CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - TommyS

Sidor: 1 [2]
11
Övriga frågor! / Småflugor, hur få bort dem?
« skrivet: augusti 16, 2015, 13:08:03:03  »
Där vi bor har det av ngn anledning blivit en explosion av småflugor nu i augusti. Naturligtvis hamnar det därför mängder av såna även i vår pool. Vi har solfolie som vi täcker med när vi inte badar. Men som bekant så täcker den inte hela vägen ut (åtminstone inte i vår runda pool - och enl vad jag hört så skall det f ö vara så) och mkt av de som hamnar ovanpå folien åker ju med ner i vattnet när den hanteras/används.
Storleken på flugorna är typ blomflugor och vi har ingen utrustning för att rationellt plocka bort dem. Sugutrustning för när de väl hamnat på botten är en (långsam) lösning men att håva upp dem är inte möjligt då de slinker igenom hålen på nätet.
Hur göra? Kan det funka med flockningsmedel... eller vad?

12
Teknik / Robot för runda pooler
« skrivet: juli 22, 2014, 19:11:34:34  »
Hur ser marknaden ut för städhjälp, robotar, till ovanpåliggande pooler som är runda?

Tips?


13
Ovanmarkspooler / Hur täppa igen utloppshål?
« skrivet: juli 14, 2012, 13:16:17:17  »
Med vårt poolpaket från Bestway (strl 457x91 cm) så följde det med två "plast-pluggar" (se bild).

De är inte beskrivna varken i manual eller i den medföljande instruktionsfilmen. Men antar att de är tänkta som pluggar för in- resp utlopp.

Kruxet är bara att jag inte lyckas få in dem där, i hålen - det är för trångt (alt pluggarna är något för grova).
Är det ngn som kan verifiera att det är just som pluggar för in/utlopp som dessa skall användas - och i så fall också tipsa om hur man gör...

Vi har just nu rejäl utmaning vid byte av filterpatron (eller vid jobb med saltvattensystemet/maskinen) då vi (i brist på pluggning) måste höja upp alltihop ovan vattenytenivån för att inte vattnet skall forsa ut.

Ngn kanske har andra tips på temporär "pluggning" annars?

14
Vatten och kemi / Gröna alger på botten (trots saltvattensystem)
« skrivet: juli 12, 2012, 16:09:57:57  »
Drog för drygt 2 veckor sedan igång vår ovanpåliggande pool (457x91 cm) och med den även vårt nyinskaffade Salvattensystem från Intex.

Utöver den jodfria salten så har vi i övrigt gjort det enda man skall behöva (med sådant system) - justerat pH.

De senaste dagarna har vi börjat skönja gröna alger på botten, utmed kanterna. Idag när vi plockade bort poolöverdraget (efter 2 dgr) så var det så pass mkt som de här båda bifogade bilderna visar.

Åtgärd/rekommendation?

15
Vatten och kemi / "Grumligt" vatten
« skrivet: augusti 14, 2011, 13:25:24:24  »
La in ett ärende för några veckor sedan, gällande att pH-mätstickorna ideligen visade för högt värde (trots 1,5 kg pH-minus i 12,5 kubik vatten).

När vi för typ 3 veckor sedan kom hem från en veckas semester och "lyfte på locket" så var det tidigare fina badvattnet ersatt av "grön sörja".

Då började arbetet med att återfå vatten att kunna bada i. Har sedan dess:

 - Klorchockat 3-4 ggr.
 - Bytt filterpatron.
 - Skaffat saltvattengenerator, öst i anvisad mängd salt och kört enl anvisning (samt ett antal "boostar").
 - Bytt viss del vatten (kanske 15-20 %).
 - Skaffat saltsyra och fått ner pH.

Vattnet har blivit märkbart bättre men vi har ännu inte vågat (?) bada.

De senaste dagarna, efter senaste klorchocken, så ter det sig inte som att det är alger kvar i vattnet. Däremot är det fortsatt inte Klart, utan "grumligt" - men "blått" (med "dis").

Har börjat tvivla på att det blir ngt mer bad i poolen för familjen den här säsongen (tömmer vi den så kommer vi inte att fylla den igen, det här året).

Läste något om "flockning". Känns som det enda vi månne har kvar att testa och om jag förstod ngn på forumet rätt så skulle just flockningsinsats kunna ta bort nämnda "dis/grumlighet".

Korrekt??

16
Vatten och kemi / 1,5 kg "pH Minus" i 12,5 kubik vatten, ändå för högt
« skrivet: juli 27, 2011, 22:34:01:01  »
Nybörjare för året. Bestwaypool med måtten 457x91 cm.

Har kämpat med att försöka få ner pH- och upp Klor-värdet.

Har gjort av med 1,5 kg "pH Minus" men inte kommit ner längre än till typ 7,9 (från ca 8,5). Vet inte vad jag gjort för fel...?

Samtidigt har en "kombiprodukt" - Easy Pool Mini - guppat i vattnet på nätterna. Å så har vi försökt få upp klorhalten med tillsatts av "hurtigklor". Enl mätstickorna har vi kanske kommit upp i blott 0,2 eller så. Fattar inte det heller.

Enl tillverkaren har vi "sannolikt överdoserat".... Vilket jag på ett sätt skulle kunna hålla med om men ändå inte, eftersom vi har mätt löpande - då vi såklart inte tillsatt alla ovan nämnda tillsatser vid 1 tillfälle.

Efter en knapp veckas semester så möttes vi så häromdagen av mörkgrönt vatten - när vi lyfte på poolskyddet... :-(

Så idag har Intex Saltvattengenerator införskaffats.

Skall bli mkt intressant att se vilket resultat den kan ge på det "färgade vattnet"...! (Som nu övergått till mer blå-grönt. Sannolikt efter den "klorchock" som jag försökte åstadkomma med snabbklor igår afton.)

Utmaningen att sänka pH till önskade 7,2-7,4 återstår dock fortfarande. Vet inte hur vi skall göra (köpa mer pH-minus...? till vilken nytta...?) och hoppas i a f innerligt att de 35 kg salt som vi nu skall slänga i vattnet inte "blir till råttorna"...! (För bökigt att tömma ut och fylla på helt nytt vatten nu, känner vi.) Får man inte ner pH tillräckligt långt så har man ju jobbigt med "Kloret", har vi förstått.

Tips/tankar, någon?

Sidor: 1 [2]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag