CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Fam Olssons pool, Skåne  (läst 28366 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad aseejj

SV: Fam Olssons pool, Skåne
« Svar #30 skrivet: september 09, 2012, 09:05:32:32 »

Poolfirma: Det är klokt att vara på sin vakt samtidigt som det kanske är ok om företaget haft rediga finanser under 6 år nu. Eftersom du (tycker jag mig ha uppfattat) tänker använda standardprodukter från etablerade tillverkare (astral, pahlen etc) och bygga poolen av standard byggmaterial så är du ju mindre känslig mot finansproblem hos poolaffären så länge du låter bli att förskottsbetala.

Problemet är att företaget inte startats på nytt...vet inte om det drivs helt vid sidan om eller om det finns ett annat företag i bakgrunden.

Poolgiganten

Utloggad aseejj

SV: Fam Olssons pool, Skåne
« Svar #31 skrivet: mars 16, 2014, 20:23:01:01 »
Hej igen!
1 1/2 år senare...jäklar vad tiden går när man har kul   :)

Det kom en massa annan renovering i vägen för pooldrömmarna men då fönsterbyte, riktning av bjälklag etc är klart så påbörjades poolarbetet...vi grävde för 3 veckor sen och efter lite skyfflande av 15 m3 dräneringsmakadam med hjälp av 2 skyfflar och en trogen rullebör så har stommen kommit på plats. Det blev en konstruktion liknande folkpool classic i trä. Jag var ju tidigare inne på thermopool men då vi fick ett bra pris på en träpool så blev det en sådan. Gillar också att arbeta i trä.
Pumpar och annat från kända tillverkare (pahlen, astral och hayward). Trappan kommer från Pahlen och den står på tur för montering. Trappan kommer på långsidan, det passar bäst med hur trädgården ser ut, även om det försvårar en pooltakslösning. Nu är det ett täcke med insydda rör som får stå för täckningen av poolen.

Ett par tankar kvarstår, tex lampor i trappan? Teknikrum under mark eller ovan? Optimal placering av värmepump? Stor skillnad om den står i sol eller skugga? Lite sugen på en jetswim, är det värt kostnaden? Det är ju betydligt billigare med gummiband  O0...

Hustrun har fångat en del bilder som postas när de laddats över!

Hoppas fylla i vatten under påsklovet om jobbet tillåter lite ledighet.

/Jonas


Utloggad aseejj

SV: Fam Olssons pool, Skåne
« Svar #32 skrivet: mars 19, 2014, 06:22:26:26 »
Ni med elefantminne kommer kanske ihåg idéen om att bygga en vinterträdgård runt poolen. Hade en stund över igår kväll och tittade in på skanskabyggvaror.se, gjorde en snabb beräkning på vad vi behöver och såg att skjutpartier och 50mm kanalplast för poolen skulle gå på knappt 120k. Jag räknade på att bygga en rektangel med fasta fönster i de kapade hörnen. Snabbkoll på blocket visade att det går att hitta 360*90 beg limträ för 200kr metern. 
Skall nog gjuta fundament för det innan återfyllning.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag