VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - lindmark

Sidor: [1]
1
Övriga frågor! / Pool slang
« skrivet: april 27, 2018, 19:11:58:58  »
Hej,

Håller på och bygger pool och idag dök jag på en liten utmaning. Jag har melland teknikrum och pool grävt ner 110mm rör som avslutas med två 90böjar för att komma rakt upp ur plattan i rummet. Vet inte riktigt hur jag tänkte men eftersom att jag aldrig hållt i en 50mm pem slang så trodde jag att det skulle gå att värma och forma. Men detta verkar omöjligt.


Så nu behöver jag ert tips på armerad slang som jag kan lägga i rören istället. Måste gå att koppla ihop med 50mm pem i ena änden samt mot pumpen i andra. Eftersom att dem ligger i 110mm rör så kan jag byta ut dem vid behov.


Vad rekommenderar ni?

2
Byggtrådar / Midsommarprojektet - Tjällden 7x3.5m
« skrivet: april 20, 2018, 09:52:56:56  »
Hej,

Först så vill jag passa på att tacka alla medlemmar som skapat denna fantastiska informationskälla för alla som är sugna på pool. Fick för mig tidigare i  vår att det är dags att skaffa pool hemma.

Tankarna gick först åt en färdig PP-pool men efter en stund så fastnade jag likt många andra för Tjälldens system. Så i veckan så beställdes en 7x3,5m med leverans nästa vecka. Hade först tänkt att vänta in grävningen då jag har berg i princip överallt på tomten men efter att ha provborrat någon meter så chansade jag. Och visst gick chansningen hem, inget berg så långt ögat kan nå och då tomten sluttar så är det torrt som fnöske i backen.

I väntan på att grävningen skulle komma igång så drog jag igång mitt första projekt med att konvertera jordkällaren till pumprum. Tyvärr när det gäller mig så har jag en tendens att utöka mina projekt, så efter lite diskussioner med en polare så gick jobbet från att montera en skiva på väggen till en utgrävning & bastu och dusch.

Jordkällaren var från början ca 140cm hög invändigt och nu efter 70+ skottkärror och 40säckar betong så är det närmare 2m invändigt. Har valt att pausa bastun & fokusera på poolen nu. Då jag bland annat skall blästra väggarna för att få bort den gamla färgen samt få fram synligt tegel så får det komma senare i höst. Men när jag lämnade landet för lite utlandsjobb i Söndags så återstod i pricip bara ett lager till färg i pumprummet/duschen för att kunna montera pool utrustningen.

Och igår så dundrade grävaren in på tomten kl 15.00 och när klockan slog 19.00 så var poolen, rördike & balast på plats i gropen. Extremt effektivt med en 20+ ton maskin med 3m3 skopa :).  Mer uppdateringar kommer när jag landar in i Sverige på söndag. På måndag kommer poolen från Tjällden och på fredag så blir det gjutning av plattan.

//Marcus

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag