VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - EochM

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Grönt vatten efter Höj Alkalinitet tillsatt
« skrivet: augusti 09, 2020, 14:27:05:05  »
Vi har då och då brunt vatten (1-2 ggr per säsong). Jag löser det med askorbinsyra men förstår ju att jag har metaller i vattnet. Provat med flockningskuddar men fick nu för mig att försöka få upp pH och det har inte gått bra. Tog då i höj alkalinitet eftersom det var obefintligt. 2 dagar senare har jag ett grönt ”pulver” på hela botten och vattnet lite grönskimrande. Tror absolut inte det är alger... 
Dumt... men nu ser värdena bra ut vg klor och alkalinitet, fortfarande lågt pH... suck!
Tips???

2
Uppvärmning / Olika sorts solfolie - vilket ska man välja?
« skrivet: juli 04, 2007, 22:48:10:10  »
Sitter och kollar på solfolie och ser att det finns olika kvaliteter. 300 micron, 400 med silverbeläggning och 600 med guld. Har någon funderat/testat olika?

Vi kommer att ha en tät vanlig täckning då vi inte är hemma eftersom vi inte har staket, men under helger och semester vill vi inte krångla med det utan bara köra bubbelplasten.

Hur krångligt är det att "bara" linda upp den på ett rör? Vår upprullare kommer att vara upptagen med vanliga pooltäcket...

3
Ovanmarkspooler / För varmt för bygge!
« skrivet: juni 09, 2007, 23:33:37:37  »
Måste del med mig av erfarenheterna de sista dagarna. Vi byggde en poolstomme i frigolit i höstas. (Sundolitt kub). Nu under våren har vi återställt trädgård, lagt slangar, köpt filter o pump mm. I onsdags inköptes frigolit till botten (200 mm) kvalite 100 i botten och kvalitet 250 i översta lagret. Allt såg mycket bra ut efter en hel del sågande och pusslande (eftersom vi har en åttkantig pool). Torsdagen inköptes bottenmattan som skars till. Superbra resultat, och vi var nöjda. Helgen planerades att ägnas åt linersättning. Men....
Fredag efter en het arbetsdag så inspekteras poolen och till min fasa upptäckte jag att något hänt med botten. Frigoliten har smält där den varit som mest utsatt för solen. Problemet var att vi lämat kvar bottenmattan under fredagen - det blev då för tätt förmodligen. Som tur var hade vi ett paket med 250 isolering kvar och kunde byta ut de skivor som var förstörda. Nu blev vi så stressade så att fredagkvällen ägnades åt att sätta väggduk och lägga ut liner. Kul fredag kväll!! Upp tidigt i morse och slätade ut botten samt satte liner. Nu fyller vi på och vi är väl ca 40-50 cm upp, allt ser bra ut och vi håller tummarna att vi inte får fler problem. Linern ser toppenbra ut, inga veck! (Än).
Så även om värme är bra när man gör det sista så är det en fara... Även väggduken expanderade betydligt och vi fick sätta om delar av den eftersom när solen gick ner så krymte den betydligt i jmf med när den sattes i solsken.

4
Markpooler. / Ny i poolbranchen...
« skrivet: december 31, 2006, 14:00:38:38  »
Hej alla pool-are!
Vi grävde och byggde vår poolstomme i höstas. Vi har byggt i frigolit som man gjuter i sedan. (Sundolitt kub). Allt för maximal isolering.
Nu kommer en tid för detaljplanering innan vi drar igång resten och det blir mycket skissande på hur vi ska göra omgivningen, uppvärmningen, täckningen.

Så alla frågor på en gång (som jag har nu ialla fall):
1) Vi har en "roman-end" trappa på långsidan av en 8-kantig pool ca 4x8 meter. Hur knöligt är det att få till en bra täckning? Vi har naturtomt och jag vill inte ha staket utan någon form av täckning måste till. Finns väl olika material, jag vill helst ha nåt som inte väger så mycket. Tips mottages...
2) Vi funderar på att köpa en "gammal vedpanna" för uppvärmning. Alla går ju över till fjärvärme så vi tror vi kan komma över någon panna. Vi kan inte utnyttja husets uppvärmning och jag vill inte ha solfångare. Några idéer annars? Vi har en jordkällare 3 meter från poolen som vi tänkte utnyttja som maskinrum och "pannrum". Eller finns det billigare luft/vatten pumpar nu som man kan få ut bra effekt ifrån utan att ge elbolagen alla pengar. Jag tycker annars att dom är både dyra i inköp, inte ger tillräcklig effekt och kostar i drift.... Var är fördelen? Är det bara att man slipper elda?
3) Liner finns i blått och turkos. Hur ska man kunna välja?? Det är så svårt att bilda sig en uppfattning. Hur har ni andra resonerat?

/Tacksam för råd

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan