CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jarlen

Sidor: 1 [2] 3 ... 24
11
Byggtrådar / SV: Bygger betongpool med mosaik och overflow
« skrivet: april 26, 2014, 14:19:53:53  »
Jag har en stor djup rund pool, och min belysning sitter ca 45 cm från   överkant pool ner till överkant lampa och det är inga problem med att belysa botten om du har riktningsbara lampor. Jag har endast en lampa till en pool med diametern 7,5 och djup ca 2m. så det är stor spridning på ljuset om du använder  300 watts lampor. Som erica säger, sätt dom inte för djupt då blir det problem framför allt på hösten när det är iskallt i vattnet och du ska plocka ut lamporna ur hållarna för att sänka ner dem på botten.

12
Vatten och kemi / SV: Erfarenheter efterfrågas från poolrobot ägare
« skrivet: april 22, 2014, 08:56:17:17  »
Vi har också en robot. Men jag tycker att det är mer bök att ta fram den med sladd o.s.v. som ska hanteras jämfört med att dra ut slangen och dammsuga i 5 minuter. Den dagen jag skaffar slangupprullare är definitivt robotens öde ovisst.

Vi  har vår i för jämnan. Den går på timer, och vi lyfter upp den då vi ska bada.

13
Vatten och kemi / SV: Erfarenheter efterfrågas från poolrobot ägare
« skrivet: april 05, 2014, 11:23:37:37  »
Jag köpte förra året en Smart Cleener från Folkpool. Det är det bästa köp jag gjort när det gäller pooltillbehör. Den klättrar inte på väggarna men håller botten i ett perfekt trim. Jag behövde inte anväda bottensugen en enda gång på hela säsongen. Jag kan verkligen rekomendera en dylik eftersom poollivet blir så mycket lättare då. Jag hoppas att svarer blir till någon hjälp.

14
Uppvärmning / SV: Duger befintlig bergvärmeanläggning för uppvärmning av pool?
« skrivet: september 18, 2013, 10:05:28:28  »
Jag har en Nibe 1145-10 kW med 210m borra samt över 20m till vvx i huset som är på 265 kvm och jag har inga problem. Min inkommande brie är liksom din ca +1,5 - 3 grader vid den kallaste tiden, så jag anser att det är riskfritt att köra med bergvärmen.

15
Uppvärmning / SV: Starta uppvärmning av pool med NIBE 1245 - 10kW
« skrivet: september 14, 2013, 11:11:58:58  »
Jag har en Nibe pool11. Det står uttryckligen i manualen att pooluppvärmningen inte kommer att starta om inte poolgivaren är inkopplad. Jag kan tänka mig att det är samma med pool 40

16
Uppvärmning / SV: Bergvärme VVX och timer, hur gör ni?
« skrivet: september 01, 2013, 13:58:17:17  »
Hej Gadden Tack för tipset!

Det låter mycket intressant. I de banorna har jag inte tänkt. Jag ser i din profil att Du har en Nibe pool-40 styrning? Jag har också en timer (Theben RT612S) med två kanaler, men jag har Nibes pool-11 styrning. I värsta fall så får jag ta ett snack med Nibe om pool-11 också har en blockeringsingång.

17
Uppvärmning / SV: Bergvärme VVX och timer, hur gör ni?
« skrivet: september 01, 2013, 09:52:41:41  »
Om du inte har något flöde genom värmeväxlaren så går det ett HS larm och värmepumpen stänger av sig själv. Jag har själv ett kopplingsur på poolpumpen, men det finns ingen motsvarande funktion på Nibes poolvärmare så detta sker varje gång som jag glömmer att avaktivera poolvärmaren när poolpumpen slår av för natten. Jag har därför att välja mellan, att för natten avaktivera poolvärmen, eller alternativt att manuellt aktivera kopplingsuret för poolpumpen.

18
Markpooler. / SV: Vilken är den Ultimata Poolen
« skrivet: augusti 19, 2013, 09:51:49:49  »
Läs hela den här tråden så tror jag du hittar den ultimata poolen.
Poolsköterskan får du fixa efterhand.  ;)

Rickard; dröm om min förvåning när jag klickade på länken där man, enligt dig kan hitta den optimala poolen, och en bild på min egen pool plötsligt dök upp. Kan man bli annat än glad och smickrad? Rickard; din positiva inställningtill min pool gläder mig oerhört. Ett stort tack till dig. Nu har jag också fått en förklaringen på varför bilder på min pool som länkar till Poolforum, dyker upp lite då och då på nätet.
 Som sagt var Kan det bli bättre?<sol> <antman>

19
Byggtrådar / SV: Bygger betongpool med mosaik och overflow
« skrivet: augusti 16, 2013, 23:40:55:55  »
En armeringsjärn utan bockar i ändarna har ingen dragförmåga, och är med andra ord mer än hälften så stark.

20
Uppvärmning / SV: Någon med IVT bergvärme och poolstyrning som kan hjälpa?
« skrivet: augusti 12, 2013, 14:09:54:54  »
VVB och pool går på samma slinga men med en shunt som pytsar ut vatten i poolslingan så temperaturen ligger "lagom". Golvvärmeslingan är ju "låst" till max. 40oC så det räcker inte för poolen.

Här har du fel i ditt tänkande 40 grader räcker gott och väl till att värma poolen. Jag har i och för sig en Nibe med poolstyrning. Men grunden för styrningen tror jag är densamma. För att uppvärmingen ska bli så effektiv som möjligt så börjar pumpen att göra några grader varmare än poolvattnet och ökar i värme vartefter poolvattnet blir varmare. Att låta pumpen göra varmare vatten än 40 grader är mycket oekonomiskt. Och det är ju ingenting som hindrar att du höjer temperaturen på framledningen på golvslingan sommartid då du inte använder golvvärmen. Du säger ingenting om vad för slags värmeväxlare du har.  På det sätt som du nu har kopplat, så kommer inte heller varmvattenproduktionen fungera som den ska. Min bestämda uppfattning är därför att du måste koppla värmeväxlaren mot golvvärmeslingan.  Annas  får vp:n HP larm och stänger av sig själv när den blir för varm, och då får du inget varmvatten heller, eller så produceras varmvattnet via elpatron om en sådan är inkopplad.

Sidor: 1 [2] 3 ... 24
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag