommer att uppföras några meter från bortre hörnet av poolen. Tanken är att det ska isoleras och vara frostfritt. Någon som har en idé om ungefär hur tjockt med isolering man behöver för att man pumpen inte ska låta nämnvärt mycket? Det handlar om en sapphir 110 från poolkungen, till en 4x8m pool.

Sen undrar jag också om man behöver en golvbrunn i rummet? Tänker i så fall främst på vinterstängningen då jag har läst att man ska tömma filterbehållare och pump genom pluggen i botten. Det går inte att tömma på något sätt genom samma kanal som backspolningen? Och behöver man verkligen tömma om det ändå är frostfritt på vintern? Då räcker det kanske att alla anslutningar utanför teknikrummet är tömda på vatten?

Mvh,
Mac

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag