Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Jarlen

Sidor: [1] 2
1
Var hittar jag en rund svart vatten genomsläpplig vintertäckning med en diameter på 7,62m. (25 fot)

2
Markpooler. / Linser missfärgad och torr över vattenytan
« skrivet: juli 17, 2018, 13:46:28:28  »
Jag har ett delikat problem. Saken är den att i
min runda pool så får linern ta stryk av solen eftersom jag inte använder någon pool täckning. Det är framförallt i den delen som vetter mot syd. Det blir bruna fläska på den och den verkar torr. Förmodligen så är det mjukgöraren som anhopar sig. Jag har nu konstant höjt upp vattennivån. Under den nya nivån så har linern återgått till sin ursprungliga kulör och färg. Jag har en bubbelplast täcknin, men den avhkälper ju inte problemet eftersom den flyter på ytan och täcker således linern ovanför. Jag tror att det en väldig hög värme på linern på den här sidan. Jag har en idé som jag vill dryfta här på forumet. Det är helt sonika att spraya duken med solspray med högsta solfaktorn. Är det någon som ser någon risk med detta förfarande. Kan jag förvärra problemet med att göra på så vis? Är det någon som har några förslag på hur jag kan komma till rätta med problemet. PS jag bytte linern för några år sen, och det var samma problem med den gamla linern.

Jag tackar på förhand för de förslag jag får. JARLEN

3
Vatten och kemi / Tar en poolrobot skada av att ligga i vattnet hela tiden?
« skrivet: juni 27, 2014, 00:12:01:01  »
Tar en poolrobot skada av att ligga i vattnet hela tiden?
Varför undrar jag det?

Jo saken är den, att jag köpte en Smart-Cleen förra våren, hade den i hela säsongen med en timer som slog igång den 4ggr. per dygn. Den fungerade klockrent hela säsongen, men när jag skulle starta igång den, nu på våren, så ville den inte röra sig ur fläcken. Jag lämnade då in den på garantiservice, och det visade sig att drivmotorn hade havererat. Efter ett tag kom en representant för folkpool som jag köpt roboten av, för att leverera en strålkastarlampa. Hon noterade att jag hade roboten i poolen och att den tuffade och gick, vilket hon glatt kommenterade . Och jag svarade som det var, att jag har den i hela tiden och att den går på en timer. Hennes reaktion var omedelbar, och hon svarade; cit."Va har du den i hela tiden, du ska nog ta upp den mellan gångtiderna så håller den nog bättre". Jag tycker att en sådan här pryl är gjord för att ligga i vattnet timvis så det borde inte påverka den något nämnvärt ifall den ligger i hela tiden.  Min fråga  är; Kan mitt handhavande ha utlöst motorhaveriet? Kan man inte fordra av en sådan här pryl att den är så pass vattentät att den ska klara av att ligga i blöt i långa tider? Jag vill poängtera att jag inte har någon tvist i frågan, utan det var hennes reaktion som förbryllade mig. Och att det kan bli en vägledning för mig, hur jag ska hantera roboten i fortsättningen. Jag menar att i år så gick det på garantin, Men sen kan det bli dyrare.

Det vore kul med lite synpunkter.

4
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Jag vill ha en egen måne
« skrivet: juli 22, 2013, 00:31:12:12  »
 Jag vill ha en egen måne: Nattlig stämningsbild

5
Uppvärmning / Problem med uppvärmning med Nibes pool 11
« skrivet: juni 06, 2013, 23:06:57:57  »
Jag har problem med uppvärmningen med Nibes poolvärmekit pool 11.
Jag installerade förra året Nibes pool11 till min Nibe 1135-10kW.
Jag gjorde då endast en funktionskontroll av anläggningen och det funkade. Nu i år så körde jag igång och testade  poolvärmaren igen. Anledningen till att jag inte kört igång kontinuerligt är att jag inte har löst problemet med vad jag ska ha för sorts upprullare till bubbelplasten, eftersom jag har en stor rund pool som är 7,3m i diameter. Men jag tror att jag har löst problemet. Jag tar helt sonika en flyttbar upprullare som är ca 6m bred och viker in överskottet på bubbelplasten på var sida när jag rullar in.

Men nu till problemet; jag får inte upp någon temperatur på fram ledningsvattnet till värme-växlaren. I morse kl 10:00, då jag startade igång poolvärmaren var temperaturen i poolen 19,4 grader och VP-ut fram ledningstemperaturen till värme-växlaren 27,5 grader. Nu på eftermiddagen 16:30 så har pooltemperaturen stigit till 22,1 grader och fram ledningstemperaturen till poolvärmeväxlaren sjunkit och är nu endast 22,7 grader och börvärdet står på 20,5 grader. Utetemperaturen är 23 grader. Brie in är 12,5 grader. Vad är det för fel?  <hmm> Det är ju långt ifrån dom framledningstemperaturer på VP-ut på 38-40 grader som man brukar tala om.<dontkn> Jag har svårt att tänka mig att jag ska kunna uppnå önskad pooltemp på 28 grader när framledningen till värmeväxlaren ligger lägre. Mitt system är kopplat på följande vis. Jag har en huvudslinga med två stycken returer till poolen från poolens cirkulationspump. Efter cirkulationspumpen på huvudslingan, så finns det en kran, med vilken man kan stänga eller strypa flödet, på huvudslingan. Före denna kran sitter ett klenare (by past) avstick, som också är försett med en kran. Det här avsticket leder ner i pannrummet till poolvärmeväxlaren. Returen från växlaren är sedan påkopplad på huvudslingan före returerna. Jag har försökt att ratta lite på dessa kranar, men inte nått något resultat som höjer VP-ns framledningstemperatur. Jag vore tacksam om jag kan få lite råd så jag kan få ordning på prylarna.  <help>

6
Köpes / Flyttbar upprullare med hjul köpes mimimum5,5m bred
« skrivet: maj 26, 2013, 00:09:39:39  »
lyttbar upprullare med hjul köpes mimimum5,5m bred. Avsedd för bubbelplast. Helst i Stockholms trakten.

7
Vatten och kemi / Trasiga anslutningar på sidmonterad Hayward centralventil
« skrivet: april 27, 2013, 20:32:50:50  »
Hej! Är det någon som har några tips på vad man gör när de lekande plastmuttrarna på centralventilens röranslutningar mot sandfiltret har spruckit. Jag har försökt att gogla på frågan men inte funnit något svar. Finns det möjligtvis nya anslutningar att köpa någonstans? Jag har haft två stycken stora rostfria slangklämmor kring dem i ett par år,  men i år vill dom inte ta skruv. Jag vore tacksam för lite tips.

8
Övriga frågor! / Information angående byggnadslov för poolanläggning.
« skrivet: augusti 18, 2008, 15:23:00:00  »
Behöver jag byggnadslov för min pool?
Den frågan ställer många som går i pooltankar. Jag har uppmärksammat att många här på forumet är av den uppfattningen, att det inte behövs. Jag är ledsen att behöva göra dessa besvikna. Enligt Svensk Författningssamling (SFS) i Plan & Bygglagen 8 kap. 2 § 1:a stycket, stipuleras att generellt så erfordras det bygglov för att anlägga en friluftbad. Friluftbad är liktydigt med en permanent anlagd utomhus bassäng enligt min tolkning.
Som ni kan se i bifogade utdrag ur PBL så har Kommunerna möjlighet att fritt besluta om ett generellt avsteg från olika lagrum, så även i det här kravet, men man bör höra sig för med sin kommun, huruvida så är fallet.

PS Jag har markerat friluftbad med röd text.

//Jarlen

9
Markpooler. / Poolvanor
« skrivet: augusti 15, 2008, 01:24:15:15  »
Jag är lite nyfiken. Handen på hjärtat! Hur många av er alla poolare som har uppvärmda pooler, badar när det små blåser och himlen är mulen och grå, och med regnet hängande i luften?   ???

10
Vatten och kemi / Kopparrör i cirkulationsanläggningen
« skrivet: augusti 13, 2008, 11:46:06:06  »
Är det någon som har kläm på det här med kemiska förändringar. Min fråga är: Jag har en slinga från min pumphus intill poolen ner till mitt pannrum. Utvändigt ligger polyetenrör med mässingkopplingar. Men sista biten, den som ligger inomhus, där har man övergått till kopparrör som slutligen är kopplad till en värmeväxlare också med kopparslinga. Provkörde systemet för ca 15 år sedan när jag hade en kombipanna, och det fungerade bra. Jag fick ut mycket värme men det blev för dyrt så jag har inte utnyttjad uppvärmningen därefter. Nu har jag bytt till bergvärmepump och ämnar koppla in värmeväxlaren. Men har blivit varnad för att vattnet kan missfärgas pga. kopparen.

Finns det någon som har någon aning om vad som kan hända?
Exempelvis:Kan linern missfärgas?
Och om det finns något sätt att motverka detta? Jag såg ingen tendens till missfärgning av vattnet tidigare när jag körde värmeväxlaren.

Jag har sett i tråden om upprostad rostfri värmeväxlare att du Singing Sailor har goda kunskaper i kemi och korretion tar gärna emot dina synpunkter. Men jag föredrar att starta en ny tråd för detta ämne eftersom det kanske finns andra med samma problem.

Jag kan naturligtvis byta ut kopparen mot polytenrör även inomhus, men det är ett ganska stort jobb eftersom jag då måste riva ner ett nyinstallerat undertak med infällda spotbelysningar. Och det är knappast någon ide att endast byta ut värmeväxlaren för rören finns ju kvar. Vad kan jag göra? Och finns det överhuvudtaget någonting man kan göra för att problemet inte ska uppstå?
Bifogar en bild på värmeväxlaren och kopparrören.

Mvh Jarlen

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd