VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - lusen83

Sidor: [1] 2
1
Vatten och kemi / sandfilter...byta sanden?
« skrivet: april 29, 2015, 19:17:37:37  »
Ja inte så svår fråga igentligen? När byter ni sanden i sandfiltret?

2
Vatten och kemi / Starta igång igen!
« skrivet: april 08, 2015, 11:26:10:10  »
Hej alla poolare!
Det här är vår första igångsättning med pool och poolvärme. Min fråga är NÄR brukar ni andra sätta igång era pooler?  När brukar eran badsäsong börja?
Jag har inte tagit bort plåten än, men det känns ju som att solen börjar värma och eftersom det är betydligt mindre vatten i som ska värmas, så kanske det börjar bli dax snart att dra igång den....?? Eller hur brukar ni göra? 

3
Markpooler. / SV: Filtret läcker!!!!??
« skrivet: augusti 10, 2014, 22:11:36:36  »
Tack för hjälpen! När jag släppte spännringen sa det ploff och så la sig gummiringen till rätta. Den låg inte som den skulle! Lättavhjälpt!!

4
Markpooler. / SV: Barnpool 90 cm djup
« skrivet: augusti 10, 2014, 15:34:28:28  »
Vi har gått från diverse pooler på 90cm till pool på 1.50. Nu är de 13 och 9år.
Min uppfattning är att en djup pool hade mina barn inte uppskattat på samma sätt som en grundare när de var små. Detta pga de leker betydligt mer i vattnet när de är mindre och det är lättare när man som liten kan stå på botten och tex kasta bollar el spruta med vattenpistol. Dessutom kommer ju troligtvis barnens kompisar bada och i lägre ålder är ju inte alla så vattenvana...
Dock...ska man lägga ner så mycket tid och pengar på att göra en vettig pool...hade jag nog igentligen hellre gjort en större på direkten... Så kul är det inte att gräva och skruva trall vart annat år...
Summa sumarum...du verkar ju ha de flesta grejjerna redan så då blir det ju ibte så dyrt så då hade jag nog kört på en mindre, annars byggt en större direkt...

5
Markpooler. / SV: Filtret läcker!!!!??
« skrivet: augusti 09, 2014, 21:13:52:52  »
Ringen är ju inte i gummi utan i hårdplast..
Så här ser det ut på båda sidor, vid skarvarna. När man sätter på pumpen så står det en stor kaskad fråb båda sidor...
Ska försöka mecka isär oxh se hur det ser ut...

6
Markpooler. / SV: Filtret läcker!!!!??
« skrivet: augusti 09, 2014, 00:17:01:01  »
Ok. Filtret är helt nytt (maj)och installerat av poolinstallatör..
Känner mig inte helt bekväm med att ta bort hela ringen... :-\ men kanske nödvändigt för så här går det ju inte att ha det... Kanske trög men Smörjer man alltså själva "ringen" man skruvar dit, eller mellan under och överstycke på filtret?

7
Markpooler. / Filtret läcker!!!!??
« skrivet: augusti 08, 2014, 22:46:46:46  »
Fick så bra svar sist så provar fråga igen!
Kom ut i pumphuset och det sprutar vatten från filtret!!! Klämringen håller inte tätt och det spelar ingen roll hur hårt jag drar åt...rinner på bra ändå! Provat att backspola pm det var för högt tryck i men det blev snarare sämre.... <dontkn>
Råd nån?

8
Vatten och kemi / SV: Gröngrummligt vatten....!!! Hjälp!!
« skrivet: juli 28, 2014, 15:07:06:06  »
Så med andra ord borde jag chock klora tills det gröna försvunnit helt?

9
Vatten och kemi / SV: Brunt vatten!?
« skrivet: juli 28, 2014, 10:59:37:37  »
Hej!
Vi har oxå haft liknande pooler i varierande storlek och samma problem!
Vi har egen borrad brunn och saltfilter för ingående vatten för att göra det drickbart. Vårat vatten har mycket järn i sig vilket inne kan syns i badkaret samt på kaklet i duschen. Vi fyllde våra pooler  och till en början såg allt ok ut, men sen blev det brunt. Vi märkte då att när man använder vattenbrunnen max och fyller så mycket vatten som det endå är, så r risken jättestor att man får upp botten vattnet i brunnen som inte är helt klart! Man kan (med vår brunn) spola ca 45 min innan risk för att få upp det bruna finns.
Hur som helst så försökte vi oxå med diverse medel och filter....dyrt...vi fick vattnet klare men inte så klart som man skulle önska... Till slut tömmde vi på llt vatten och fyllde om, dock bara lite i taget. Efter några somrar med äckligt vatten beslutade vi att köpa kommunalt vatten. Kostade oss mellan 500-1000kr. Helt klart värt det!
Löser kanske inte erat problem nu men tänker att ni kanske inte vill lägga hur mycket pengar som helst för har ni samma problem som oss så kommer inte en massa medel lösa era problem.... Dock ska ni införskaffa klor, annars kommer erat vatten så småningom bli grönt istället :)
Lycka till!

10
Vatten och kemi / SV: Gröngrummligt vatten....!!! Hjälp!!
« skrivet: juli 28, 2014, 09:23:06:06  »
Nu har ju jag ingen teststicka med exakt mått på utan bara intervaller (kanske borde byta).
La i två puckar i går kväll och avvaktade tills idag..ser som tidagare mornar lite bättre ut, så tror nog det behövs chock kloras igen för att få bort den gröna nyansen.
Tänkte nog låta puckarna göra sitt ett dugn för att se förändringen, samt att de va visst ph sänkande och det är just ph vi haft svårt att få till bra nivå innan... Så det är väl bara att börja om med att höja den nivån..  :-\

Pumpen har gått nästan oavbrutet dessa dagar, för att jag inte vill ha vattnet stillastående om det skulle vara mycket alger kvar i.
Första dagen efter vi kom hem var det glidit på väggarna och grönt på stegen, med det är borta iaf!  O0

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag