Polarpumpen Supertyst poolvärmepump! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - nyburjare

Sidor: [1] 2 ... 11
1
Övriga frågor! / Farligt med kemi
« skrivet: september 27, 2021, 15:53:53:53  »
I min ungdom gjorde jag något liknande , som jag minns blandade jag 2 olika chockklor i en spann med varmt vatten , jävlar !! blev en mini kärnvapen explosion , med ett moln som steg o sakta spred sig i trädgården , andades in en del , men kunde slutat värre !

Ringde sjukvårdsupplysningen som tog det på stort allvar , så jag inte var omtöcknad, illamående eller på annat sätt påverkad , då skall man in akut

https://live.aftonbladet.se/supernytt/news/en-till-sjukhus-efter-klorexplosion.nSBlW6DC0

En till sjukhus efter klorexplosion
En person har förts till sjukhus efter en explosion i anslutning till en villa i skånska Höllviken.

Explosionen skedde vid 13-tiden i samband med rengöring av en pool.

Två enheter från räddningstjänsten och ambulans larmades till platsen.

– En person skulle göra rent en pool och har blandat kemikalier på ett felaktigt sätt. Någon form av mindre explosion skedde sedan i det kärlet, säger Mats Streer, inre befäl vid räddningstjänsten Syd.

Personen ska ha fått “relativt små mängder kemikalier” över sig när explosionen inträffade.

Hen var vaken och talbar vid avfärden till sjukhuset.


2
Vatten och kemi / avdunstnings frågan igen :)
« skrivet: juli 10, 2021, 12:31:32:32  »
Jag har bara erfarenhet av det praktiskt men är ingen fysiker , funderar på vad som ger mest avdunstning , om vattnet i poolen är 30 gr och luften varm eller om luften helt plötsligt blir kall , eller om det regnar på överdraget som lägger sig som en "kylare" på vatten ytan , hur reagerar poolavdunstningen i dessa olika fall

3
Vatten och kemi / Vintertömma rören
« skrivet: juni 28, 2021, 21:19:48:48  »
Kan suga med en våtdammsugare? Har för mig att dom inte ska användas för bara vätska utan kräver luft inblandat... om man kopplar tätt mot rören för att suga ut vattnet är det kanske dumt,?

4
Vatten och kemi / Avdunstning eller läckage frågan
« skrivet: juni 23, 2021, 14:11:16:16  »
Får frågan ofta från andra "poolare" läcker min pool .. jag vet att man kan bli fundersam , blir själv det till o från .

Inte minst i veckan som gick där vi haft extremt varm , pooltäcket av hela dagar samt pumpen igång hela dygnet , då ser jag tapp lätt på 1 cm per dygn dvs ca 300 l som avdunsta bort
11 l i timmen .

När jag berättar detta är alla övertygade om att jag borde leta läcka , men jag har ingen läcka !! det är fysikens lagar .

Hur vet jag nu detta så säkert , jo därför att det har under alla år varit samma .... men då säger någon du har alltid haft en läcka.

Men då är det en läcka som tätar sig själv under 9 månader när plåtarna är på , ingen värme för under dessa 9 månader tappa jag ca 2-5 cm

https://www.poolar.se/hur-mycket-vatten-kan-avdunsta-fran-poolen/


5
Teknik / Det här med luft i systemet
« skrivet: juni 19, 2021, 15:44:12:12  »
Jo jag vet det finns massor av trådar.) Trots att jag har ganska mkt pool erfarenhet vill jag bara ställa en fråga så jag inte låser hjärnan på fel spår o gräver i onödan
Målet är att få helt tyst på första inloppet dvs bli av med luftbubblorna samt bli av med bubblorna undet pumplocket samt få mindre luftbubbla där när jag stänger pumpen
Kan en axeltätning som är sliten ge luft under locket utan läckage? I min värld är det omöjligt. Luften under locket fylls ju på i ett jämnt flöde.
Pumpen står över vatten nivån. När locket är på då sjunker inte nivån i pumphuset. Men utan lock extremt långsamr.med  plugg i skimmern. Detta tolkar jag som ett väldigt litet läckage på sugsidan i slangen mellan pump o skimmer. Hålet måste ligga på sträckan som ligger över poolens vattennivå eftersom nivån där inte sjunker på flera månader. Ett så litet hål där inget vatten läcker ut när locket är på pga av trycket men ett hål typ en flärp på slangen som sugs in vid undertryck... min tanke är att köpa 12 m slang först och koppla på pumpen o låta den ta vatten direkt i poolen. Utan bubblor då då borde min teori vara rimlig

Ja. Pumpen går åt rätt håll
Nej pumplocket läcker inte

6
Uppvärmning / ljudnivå vs vattentemp
« skrivet: juni 15, 2021, 10:58:08:08  »
Är det

7
Uppvärmning / Heatforce vs Gullberg
« skrivet: juni 01, 2021, 16:47:20:20  »
Är dessa likvärdiga i kvalitet ? var tillverkas Heatforce , ? antar att Folkpool importerar och "döper om " ?

Fast det gör kanske Gullbergs med även om man vill ge sken av svensk tillverkare

8
Uppvärmning / peraqua värmare
« skrivet: maj 31, 2021, 23:17:27:27  »
Någon som vet något om dessa ?
http://www.peraqua.com/en/product/heat-pump-eco

3 stegs inverter , är det mkt sämre än full inverter ?


9
Teknik / Astral pump , vad är staget till ?
« skrivet: maj 24, 2021, 17:38:27:27  »
Hittar inget i manualen , vad fyller metallstaget/pinnen för funktion ??

10
Teknik / lufftbubblan i pumpen
« skrivet: maj 22, 2021, 17:34:47:47  »
Vet att det varit upp många gånger :) det här med luftbubblan under pumplocket , har ni helt 100 % jämnt flöde under locket dvs så man knappt ser att där flödar vatten ? inte minsta turbulens eller bubblor ?

När jag stänger pumpen finns det ju så klart en bubbla högts upp eftersom locket är kupat, borde den försvinna när pumpen går ?

Finns det luft i vatten eftersom det "skummar" lite ? jag är nämligen 100 % säker på att jag inte har minsta läckage på sugsidan , ändå bubblor under locket .

När man lyssnar på en 50 mm slang där det sugs vatten , hörs vattetflödet då .eller skall det vara helt tyst ? hör det om det är luft i suget ?

Sidor: [1] 2 ... 11
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons för Pooltorget
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Pooler, spa bad och mycket mer!
Bästa pris på poolsvampen.
Supertyst poolvärmepump! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Svenska apotek med tillstånd