CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Vilse

Sidor: [1]
1
Teknik / SV: Det ska va en tyst pump i år
« skrivet: augusti 02, 2007, 21:46:02:02  »
Vad??  :o Nu blir jag förvånad. Vår pump står och går 24 timmar om dygnet. Det trodde jag var fullt normalt. Jag trodde nog snarare att det var ett undantag att man stänger av nattetid. Har jag missat något centralt?

Fia, ditt svar uppmärksammade mig på uppvärmningen. Jag kanske ska tillägga att vi har värmeväxlare ansluten till husets vattenburna uppvärmning. Det kan väl knappast vara lämpligt att "låta" poolen kylas flera grader med avstängd pump för att sedan åter värma upp den. Då borde energiåtgången vara lägre om man kontinuerligt håller samma temperatur i vattnet. Om man inte använder solen förståss.

Tack för kommentaren om sandfiltret. Det måste jag kolla.




2
Teknik / SV: Det ska va en tyst pump i år
« skrivet: augusti 02, 2007, 17:32:06:06  »
Wow!! :o
Tack för hjälpen!! En massa bra svar. Jag blir riktigt impad av all kunskap! Vilket forum!! O0

Jag skall passa på med en följdfråga på samma tema. Nämnligen; är det någon vits med att överdimensionera pumpen?

Hos Lagunpool sade man mig att de alltid brukar rekommendera 0,55KW till en 4x8m markpool, det blir väl ungefär 0,75hk beroende på vilken pump man väljer.
Men en annan säljare föreslog mig att gå upp till 1hk, med resonemanget att vattnet i poolen bör cirkulera 4-5 gånger genom filtret på ett dygn och om man då väljer högre effekt/snabbare cirkulation så skulle man kunna sätta timer på pumpen och alltså ha den avstängd nattetid.

Är det någon poäng med detta?  <hmm>

3
Teknik / SV: Det ska va en tyst pump i år
« skrivet: juli 31, 2007, 19:26:42:42  »
Tack, tack å tack...
Jodå, jag har sett den tråden... diskusionen, men står fortfarande undrande....

4
Teknik / Det ska va en tyst pump i år
« skrivet: juli 31, 2007, 18:53:55:55  »
Hej!!
Har letat runt bland inläggen här om pumpar... Och snackat med poolsäljare och blir bara mer förvirrad.
Jag har nyligen köpt ett hus med en gammal markpool 4x8 och en inte fullt så gammal pump, (c:a 5 år) en Astral Sprint. Nu är det så att den står i källaren och sjunger... Och då är det ingen skönsång direkt. Första frågan är förståss ska man byta pump eller renovera?

Fråga nummer två som inställer sig är vad köper man i stället. En ny pump skall vara TYST. Därom finns ingen tvekan. Men sedan. Flera har sagt till mig att Astral är en ganska bra pump. Det vet jag inget om... Men att det finns en tystare version som heter Astral Super Sprint. Den skall vara vattenkyld.... Ett annat råd är jag fått är att köpa en bronspump från Pahlén. Skall visst vara tyst och ha lång livslängd..... Och nu sist fick jag ett förslag om en vattenkyld pump även den från Pahlén. Den hade dock enligt säljaren den nackdelen att den var av plast... Tittar man på Pahléns hemsida så ser den ut att vara misstänkt likt en pump som går under namnet Astral Super Sprint.....

Det här börjar bli virrigt. Jag vill ha en bra pump som är tyst. Och jag vill inte byta vart 5:e år... Det är klart att det inte gör något om det är ett bra pris.... Hjälp, snälla!! <help>

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag