CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Dennis

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Montering av romersk trappa
« skrivet: juni 03, 2006, 23:00:29:29  »
Jag håller på att bygga en 4.5x9 m pool från Svenska poolfabriken. När jag nu ska montera trappan lyckas jag inte få den i våg. Trappan är mycket vridstyv och den bakre kanten ligger 45mm under våg när fronten är i lod. Går det att tvinga trappan rätt? med stag och gutning? Eller har jag fått ett måndags ex. Tacksam för alla svar även spekulationer. :). Annars går bygget som smort.

2
Markpooler. / Idag kom grävaren och idag kom regnet :(
« skrivet: maj 25, 2006, 12:49:17:17  »
Poolen levererades igår och humöret var på topp. Sargen i lättrad granit ser fantastisk ut i packlådan. Hoppas passningen matchar utseendet. Så imorse kom grävaren. SMHI sa skurar under dagen, med lite tur kanske bara någon millimeter. Efter 2 timmar kom hällregnet och förvandlade lastbilens väg till baksidan till lervälling. Så nu blir det till att bygga väg fram till poolgropen för att få bort massorna och få in singlet. I värsta fall håller inte ens det och då skjuts allt fram minst 2 veckor. Jag har i alla fall en prima pool i garaget som förr eller senare kommer att hamna i gropen på baksidan. Håll tummarna.

3
Markpooler. / Färdigskuren isolering till poolsidorna
« skrivet: maj 15, 2006, 15:18:12:12  »
Jag fick tips av Svenska poolfabriken att man kan beställa färdigskuren isolering vilket skulle spara tid vid byggnationen. Genom att få färdiga skivor anpassade för varje sektion kunde man enkelt kila fast dem istället för att stå och skära. Finns det någon som vet vart i stockholmsområdet man kan beställa det? Om jag inte missminner mig hette isoleringen de rekommenderade c200.

4
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Lärkträ till trädäcket
« skrivet: maj 10, 2006, 20:45:19:19  »
Jag har tänkt att lägga sibirisk lärkträ som trädäck. Är det någon som vet vart man kan få tag på det till vettigt pris. Det rör sig om ca 100 m2.

5
Markpooler. / Förberedelserna i full gång, lagt in några bilder
« skrivet: maj 08, 2006, 21:00:40:40  »
Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av mina erfarenheter här på forumet och hjälpa till att bygga på den kunskap som jag själv tyckt varit så viktig att ha till hands under min planering. Att prata med en leverantör är en sak. Att diskutera kunder emellan ger en annan bild.

Jag måste börja med att säg att poolforumet varit en stor hjälp när det gäller att sortera ut vad som är bäst för just mig. Alla har ju sina prioriteringar och det har varit skönt att kunna läsa hur olika personer resonerat. Olika tomter och plånböcker skapar olika förutsättningar. Jag har tillslut beställt en 4.5x9m pool från svenska poolfabriken. Det blir romersk trappa på kortsidan och automatiskt poolöverdrag. Uppvärmningen blir med värmeväxlare mot kombipannan samt solpaneler med målsättningen att byta till värmepump när ekonomin tillåter.

Många av de diskussioner som förs här på forumet är mer tekniska än jag känner att jag behärskar. Det kändes därför tryggt att handla ett komplett paket trots det förmodligen dyrare priset. Jag tog även in offert från folkpool men tyckte inte de gav ett lika seriöst intryck som svenska poolfabriken. Hoppas nu inte att jag endast blivit charmad av en säljare med piteådialekt :) utan lyckats hitta en leverantör som passar mig. Som en parentes kan jag berätta att jag träffade en hantverkare som träffat folkpool när han offererade på byggandet av en ny lagerlokal åt dem. Enligt honom lägger de 15% av sin omsättning direkt på maknadsföring och siktar på att leverera kvantitet snarare än kvalitet. Det var i alla fall vad han tyckte att det lät som över en kopp kaffe. Har även en god vän som byggt med deras prylar och som delar den uppfattningen till viss del. Inte så att han är missnöjd men han tyckte att vissa detaljer kunde ha varit av bättre kvalitet. Nu är det ju förstås så att jag tycker att min leverantör verkar vara bäst eftersom jag valt den och vill övertyga mig om att jag valt rätt. Vad som är rätt för er får ni själva bedömma.

Vad var det då som avgjorde? Jag kan säga direkt att detta inte blir någon billig lösning. Det blir köttsoppa resten av året för att finansiera denna dröm. Min grundtanke har varit att försöka hitta en lösning som ligger så nära min vision som möjligt men fortfarande vara nåbar rent ekonomiskt. Under resonerandets gång har kvalitet känts viktigare än pris och jag får väl erkänna att jag hellre lägger pengar på saker man kan återanvända än på till exempel dyra resor.

Oj vad snabbt det blir mycket text. Jag som har så mycket tankar kring detta projekt. Nåja! Det som avgjorde det för mig var att jag ville ha ett så cleant montage som möjligt och att det skulle vara ett atutomatiskt poolöverdrag. Det som verkade snyggast var Svenska poolfabrikens montage då allt göms under sarg utan att man behöver sänka vattenytan som med poolguard.

Jag har nu slitet i 3 helger med att såga ned träd, röja tomt, flytta sandlådor och slänga skräp för att lastbilar och grävskopor ska kunna köra fram till poolgropen. Tid som det inte står om i alla glassiga broschyrer man får från tillverkarna. Nu är allt förberett och grävaren kommer den 22-23 Maj. Har tagit lite förebilder och klippt in lite skisser.



.

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag