CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - ktd

Sidor: [1]
1
Vatten och kemi / Ska jag bry mig om kalciumhårdheten?
« skrivet: maj 06, 2022, 12:22:36:36  »
Har bytt vatten inför säsongen och håller på att fylla igen. När vi byggde och startade poolen justerade jag poolen med Höj Kalk men frågan är om det behövs. Enligt TFP så behöver man inte bry sig om lågt värde om man har vinylpool.
Citera
Is Calcium Level Important in Vinyl Pools?

In a vinyl liner pool there is no need for calcium, though high levels can still cause problems, mostly from the scaling of calcium carbonate.

Men det kan ju finnas andra aspekter än att inte linern tar skada som gör att jag bör höja till runt 200 ppm. Vad säger ni andra?

2
Vatten och kemi / Vart tog TA vägen?
« skrivet: juli 03, 2021, 21:08:40:40  »
För drygt en månad sedan mätte jag TA till 104 ppm. Jag kör med dagsklor (för att inte öka cya) och har behövt justera pH med lite pH Minus, men har inte annars gjort något speciellt.
Körde en chock för en vecka sedan och när jag mätte TA igår var det 25 ppm. Är det möjligt att TA kan gå från 104 till 25 pga. en chock som inte var speciellt stor. Typ 400g i en 42 kubik pool.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag