Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Övriga frågor! => Ämnet startat av: nyburjare skrivet oktober 07, 2019, 22:32:35:35

Titel: Lena Aftonbladet
Skrivet av: nyburjare skrivet oktober 07, 2019, 22:32:35:35
 ;D ;D ;D vilken jämförelse. för det första kan hon aldrig klippt en gräsmatta ? kör man rundor runt ogräset om man klipper manuellt ? och jämför vi med en motorgräsklippare är en robot lika miljövänlig som en get  :)

Men eftersom detta är ett poolforum .... det är inte många människor utan pool som förstår att vi använder samma vatten år efter år, förutom påfyllningen , många tror vi fyller den om o om igen när det behövs bytas.... men en journalist borde kunna ta reda på fakta .

Uppblåsbara badpooler kan dra betydligt mer vatten en sommar .... tandborstning under rinnande vatten kan dra lika mkt på ett år som jag fyller på i min pool .

Om vi skulle köra till ett bad eller sjö ( ej gång eller cykel avstånd) då skulle miljöpåverkan vara skyhögt mkt högre .

Snacka om av sila mygg o svälja kameler.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/zGXRlO/satt-torktumlaren-och-poolen-pa-utelistan
Titel: SV: Lena Aftonbladet
Skrivet av: psau skrivet oktober 08, 2019, 09:07:28:28
1. det är Aftonbladet vi pratar om, de är inte direkt kända för sin faktagranskning.
2. Lena är kolumnist, de har om möjligt ännu lägre krav på sig att kolla fakta.

/Peter
Titel: SV: Lena Aftonbladet
Skrivet av: Rickard skrivet oktober 08, 2019, 10:51:15:15
Nja, vattnet bryr jag mig inte om direkt, det kan väl finnas lokala problem med grundvattenivåerna, men rent generellt har vi ju hur mycket sötvatten som helst i Sverige. Vattnet vi fyller våra pooler med är dessutom inte superrent som hon skriver, tvärt om - och det har nog de flesta som fyllt en pool noterat, i vart fall är det i så fall ultrarent efter lite vattenvård om man säger så.  ???
Miljösvineriet skulle väl i så fall vara om man värmer med olja, direktel som inte är förnyelsebar eller så, men värmer man med sol, förnyelsebar el eller värmepump så är ju klimatavtrycken klart begränsade.
Att skita ned sötvattnet i sjöar genom att bada där kanske är värre för miljön på lång sikt, och då inte minst om husdjuren får bada där också. hehe.  ;)
Och som sagt, åker man några km eller mil varje gång man vill bada så kan det säkert vara mycket värre.
Bara att ha en hund är troligen mer miljöovänligt än att ha pool.
Såg en undersökning från Australien som pekade på att en större hund orsakade lika mycket miljöskada som två stora SUV-bilar - hur sant det är låter jag vara osagt, men det känns inte orimligt.

Vad hon ens menar med självgående gräsklippare är svårt att veta, men rimligen menar hon robotgräsklippare, och visst kan det väl ligga något i att det finns de som lämnar fläckar med blommor om man klipper för manuellt med bensingräsklippare, men har man råd att ha pool så har man nog som regel lite mer blommor och växter som gagnar insektslivet på sin tomt också.  ;)
Slutsatsen att en bensinklippare (som släpper ut enorma mängder skit) skulle vara mer miljövänlig är helt horribel.
Möjligen då om hon tänker på någon liten bostadsrättstomt på 25 m2 som klipps med manuell cylindergräsklippare.

Herregud så dålig man får vara och ändå platsa som spaltkolumnist.  >rulla<
Titel: SV: Lena Aftonbladet
Skrivet av: Erik N skrivet oktober 10, 2019, 21:09:00:00
Gissa varför jag vägrar gå in på någon som helst artikel från de där två skvallertidningarna. Spelar ingen roll hur bra artikeln ser ut att vara, de tidningarna ska inte ha någon klick-ersättning från mig.
Titel: SV: Lena Aftonbladet
Skrivet av: Erica skrivet oktober 12, 2019, 02:03:13:13
Ja i sina artiklar (det har kommit en till där hon slår ner på pooler för de stora vattenmängdernas skull - som om vi hade vattenbrist i Sverige...) så glömmer hon helt bort motionsinslaget i det hela. Ok, om man har en pool och mycket sällan använder den kan det vara en onödig energiförbrukning, men ser jag på hur vi använder vår pool så skulle varken jag eller resten av familjen få bråkdelen så mycket motion om vi inte hade poolen. En halvtimmes till en timmes snabb simning var eller varannan dag gör susen för att hålla konditionen uppe.

Om idrott och träning skulle förbjudas för att det drar energi så skulle ju folkhälsan drabbas. Klimatrörelsen har redan slagit ner på motorsport och vissa har krävt förbud, men all idrott förutsätter ju minst att man kan ta sig till resp. arena och vissa sporter kräver ju själva energi. Tänk på ridsporten t.ex., att hålla massor med hästar med foder ger naturligtvis en miljöpåverkan, precis som om vi håller andra djur. Men värdet för välbefinnande och hälsa hos de som rider kan man ju inte glömma bort i sammanhanget. Om alla skulle övergå till att sitta vid sina skärmar eller bo i sina telefoner så skulle det ju inte vara en positiv utveckling.