CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Toma

Sidor: [1]
1
Teknik / SV: Placering av pump.
« skrivet: november 05, 2012, 14:45:43:43  »
Tack för dessa tips!
Ja, det skulle kunna vara att jag varit för feg när jag drog åt de nya kopplingarna. Har inte använt fett heller, så det skall jag prova snarast.
Nej, jag tog inte bort någon backventil. Tror inte det finns någon heller, kan inte säga säkert för poolen ingick i husköpet och allt är nedgrävt och svår kontrollerat.
Själva pump och sandfilter står i en låda som är 1x1x1,5 m. I den måste jag alltså sitta/ligga när jag fixar och testar pump eller sandfilter (dessutom är jag stel opererad i ryggen, haha). Så man kan säga att jag drar mig för att köra i gång för mycket utan att ha en bra aning först.

Jag vet att det läcker vatten i en koppling direkt efter pumpen, det syns. Men jag har trott att det var försumbart och tänkte inte ta tag i det förrän jag fått ordning på själva systemet. Men då har jag alltså också lärt mig att pumpar kan vara olika känsliga så då kan ju även det vara en felorsak. Just nu läcker det ca 1l/8h. Under en kort period så läckte det på samma ställe med den gamla pumpen, men det var inga problem med uppstarten då.

Jaja, tack så länge!
Skall försöka dra i det ikväll.

2
Teknik / SV: Placering av pump.
« skrivet: november 04, 2012, 10:38:59:59  »
Hej,
Jag har en fråga som åtminstone är relaterad till denna tråd. (Har läst hela teknikdelen av forumet tror jag och inte hittat ett svar/tips).
Pumpen står ca 30-40 cm ovanför bräddavloppet, och 8-10 m därifrån.
Denna pump fungerade bra i ca 2,5 år men lade av för några veckor sedan. Köpte en ny som dessutom var större.
Då börjar problemen. Först får jag inte pumpen att starta upp alls. Men efter tips på denna sida,  O0 tack för det, så fick jag igång den efter att ha spädmatat via breddavloppet.
Pumpen är timerstyrd och varje gång timern slår av så klarar pumpen inte av att starta upp igen utan ny spädmatning.
Finns det några tips här om vad som kan vara problemet? Eftersom att det fungerade innan och jag inte ändrat något annat så är jag väldigt frågande. Kan jag ha orsakat luftläckage i sugsidan, i så fall hur kan jag kolla det (det "känns" inget på handen)?

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag