CF Group Scandinavia Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - poolisannahed

Sidor: [1] 2 3
1
tjena pooldanne  <antman>
det var en hektisk tid tills vattnet och reningen kom igång och sedan blev det ju så där pool-fint väder förra sommaren så poolformun blev helt bortprioriterat.

nu så skall kantstenar monteras

området runt poolen skall betongläggas med mönstrad färgad betong (om en månad typ)

pooltak skall byggas (egen design... vad trött man blir att man inte kan låta bli att göra själv!  >rulla<

smart styrning av auto-vattenpåfyllning, typ en PLC som stänger av cirk pumpen en gång per dag och via nivåvakt låter fylla på om det behövs.

dammsugning av poolen med dränkpump och smart uppsugar'raka / munstycke' till 1000 liters IBC tank där smutsen får sedimentera. därefter pumpar man tillbaka övre delen av vattnet som är 'rent' genom sandfiltret (glaskross). därmed når vi vårt mål att minimera användningen av dricksvatten bara för att filtret måste flushas rent med fint dricksvatten... eller ja. backspolningen görs ju med poolvatten men det måste ju ersättas. det känns inte som den tekniken ligger i tiden...  <hmm>

ja och sedan är det väl höst och vinter. det skall in byggbilder från förra året här på sidan så att min byggtråd blir komplett. alla ställs ju med samma frågor... informationsutbyte är perfekt när man inte vet men vill veta  <sol>


2
Markpooler. / SV: lim eller fix för granitsten till tjälldenpool?
« skrivet: maj 03, 2019, 21:43:57:57  »
halloj, var ju ett tag sedan men HUR LÖSTE DU DET?  <antman>

3
jo just det... i mitt fall gick det åt endast 2 flaskor sika G all season skum. köpte 8 st på Krauta... får åka tillbaka efter att lamporna, trapp och skimmers är placerade  :angel:

4
grymt smidigt byggsystem...

TIPS: köp en riktig fogskumspruta-handtag. enorm skillnad mot engångs som är svårt att finstyra flödet på.
även -ett lyfthandtag sådan som man har när man bär gipsskivor är smart om man är ensam vid väggsättningen




5
Uppvärmning / SV: Frostvakt i vattenslangen
« skrivet: maj 22, 2018, 23:05:37:37  »
Du kan väl lägga värmekabel runt slangarna om du vill, men du behöver inte värma annat än om det är fruset när du skall starta upp poolen, i skåne borde det dock inte vara nödvändigt kan man tycka.
Jag här i Piteå ångrar däremot att jag inte gjorde det, jag får slabba på med varmvatten för att tina upp inloppsslangen vart och vartannat år.
PEM håller att frysa, det enda som kan frysa sönder är själva inloppen och utloppet om det är av ABS-plast.
Jag stoppar in en bit isolering just i inloppen (Typ stjärtlapp) och fyller skimmern med tomma läskflaskor som får ta upp is-expansionen när det fryser, vi tömmer aldrig vår pool.

smart med skumgummi i inloppen o flaskor i skimmern. har jag beställt inlopps-pluggar och vill absolut hitta en lösning att slippa tömma 4 kubikmeter i vårt fall varje år. inte bara för vattnets skull utan även för den säck salt som vi annars måste addera till de 4 kubik osaltade vattnet varje år. känns som resursslöseri att hålla på så.

MEN, Rickard, har du pluggar i inloppen och skumgummi ifall det läcker igenom? eller kör du helt enkelt 'endast med skumgummi'. briliant lösning.

var tvungen att googla... 9 % volymexpansion alltså. hmmm...

6
Uppvärmning / SV: Frostvakt i vattenslangen
« skrivet: maj 20, 2018, 23:34:31:31  »
jag håller som bäst på att bygga men har förstås funderat en del. att sänka nivån till strx under inloppen och genom att ha säkerställt under bygget att inloppslangen har fall så kan man förstås dränera o tömma inloppen och slangen. men alternativ som jag är gillar jag din ide.  <antman> i mina trakter kan jag nog räkna med att elvärmekabeln kommer att få jobba kontinuerligt några månader och det känns 'så där'. själv kommer jag köra med expanderplugg i inloppen och sedan på utsidan av poolen ha någon typ av T.kors till en ventil så att jag kan säkerställa att inloppen blir tomma när jag öppnar andra änden av slangen i källaren/teknikrummet. att i mitt fall fylla 4 kubikmeter vatten varje vår liksom fylla på med ett antal kilo salt känns varken klimat eller ekonomi-smart. men det är än så länge bara en tanke  ::)

7
Byggtrådar / SV: Upphöjd Tjälldéns 8x4 med jetswim
« skrivet: maj 19, 2018, 22:57:33:33  »
Pumpstationen kom äntligen och vi lyckades tillslut få ner åbäket i gropen. Fallet i markröret som ansluter till brunnen blev inte mycket att hurra för, men det skall väl inte så mycket till heller. Nu behöver jag inte ha några fler mardrömmar över att gropen skall rasa in  ;D!

Brunnen är 60cm i diameter i fiberarmerad plast, och med en fläns i botten som sticker ut 10cm. På utsidan satt en instruktion att man skulle gjuta över flänsen med betong. Det låter lite överkurs, jag hade hoppats på att stenmjöl skulle räcka. Fick ytterligare 2 lass idag. 15 ton stenmjöl till att lägga igen pumpgropen och 6 ton 5-8 stenflis att plana ut botten med, och det som inte går åt får bli återfyllnad. Får väl se om skottkärra känns som bästa lösningen efter ett tag.

gött väder att ösa grus med spade o skottkärra, hur har det gått? när blir det gjutning då?  <antman>

8
Byggtrådar / SV: Midsommarprojektet - Tjällden 7x3.5m
« skrivet: maj 19, 2018, 22:31:25:25  »
Dåligt med uppdateringar men det tar sig.

shit, här går det undan... fast midsommar är ju snart iofs! jag ska sätta mina väggar som nästa steg. vilken erfarenhet har du av dina väggar? har du några tips -förutom montageinstr från tjälldens då...  ::)

till exempel -hur klämmer man in sista väggbiten? känns som man gärna vill sätta fast en hörnbit som sista biten för att inte skrapa av fogskummet när man pressar in väggdelen?

9
bilderna talar ju för sig själva... oron i magen lade sig framåt eftermiddagen -första steget avklarat känns det som! :)

10
Byggtrådar / SV: Thermopool i hela block.
« skrivet: maj 11, 2018, 23:41:23:23  »
Det har inte blivit mycket gjort kring poolen sista veckorna....men mycket bad, grill och kalas samt lite korta semestertripper. Nu börjar det dock rycka lite kroppen....jag får se vad som blir nästa sak att fixa. :)

noterade just att du har rännor runt poolen, är det för regn och snösmältning? funkar bra? skulle du gjort detta annorlunda idag? mvh Martin

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag