VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - emark

Sidor: [1] 2
1
Övriga frågor! / Möjligt att bygga om befintlig pool?
« skrivet: juli 12, 2022, 12:47:43:43  »
Med risk för att idiotförklara mig - men går det göra en befintlig pool mindre? Idag är den ca 6,5m bred på det bredaste partiet, gissar på 8-10m lång och 2,20 djup.

Bredden verkar vara ett problem när det kommer till att hitta täckningar. Försökt hitta ett säkert skydd men det verkar inte finnas i dessa mått. Tak funkar inte. Rib-cover hade varit skönt att ha då jag förstår dom är barnsäkra, men det verkae också vara svårt att få tag på. Där har jag en teori om att det kommer vara rätt tungt att rulla ihop.

 Idag har vi solfolie men det hjälper föga med att behålla värmen. Vår värmepump får kämpa utan dess like och bidrar till elräkningar runt 5k under säsongen. Det är mycket vatten som ska värmas upp såklart, men även på de varma dagarna klarar den inte gå upp till 27-28 grader. Då ska det vara ca 30 ute.


2
Markpooler. / SV: Läckage...
« skrivet: juni 24, 2021, 09:11:57:57  »
Poolen är igång och den håller allt vatten kvar!!

Rickard - Okej, ajfan. Då kanske den här är lite klenare. Nu är jag absolut långt ifrån någon expert men jag tycker den "gör jobbet". Men det lär väll bita mig i arslet om ett par dagar när det syns att vattnet säkert blir skit, skulle inte förvåna mig. Dumsnål heter det. Men ja, förhopppningsvis kan den funka OK den här badsäsongen så får jag fundera på framtiden sen.

Tack till er alla som tagit er tid och svarat!!

3
Markpooler. / SV: Läckage...
« skrivet: juni 19, 2021, 22:37:24:24  »
Fick hjälp igen och kolla pumpen. Plockades isär och ser att axeln är ihop limmad? Inte direkt första alternativet jag valt och då är jag totalt värdelös på motorer.

Hur som helst, hittat en poolpump på Pool&fritid som ska klara 89 000liter. Jag har uppskattat att våran pool är runt 80 kubik. Då bör den väll klara att trycka runt all vatten?

4
Markpooler. / SV: Läckage...
« skrivet: juni 19, 2021, 10:24:12:12  »
Nu startar den inte alls  <hmm>
Slår jag till jordfelsbrytaren och det som går till ett eluttag utomhus sen pumpen så slår jordfelsbrytaren ut. Tar jag bara pumpen händer ingenting men allt annat startar (eluttaget, lampa till pool och värmepump).

Det är så fort jag ska slå på elen till pumpen som jordfelsbrytaren slår ut.

Lutar åt att köpa en ny pump :p

5
Markpooler. / SV: Läckage...
« skrivet: juni 18, 2021, 19:30:34:34  »
Fick hjälp idag av svärfar att titta på pumpen. Kåpan och fläktvingarna skrapade i varandra där av missljudet. Så det fixade svärfar.

Sen släppte jag på vattnet och ställde sandfiltret på filtrering, slog igång all ström sen gick det väll 20-30sek så slår den ifrån jordfelsbrytaren igen.

Vad kan vara orsaken?

6
Markpooler. / SV: Läckage...
« skrivet: juni 17, 2021, 13:09:21:21  »
Fick loss röret!
Tyvärr tror jag inte det går att laga, spruckit från gänga till gänga som ni ser.
Köpte en ny och har skruvat fast den - inget läckage!

Jag tycker det ser ut som att pumpen inte drar någon luft nu o.O
Bara laga eller köpa ny pump nu sen ska det väll förhoppningsvis vara lungt en vecka eller två  <dontkn>

7
Markpooler. / SV: Läckage...
« skrivet: juni 17, 2021, 09:23:39:39  »
Var en hemsk dag igår, allt kom på samma gång. Pool, jobb, bil och allmänt kaos i familjelivet. Men efter en god natts sömn så känns det bättre och problem är till för att lösas!

Skönt att veta det räcker med plugga allt - då ska jag köra på den varianten.
Jaha, ja iofs så har ju nivån gått från mitten och säg 3/4 ifrån att vara utan vatten så där ligger väll problemet.
Ska testa att laga den i helgen, den funkar ju fast inte 100%. Låter något överjävligt så jag misstänker att det kan vara något lager eller något annat. Närmast jag kan förklarar hur den låter är att tänk er att köra en cirkelsåg mot metall typ?

Jag har kunnat identifierat att det är en spricka, men jag tror även o-ringarna är lite dåliga. Nu ser ju min spricka betydligt mindre ut än din haha, men jag ska testa med den där lagningen. Funkade det för dig bör det funka för mig den här badsäsongen iallafall. Jag hoppas bara den delen kan tas bort och inte är fastlimmad.

Ni är grymma som hjälper mig med alla råd och förklaringar!!

8
Markpooler. / SV: Läckage...
« skrivet: juni 16, 2021, 20:21:37:37  »
Mycket inlägg från mig idag, känns som jag spammar på. Men är på gränsen till att ge upp att bada i poolen den här sommaren.

Jag pluggade skimmer och utblåset. Därefter öppnade vredet så det kommer ur vatten ur sprickan i tron om att de ska sluta så jag plocka isär det och byta, men det slutar aldrig rinna. Så i min värld betyder det att återigen pumpa ur poolen. Under tiden titta jag på miamipools och folkpools hemsida efter reservdelar och inser att miamipool kör med limmade rör? Varför? Så istället för byta den lilla ventildelen måste jag byta typ hela röret som går från sugsidan ända fram till pumpen.

Börjar blir hopplöst och känner för att lägga ner. Ända räddningen jag ser att limma sprickan och hoppas det håller i år iallafall, men det är väll inte heller möjligt.

Gud förbannat…

9
Markpooler. / SV: Läckage...
« skrivet: juni 16, 2021, 16:19:24:24  »
Det hade såklart spruckit också..
Vad gör jag nudå, köpa ny koppling och byta o-ringar i samma veva?

10
Markpooler. / SV: Läckage...
« skrivet: juni 16, 2021, 13:31:30:30  »
Titta här - det droppar vatten  ::)

Kan detta vara en del av problemet?
När jag har stängt av pumpen och vridit dessa (är sugsidan av poolen) så droppar det kanske varannan sekund.
När vredet nästan är helt stängt så kommer det en fin stråle.

Min tanke är då att plugga skimmer och det andra "utsuget" jag har, lossa detta (lär väll komma en drös vatten) och på med gängtejp.
Kan det funka tror ni?

Om jag då fått bort luften så ja, då kanske man kan rädda det som är kvar av sommaren.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan