VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - hemirg

Sidor: 1 [2] 3 ... 8
11
Pooltäckningar / SV: Pooltime- Nivokit
« skrivet: augusti 29, 2022, 14:05:48:48  »
Har för mig att inläggen tidigare avslutades med Mvh Mark Pooltime (redigerat av admin?). Är ganska bra att det framgår om någon är anställd hos ett företag i branschen så kan varje person sedan själv värdera informationen. I detta fall var det mest information om olika tillverkare. Att sedan ett börsnoterat bolag som G&J måste ha större marginaler än mindre importörer förstår nog de flesta. Man betalar för en garanti hos de större företagen att att de troligtvis finns kvar efter en lågkonjunktur och inte startar om för slippa dras med en hög med skulder samt reklamationer som vekar vara vanligt bland svenska poolföretag.

12
Teknik / SV: pH sensor till Hayward Aquarite död, går det fixa?
« skrivet: augusti 12, 2022, 10:08:17:17  »
Det är tillverkaren som lämnar garanti, inte säljaren. Men givetvis så vänder man sig till säljaren i första hand. Får man inte hjälp där så kan man vända sig direkt till tillverkaren. Om de tillverkar dåliga produkter får de ta sitt ansvar för det också.

13
Teknik / SV: iSaver+
« skrivet: juni 27, 2022, 13:14:40:40  »
Har den här säsongen anpassat min elanvändning och därför ändrat styrningen av varvtalet på poolpumpen. När man som jag har ett elbolag där man betalar timpris på elen så gäller det att få ner elanvändningen när spotpriserna toppar under dygnet. Detta sker oftast under morgontimmarna och på tidig kväll. Har därför ändrat från att tidigare kört låga varvtal på natten till att istället köra låga varvtal under de timmar elen är som dyrast och köra högre varvtal på eftermiddag och under natten. Det blir väldigt svårt att räkna ut vad ändringen sparar i kronor då spotpriserna varierar så kraftigt från 0,68kr/kWh i natt till 5kr/kWh under morgontimmarna. Under exempelvis söndagsdygnet toppade spotpriset istället på kvällen med 2kr/kWh. Går nog att spara ganska mycket pengar genom att tänka rätt. Begränsningen på iSaver/Atec är som tidigare skrivits att schemat enbart tillåter fyra tidsintervaller och det första intervallet måste börja 00:00. Det optimala hade givetvis varit att göra ett schema specifikt anpassat efter spotpriset för varje dygn. Men det går ju bort då schemat idag läggs in manuellt. Även om man skulle kunna få en externt styrning att funka så ska det sedan anpassas till spotpriset.

14
Vatten och kemi / SV: Rätt mängd Salt till poolen?
« skrivet: maj 26, 2022, 13:02:13:13  »
I grundskolan fick vi lära oss att arean för en cirkel beräknas som A = Pi * radien2
radien = diametern / 2 vilket ger att Arean = Pi * (diametern/2)2 = Pi * diametern2 / 4
Den senare variantern är oftast mer praktisk då det är lättare att mäta diametern än radien.
Förstår inte vad det tillför frågan om hur mycket salt som ska vara i poolen. Så bara för att man inte vet vad konstanten de räknade med kom ifrån så kan man inte grundskolematte? För oss som har lärt sig division med 2 för att kunna räkna ut radien behövs enbart Pi.

15
Vatten och kemi / SV: Rätt mängd Salt till poolen?
« skrivet: maj 25, 2022, 23:38:20:20  »
Ok, då fattar jag. De har gjort om formeln så man kan räkna med diametern istället för radien och använder då pi/4=0,785. Vi fick ju samma svar ser jag nu 😀. Men det är vattenvolymen 22,25m^3 som du räknade fram. Sedan verkar det finnas en tabell som de hänvisar till där man ska kunna utläsa hur mycket salt som ska tillföras. Den optimala koncentrationen för din saltklorinator är 3,2g/l=3,2kg/m^3. Så då ska du tillsätta 3,2x22,25=71,2kg. Men jag skulle nog inte hälla i 3st 25kg säckar på en gång. Kanske 2,5 säck och sedan mäta salthalten. Finns exempelvis AquaChek Saltmätstickor för detta. De är dock ganska dyra såg jag (200kr/10 st).

16
Vatten och kemi / SV: Rätt mängd Salt till poolen?
« skrivet: maj 25, 2022, 08:32:00:00  »
1. Poolsalt från Akzo Nobel, det som finns på Bauhaus, följde med vårt poolpaket så det har jag fortsatt använda och det funkar bra med vår saltklorinator. Borde nog stå i manualen att det det är natriumklorid (NaCl) som ska användas.

2. Du måste använda Pi när cirkelns area räknas fram. Formeln för cirkelns area är A=πr^2. För dig blir det då A=3,14x2,25x2,25=15,90. Vattenvolymen blir då 15,9x1,4=22,3m^3. Vet inte vad 0,785 står för. Exempelvis om salthalten ska vara 0,4% (4 000 ppm) = 4 kg/m3 => 22,3x4=89kg.

3. Jag hällde ut några säckar i taget utspritt på poolens botten. Ha cirkulationen igång och hoppa i och bada så det rörs om och inte ligger kvar på botten.

17
Uppvärmning / SV: Borra för poolvärmare
« skrivet: maj 23, 2022, 15:49:40:40  »
Hyrde en kärnborrmaskin med diamantborr när jag skulle borra hål i betongplattan i garaget för PEM-slang. Det funkade kanon och borret fixade även armeringen. Hyr ett borr som är lite större än slangen. Annars blir det svårt att dra slangen genom hålet om slangen är styv. Praxis verkar vara att man förutom dygnshyra även betalar för hur mycket av diamantborret som slits.

18
Vatten och kemi / SV: Blue connect mäter fel ph?
« skrivet: maj 18, 2022, 08:01:07:07  »
Jag uppfattar det inte som att Roger protesterar mot klagomålen, mer att det krävs kalibrering om en pH-sensor skall visa korrekt.
Typ att det är självklart.

Håller med om att tillverkaren inte borde skriva som de gör.
Kanske kan placering i en bypass göra att den visar mer korrekt? som Roger skriver.
Och, jag vet ju inte vilka krav tillverkaren har när de menar att man inte behöver kalibrera, kanske är deras specifikation att den skall visa mindre än 1 pH fel?
Du har en poäng där. Jag hade nog för höga förväntningar på Blueconnect och när jag upptäckte det så skrev av jag min besvikelse här  ;D
Tycker dock att den sköter sig bra efter kalibrering. Men jag testar ibland även med tabletter eftersom Blueconnect styr min saltklorinator.

19
Vatten och kemi / SV: Blue connect mäter fel ph?
« skrivet: maj 15, 2022, 09:11:01:01  »
Mätning av pH med sensor kräver kalibrering. vill man ha tiondelar krävs kalibrering varje vecka. Hundradelar varje dag. Naturligtvis att det visar fel med pH. Inte kalibrerad på flera veckor innan leverans.

Har inget med märke eller leverantör att göra.

Har varit mycket hugg på denna produkt senare tid.
Mitt tips!
Placera denna i en bypass och inte i ordinarie flöde.
Som helhet är jag nöjd med Blueconnect än så länge. Det var den vilseledande informationen om kalibreringen som jag reagerade på om någon har missförstått. Om man inte kan garantera att den är kalibrerad när den når konsumenterna så ska man inte skriva att den är kalibrerad vid leverans. Från manualen ”OBS! Kalibrering behövs inte göras vid leverans av enheten. Kalibrering rekommenderas i början av varje ny säsong, med start säsongen efter inköp.” Är inte detta forum till för att sprida information och bör inte andra kunder då få veta att det kan vara bra att kalibrera om den vid installationen?

20
Vatten och kemi / SV: Blue connect mäter fel ph?
« skrivet: maj 13, 2022, 09:49:31:31  »
Har också köpt från annat ställe betydligt billigare. Blue connecten visade sig vara felkalibrerad vid leverans och är nu återställd av leverantören.
Även min Blue connect visade fel PH-värden och var felkalibrerad från fabrik. Den visade högre värden än de tabletter som jag kört med sedan tidigare och jag tyckte därför det kunde vara värt att kalibrera om den. Efter kalibreringen sjönk mätvärdena på poolvattnet med 0,3. Det är för dåligt av tillverkaren att inte ha bättre kontroll på sina grejer än att de ska visa så mycket fel när de skriver i manualen att de inte behöver kalibreras första säsongen.

Sidor: 1 [2] 3 ... 8
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag