Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: storbadarn skrivet maj 08, 2011, 11:26:28:28

Titel: En billig pool för er som bor på landet
Skrivet av: storbadarn skrivet maj 08, 2011, 11:26:28:28
Skulle detta funka?

För er som bor på landet och har gott om utrymme, kanske dumt för oss som bor mitt i stan.

Gräv en grop, täck den med pressening och sen fyll upp med vatten,
kräver lite arbete och presenning modell stor för kanske 200 kr.

Skulle detta funka som enkel pool tror ni?

Man måste ju ha sluttande botten då helst runtom, så, ja det kan gå......
Titel: SV: En billig pool för er som bor på landet
Skrivet av: vionne skrivet maj 08, 2011, 11:47:49:49
Inte ens vi på landet vill bada i stillastående vatten. Då är det ju lika fräscht att bada i ett dike?! Och vem skulle satsa på rening i "en grop med en press"?
Titel: SV: En billig pool för er som bor på landet
Skrivet av: storbadarn skrivet maj 08, 2011, 12:11:07:07
Nej jag skojar inte.

Sen tänker jag inte besvara dina sakfrågor heller.

Skoja och skämta kan du göra på nått annat forum.  >:(
Titel: SV: En billig pool för er som bor på landet
Skrivet av: Steffe skrivet maj 08, 2011, 12:22:27:27
Saken med en pool är att den inte bara är till för att bada i. Den är ett smycke i trädgården vilket man skapar sin egna miljö omkring. Personligen så tycker jag att det är just själva estetiken med poolen och dess omgivning som är mest viktig för mig (inte lika viktig för mina barn). Jag badar t ex hellre i mitt spa än i min pool. Med en grop med pressenning som tätskickt så försvinner hela den aspekten. Vill jag bara bada så kan jag lika väl gå ned till havet som ligger ett stenkast bort.
Titel: SV: En billig pool för er som bor på landet
Skrivet av: Henry Porter skrivet maj 08, 2011, 14:10:24:24
Jag håller med Steffe till hundra procent!
Jag älskar o bada men det krävdes bara en halv säsong för oss att förstå att det runt omkring är minst lika viktigt som baljan med vatten. Sen tycker jag att Vionne har en poäng! För hur har du tänkt att rena? pumpa ur hela gropen med jämna mellanrum med risk att det rasar o med en skrynklig presenning där det samlas skit o bakterier. Nä då hade jag nog lagt några hundra till o skaffat en Intex rör pool eller liknande vilka man kan göra mkt snyggt med.
Titel: SV: En billig pool för er som bor på landet
Skrivet av: Erica skrivet maj 08, 2011, 18:28:19:19
Som redan nämnts så rening MÅSTE man ju ha, Vattnet blir snabbt ohygiensikt ánnars och att hela tiden byta vatten kan möjligen fungera på en barn-minipool, eller om man har fri tillgång på sjö- eller havsvatten som man bara kan pumpa in. Men som sagts ovan, bor man så nära hav eller sjö så kan man ju lika gärna bada där. Det går ju inte att värma upp vattnet om man byter hela tiden. Men att poolen skall vara ett smycke i trädgården är väl inte ett krav för alla, för en del gäller det bara att den går att bada i. Många av de enkla ovanmarkkonstruktionerna tillför väl inte så mycket estetiskt men går utmärkt att bada i. Och många som skaffat "riktig" pool har väl börjat med något litet enkelt till barnen först.

Det finns ju poolkonstruktioner som bygger lite på "presenningskonceptet" MEN då med en riktig liner. Jag har sett sådana pooler när vi bodde i USA. Man gräver en grop, lägger en liner direkt mot gropen och spänner sedan fast den i en ram som fixeras i marknivå. Men för att fungera skall det vara i trakter med typ sandjord, inga stenar och andra vassheter som kan förstöra linern. Rätt gjort ser det riktigt fint ut. Men linern är väl mera utsatt än i en kostruktion med riktiga väggar bakom. Kommer man åt den med något vasst lär man ganska lätt kunna göra ett hål.
Titel: SV: En billig pool för er som bor på landet
Skrivet av: aromata skrivet maj 08, 2011, 19:37:09:09
Köp en stor cementring och gjut en botten. Klä den med mosaik om du är ambitiös. Ingen aning om vad kostnaden landar på men det är enkelt. Men det blir kanske mer ett spa än en pool.
Titel: SV: En billig pool för er som bor på landet
Skrivet av: TeeOne skrivet maj 20, 2011, 01:00:10:10
Ja det går egentligen alldeles utmärkt, och renas kan det också (slanga om natten t ex). Sen kan det väl göras fult eller rätt så snyggt beroende på inneboende smak och kreativitet.

Estetik, budget och bekvämlighetskrav (vad gäller t ex rening) har vi olika. Att ha mycket pengar och ingen känsla är mycket sällan bättre än tvärsom.
Titel: SV: En billig pool för er som bor på landet
Skrivet av: storbadarn skrivet maj 20, 2011, 01:46:29:29
Jo nog är det så, har man småbarn, ja då köper man en liten barnpool, ja minns dom där med rundrör i alluminium som gav en liten ram som gjorde att mann kunde ha upp till kanske 3 dm djupt i poolen, men iförsig, har man svets och sen verktyg för att slå hål i en presenning och sätta en ring där - ja jag hade syslöjd på skolan, då kunde man slå hål i tyget och där fick man en liten metallring minns jag.

Trä dessa ringar runt några stag så kanske man får en lämplig kant runt den lilla poolen.

Min moster köpte några betongelement, var nog gubben hennes som tog hem från cementfabriken,
han grävde och fixade pool men det vart aldrig att den rengjordes och användes utan den stod där och fylldes med vatten.