VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Kinkla

Sidor: [1] 2
1
Teknik / Luft i systemet varje gång pumpen slår av?
« skrivet: maj 06, 2013, 10:52:44:44  »
Jag har en pump som står under vattennivån och det är inga problem att få vattnet i systemet, bara att skruva av locket på pumpen tills vattnet runnit till. det är heller inga problem så länge pumpen går, ingen luft någonstans. Men när pumpen slår av så försvinner hälften av vattnet från pumpen direkt och när timern sedan slår till igen så är det luft i pumpen.

Tänkte att ni med mer erfarenhet kanske kan tipsa mig om vad det kan bero på? Själv fattar jag inte varifrån luften kommer. Om såväl inlopp som utlopp ligger under vatten så måste ju denna luft finnas i systemet konstant. En förklaring skulle kunna vara att det finns en läcka på sugsidan men då borde jag väl kunna se att vattenmängden i pumpen minskar under drift, alternativ att det kommer bubblor  i utloppen, eller?

2
Markpooler. / Skära liner i hörnen - Tips?
« skrivet: juni 25, 2012, 11:05:56:56  »
Jag har fyllt på allt vatten och nu är det dags att fixa linern i hörnen. Jag har ingen snapinlist utan drar duken över stommen och sprikar fast. Duken är ju mindre än poolen och den har tryckts ut av vattnet som den ska men ovanför vattenytan är det fortfarande en bit in till plåten. I instruktionen stpr det bara att man ska skära ett snitt i hören och att vara noga med att inte skära för långt.

Min fråga är om ni har några bra tips för att få ut duken i hörnen även ovanför vattenlinjen. Jag kan få ut den om jag är i poolen och sätter upp en fot och pressar in den. Men jag är orolig för att den ska spricka om jag skurit i den och sedan lägger så stor kraft på den. Finns det något enkelt och snyggt sätt att förstärka duken där snittet slutar innan man pressar in den?

/Kinkla

3
Markpooler. / SV: Vad täta med under vatten?
« skrivet: juni 21, 2012, 11:36:11:11  »
Jag hade också problem med en läkande trappa. Fast det var inte klämlisten som släppte igenom vattnet, för mig gick det ut via skruvhålen till listen och sedan rakt ut genom trappan.

Jag använde denna som funkar under vatten http://www.novatech.nu/Default.aspx?ID=367&ProductID=PROD501. Skruvade ur en skruv i taget i klämlisten till trappan och sprutade in och det blev tätt. Nu hade jag inte fyllt färdigt runt min pool så jag visste ungefär var läckan var och kunde även kolla att det höll tätt.

4
Markpooler. / SV: Läckande trappa - vad kan man göra?
« skrivet: juni 17, 2012, 00:55:10:10  »
Jag gjorde på samma sätt vid monteringen som du RoJo med undantag för kontaktlimmet. Men nu är allt monterat och linern bortskuren så jag har inga bilder av montaget. Det som var svårt var att få 45 gradershörnen  i duken på rätt ställe och samtidigt hålla 90 gradershörnen där de skulle vara. Till slut blev det ok men inte perfekt.

Jag tror även att jag hittat läckan. Jag hittade en silikon som härdar i vatten och sprutade in det i ett skruvhål i taget. När jag sedan kollade utsidan av trappan hade det kommit ut en sträng silikon. Hålet verkar vara mycket större än läckan så skruvhuvudet har tätat det mesta men inte allt. Jag får kolla om det ser torrt ut imorgon.

5
Markpooler. / SV: Läckande trappa - vad kan man göra?
« skrivet: juni 15, 2012, 09:09:50:50  »
Tack för era svar. Jag pratade med supporten innan jag monterade trappan och de avrådde från att sätta silikon i skruvhålen. Skulle kollat med er i stället...

Problemet nu är att jag redann fyllt vatten i halva trappan så jag får väl prova att dra ut en skruv i taget och och dra i silikon under vatten, vet inte om det kommer att funka. Sista alternativet är att försöka lägga ett lager glasfiberspackel från utsidan.

Jag tror att problemet är att klämlisten inte kommer in ordentligt i det rundade hörnet, hörtrappor får ju två 45 graders hörn och dessa är rundade. Om inte motsvarande rundning på klämlisten hamnar i exekt samma läge som trappans blir det svårt att dra in den med skruvarna. Måste säga att monteringen av hörntrappan har varit det svåraste hittills då även inpassningen av linern tog lång tid.

6
Markpooler. / Läckande trappa - vad kan man göra?
« skrivet: juni 13, 2012, 11:59:03:03  »
Jag håller på att montera en stålpool med hörntrappa. Jag har hunnit fylla den till hälften men har upptäckt att det läcker vatten på baksidan av trappan. Det rinner inte, eller ens droppar, mer som att det är fuktigt. Vattnet kommer ut på samma nivå som klämlisten sitter skruvad på insidan.

Jag har redan dragit åt alla skruvar i klämlisten så långt det går. Min fråga är därför kan man strunta i en sådan liten läcka eller måste jag göra något innan jag fyller igen och i så fall vad kan man göra. Är det föresten inte konstigt att vattnet kan ta sig ut genom trappan?

Tacksam för hjälp eftersom Svenska poolfabriken kursat och supporten är stängd.

7
Teknik / Maskinrum i plast - hur koppla?
« skrivet: maj 10, 2012, 00:01:15:15  »
Jag vet att jag någonstans på forumet sett en bild på ett maskinrum i plast där allt var kopplat, men  nu kan inte hitta den.
Så finns det någon som har lite bilder på hur ni kopplat vore jag mycket tacksam!

8
Byggtrådar / SV: Betongpool 2008-2009
« skrivet: maj 09, 2012, 23:50:59:59  »
Mycket imponerande bygge, kan jag ringa dig nästa gång jag behöver gjuta något...

Jag såg din dusch och skull gärna vilja veta hur du gjort. Jag utgår från plattan är platsgjuten eller? Har du kopplat brunnen till dräneringen eller till eget avlopp, har du ett vattenlås under, sätts det igen eller funkar det ok. Jag ska bygga in en dusch i min altan och har dragit ett avloppsrör men jag har inte löst hur jag ska få ner vattnet i avloppet i stället för i dräneringen runt poolen.

9
Byggtrådar / SV: Stålpool Svenska poolfabriken
« skrivet: maj 09, 2012, 23:16:54:54  »
Nu ska jag bara plantera gräs för att dölja de 100 m3 vi lag ut över den gamla gräsmattan, jag har redan kört ut tre lass jord så vi får hoppas att det tar sig snabbt. Sedan ska maskinrummet kopplas och trallen skruvas.


10
Byggtrådar / SV: Stålpool Svenska poolfabriken
« skrivet: maj 09, 2012, 22:40:54:54  »
Nu har jag tagit ut några semesterdagar och bygget har kommit igång ordentligt. Förutom sprängningen så har det bara flutit på och jag hoppas vara klar med det mesta, förutom linern och återfyllnad, innan vecka är slut.  Sedan inväntar jag värmen innan vi sätter liner.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag