VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - sandos

Sidor: [1]
1
Teknik / Budgetpump till befintligt sandfilter
« skrivet: juni 11, 2019, 15:26:25:25  »
Jag köpte ett billigt paket med intex sandfilter + pump (25kg/370w) begagnat och var väl medveten om att pumpar slits, men tänkte att den skulle fungera åtminstone denna säsongen. Nu visade sig pumpen vara kass och ha tagit in vatten troligen. Jag vågar inte ens koppla in den, den snurrade inte alls från början och dåligt efter smörjning.

Jag kan ju antingen då köpa ett nytt paket i affär, från 1700:- eller så, eller "bara" köpa en annan pump. Men prismässigt vettigt är den enda jag hittar Julas 999:- pump, och den är på 600W. Den ger lite mer än 10kbm mot orig 6kbm och är eg. alldeles för stark för sandfiltret, MEN till saken hör att jag har 2 st 4,5kvm solfångare och de ska upp på taket. Frågan är om pumpen kanske fungerar med sandfiltret ändå med tanke på motståndet i allt det? Flödet med en 100W pump skulle jag säga kanske halveras med grejerna inkopplade plant på marken, med kortare slangar än planerat till taket.

Jag undrar ju hur man ska konstatera att det fungerar bra om man skulle prova. Finns det risk att man spolar ur sand vid backspolning förutom dålig filtrering?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan