CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Kriff

Sidor: [1]
1
Byggtrådar / SV: Montera kantsten på Thermopool
« skrivet: juni 27, 2019, 15:42:57:57  »
Jag har (lite) vana att kakla/klinkra sedan tidigare så jag valde att göra det i ett moment, alltså sätta stenen direkt i fix. Funkar bra faktiskt eftersom man använder linerlisten som stöd - både när du drar fixkammen och sedan när man trycker dit stenen. Kolla bara vågen åt andra hållet dvs tvärs över stenen och sätt en liten kil i bakkant för säkerhets skull. Jag valde att sätta stenarna dikt an utan fog. Börja med hörnsten och sätt två tre stenar till, kolla att du har samma utstick på stenarna och att hörnsten fortfarande sitter bra, då får du liksom 90-graders vinkeln på köpet.

2
Markpooler. / SV: Montage trall nära thermopool
« skrivet: september 26, 2018, 13:51:11:11  »
Vi gjöt våran thermopool (oxå Poolstore, 6x3m) för en månad sedan. Jag funderade även på en sarg av trall först... men 'gav upp' av flera orsaker.

En gjuten/thermopool är väl inte riktigt gjord för trall, det känndes lite meckigt att få till hela konstruktionen av en sarg i trall och att den ska hålla sig "snygg och rak" år efter år. Om man vill ha ett överhäng på poolkanten på kanske 2cm och sedan bygger frigoliten 5cm, dvs minst 7cm innan du har något att fästa i, antingen betongen eller om du bygger upp med nån slags skruvlist under. Känns som trallen kan/kommer röra sig ganska mycket närmast poolen isåfall!? Kanske en liggande rejäl regel (typ 45x220) blir snyggast och bågnar/rör sig minst, borrad i betongen och fäst med skruv med synlig snygg skruvskalle?

Sten från poolleverantörer är ju snuskigt dyra, hade gått på närmare 20.000. Det blev istället sten från Stenbolaget, mer el mindre same same men för en tredjedel av priset. Poolsten och fix för ca 6500. Väldigt nöjd för det valet, snyggt och ganska enkelt att lägga - använd linerlisten som stöd - både när du drar fixkammen och sedan när man trycker dit stenen, kolla bara vågen åt andra hållet/tvärs över stenen och sätt en liten kil i bakkant för säkerhets skull. Sten sätts helst innan liner och fyllning så slipper man oroa sig för spill och andra klantigheter.

Lycka till

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag