CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - sjabth

Sidor: [1] 2 ... 11
1
Vatten och kemi / SV: Saltklorinator Zodiac !!!!!
« skrivet: maj 13, 2018, 12:05:58:58  »
Nu är jag ju ingen kemist, så ni får ta mitt inlägg med en säck poolsalt.

Som jag har förstått det, så är det viktiga med saltklorinatorn normalt sett inte klorhalten i poolen, utan förmågan att i klorinatorkammaren i princip ta död på det mesta som passerar genom en lokalt hög halt av någon form av klorsyra. Denna Löser relativt snabbt upp sig igen i rören på väg ut.

Jag brukar chocka poolen på våren för att hjälpa processen på traven, men annars aldrig någon klor.

Mycket kan väl sägas om Zodiac tri. Jag har kört min i sex säsonger nu, och den har aldrig funkat helt problemfritt. Idag körde jag igång poolen efter att ha fått byta motor på pumpen, och då är displayen fylld av svarta fyrkanter istället för text. Någon annan med liknande problem? Flow-indikatorn verkar funka, men inget annat.

2
Markpooler. / SV: Poolrobot
« skrivet: juni 23, 2015, 13:53:52:52  »
Jag har också kikat lite på Vortex 3/4. Sidor som den här avskräcker dock :-/ : http://www.productreview.com.au/p/zodiac-v3-4wd-robotic.html

Kanske har de sämre förutsättningar down under? Eller skickar Zodiac måndagsproduktionen ner dit ;-).

3
Markpooler. / SV: Poolrobot
« skrivet: juni 22, 2015, 22:22:57:57  »
Drivningen till min Nitro wallscrubber dog härom året. Efter att ha skruvat isär och konstaterat att motorerna verkade ok, så är det nog så att kontrollkortet pajat. Kontrollkortet är förseglat med ett tjockt lager gummi, så det är knappast läge att göra något annat än att antingen skicka in den på lagning, eller köpa nytt.

Jag hade också haft tidigare problem med Nitron. Handtaget hade brustit, en av luckorna till filterbehållaren hade också gått sönder, vilket jag fixade reservdel till. Det övergripande intrycket för mig var att det här var en billig maskin av relativt låg kvalitet. Därför har jag nu beslutat att köpa nytt.

Här blir det problematiskt.

För alla de poolrobotar som jag har kikat på, så är den ena maskinen mer sågad än den andra på olika konsumentforum och försäljningskommentarfält.

Finns det överhuvudtaget någon konsumentmaskin som håller måttet, som är robust byggd, som klarar av att rengöra också en vårpool, som klättrar på väggarna, inte behöver få filtret rengjort en gång i kvarten, som har en sjysst dokumentation och om så finns, en fjärrstyrning med ett begripligt gränssnitt?

Jag beställde en hyfsat dyr maskin med hyfsat gott rykte, men den uppfyllde endast ett av kriterierna ovan. Den var robust byggd. Kanske var det ett måndagsexemplar jag fick, kanske är maskinerna inte bättre; jag vet inte. Mer än att min gamla wallscrubber hade gjort processen kort med skräpet som den drygt dubbelt så dyra maskinen inte fick upp på 10-20 timmars körning. Nu är den på väg tillbaka till butiken och jag får pengarna tillbaka. Alltid något.

Så... Vad har ni för tips på poolrobotar som ni verkligen kan rekommendera?

4
Teknik / SV: Handla från Colorado damen?
« skrivet: april 05, 2015, 23:52:02:02  »
Jag köpte en Nitro av damen, och det var helt problemfritt.

Men det var tre år sedan nu. Nitrons drivning gav upp efter två säsonger. Billig, ja, men jag kan inte rekommendera den.

5
Uppvärmning / SV: Dagstemp 2013
« skrivet: maj 11, 2013, 20:07:24:24  »
22 grader med pooltak, men utan värmare inkopplad ännu i år.

6
Teknik / SV: För tät pumprumskapsling!?
« skrivet: augusti 20, 2012, 13:53:40:40  »
På vilket sätt menar du att vatten i centralen inte skulle kunna vara tillräckligt för att orsaka en kortslutning?

Jag har saltvatten i poolen och kan inte garantera att det vattnet inte har skvätt upp och hamnat ovanpå kapslingen för att sedan droppa ner bland strömförande skenor, etc. Att fukten skulle vara kondensvatten är ett alternativ som redan avförts; möjligen kan det vara regnvatten.

Det ska väl också tilläggas att det kunnat rinna in förhållandevis stora mängder vatten i kapslingen genom de otätheter som fanns. Sedan de upptäcktes och de bytte toppen på kapslingen, så har allt fungerat och den har numera en torr insida.

7
Teknik / SV: För tät pumprumskapsling!?
« skrivet: augusti 09, 2012, 13:58:48:48  »
Elektrikern hade någon form av apparat på magen med displayer och knappar för att mäta strömmar på alla håll och kanter till centralen när han installerade den, så jag antar att det är uppmätt som det ska.  :)

Åska kan definitivt ha hjälpt till, men det har nog räckt gott med att kapslingen var full av vatten.  :-\

8
Teknik / SV: Tyst och prisvärd poolcirkulationspump?
« skrivet: augusti 08, 2012, 14:28:52:52  »
Det stämmer. Den landade på strax under 10' SEK här vill jag minnas, men är tystare, billigare i drift och har en bättre styrning än vad jag har hittat någon annanstans. Kanske har det dykt upp bättre pumpar här hemma nu? Det händer mycket på det området.

Brons vs. plast. Ja, jag är inte säker på att bronspumpen fixat saltvattnet, så det blev plast.

9
Teknik / SV: För tät pumprumskapsling!?
« skrivet: augusti 08, 2012, 14:23:20:20  »
Så sant så. Det är säkringar till tre vägguttag i pumprummet för pumpen, saltklorinatorn, poolrobottrafon, samt matning till trafon till poolbelysning och vägguttag.

Elektrikern var här i morse och bytte ut allt i kapslingen (som det var en hel del vatten i). Jag bad dem göra ett spolprov på kapslingen innan de satte i de nya grejorna och vi kunde konstatera att gummiplattan för genomföringar på toppen av kapslingen läckte. Dels var det ett litet litet hål i en av piggarna som sticker upp där, men den större mängden har kommit in pga en ojämnt monterad packning där det var en glipa rakt ner i kapslingen. Den är fabriksmonterad, så ingen skugga över mina elektriker. Ovansidan är rak och så idiotiskt konstruerad att den saknar fall. Istället är där fina kanter som gärdar in vattnet. Minsta lilla otäthet får därför vattnet att trycka igenom.

Jag ska se om jag kan ta en bild och lägga upp på hur det ser ut. Nu håller jag tummarna för att deras nya silikontätning håller. Klorinatorn ska på plats ikväll. O0

10
Teknik / SV: Tyst och prisvärd poolcirkulationspump?
« skrivet: augusti 07, 2012, 20:19:01:01  »
Beror möjligtvis på var man letar. Jag köpte min via Amazon (av alla ställen) och hade den hemlevererad och klar till vad jag tycker blev ett rimligt pris till slut. Glöm dock inte att samtidigt beställa unionkopplingar med rätt amerikansk gänga. Det kostade mig ca 600kr att efterbeställa två st, varav 400kr var frakt. :-/

Sidor: [1] 2 ... 11
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag