VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - JappOkejJa

Sidor: [1] 2
1
SpaForum / Run Pumps Purge Air meddelande när startar badet?
« skrivet: april 19, 2024, 16:23:59:59  »
Varje gång jag har slagit av strömmen och slår på den igen till mitt spabad så är det ett meddelande på skärmen där det står "Run Pumps Purge Air". Vad menas egentligen med detta? Betyder det att jag ska sätta igång Jets osv (Det som gör att det bubblar och håller på i badet?)

Sedan undrar jag även hur man märker om det finns luftfickor i pumpen? Hur märks det om det har bildats luft? Kan man märka det om tex Jets osv inte fungerar?

2
SpaForum / Hur vet jag om pumparna och underhåll av badet körs?
« skrivet: april 16, 2024, 13:13:21:21  »
Kanske en konstig fråga men kan jag titta på något sätt utan att behöva skruva upp sidan av badet om pumpar och "underhåll" av spabadet körs? Anlednigen till detta är att badet har låtit konstigt i perioder några dagar med högt ljud och det förmodar jag är när de har körts men nu verkar det tyst igen. Jag vill dock veta att de fungerar så de inte lagt av helt. Kan jag kolla detta på något sätt?

Och vad händer med ett spabad som står med vatten i om pumpar och allt skulle lägga av? Skulle vattnet börja lukta illa etc? (Jag badar aldrig i mitt spabad utan det bara står på med vatten i och jag lägger i klor någon gång varannan månad eller så)

3
SpaForum / Spabadet har börjat låta konstigt
« skrivet: april 15, 2024, 13:59:22:22  »
Jag har ett spabad som har börjat låta märkligt. Det är inte konstant utan bara till och från så jag antar att det är när pumparna kör eller liknande för att sedan slå av?

Jag har inte badat i spabadet på över ett år minst så det är ingen inställning eller annat som jag har fifflat med. I samband med att jag mäkte ljudet så såg jag även att vatten nivån hade sjunkit i badet men jag vet inte om det är relaterat eller inte då jag väldigt sällan kollar till vattnet eftersom ingen badar i den. (Har nu fyllt upp vattnet igen till rätt nivå men ljudet kvarstår)

Jag har spelat in en video på ljudet:

https://www.dropbox.com/scl/fi/g3h4knwr2fxpgordaiktp/VID_20240415_125810.mp4?rlkey=f9to2piy53xv6898bmap9ot1b&dl=0

Någon som vet vad som kan vara fel?

4
SpaForum / Är Skyddstäcke nödvändigt och tips på bra?
« skrivet: september 25, 2023, 18:58:25:25  »
Jag har ett skyddstäcke på mitt spabad (som står ute) som ingick när jag köpte det som träs över hela badet och vad jag antar skyddar det mot regn osv (?). Det börjar dock bli i väldigt dåligt skick med stora hål osv och måste slängas. Jag tänker om jag behöver ersätta skyddstäcket och om det är bra/nödvändigt att ha ett sådant?

Ett sådant jag har kostar dock 3000kr vilket låter lite väl saftigt för en duk som man lägger över.. : https://www.pooly.se/spaprodukter/spatillbehor/svenskabad-skyddstacke/

Finns det några bra och snygga alternativ som är billigare i så fall?

5
SpaForum / SV: Hur sköta om spabad som aldrig används?
« skrivet: juni 09, 2023, 16:33:29:29  »
Ah jag förstår, just det här med att det kan frysa sönder låter lite läskigt så jag behåller nog gärna vattnet i då. Men jag vill inte att vattnet ska bli så dåligt så det skadar badet på något sätt (om det nu är möjligt?)
Behöver vattnet verkligen underhållas så mycket om ingen badar i det? Om det skulle bli så att jag någon gång vill börja bada igen så kan jag väl då göra en stor rengöring av allt innan igen? Men vill som sagt inte att saker ska "gro igen" om det nu är möjligt. Än så länge tycker jag inte det ser eller luktar illa och då har jag knappt tittat till badet på nästan 6 månader.

6
SpaForum / SV: Hur sköta om spabad som aldrig används?
« skrivet: juni 08, 2023, 15:24:32:32  »
Hmm att tömma det har jag faktiskt inte tänkt på. Behöver man göra något speciellt efter man har tömt ut allt vatten eller är det bara att stänga av den sen? Jag tänker på pumpar osv och om man måste göra något annat underhåll på en tom?

7
SpaForum / Hur sköta om spabad som aldrig används?
« skrivet: juni 05, 2023, 16:01:55:55  »
Jag har ett spabad på tomten som jag aldrig använder. Jag undrar om det finns några generella direktiv för hur man bör "sköta om" spabadet om ingen badar i det? Det enda jag brukar göra nu är att ha en flotör som flyter runt i det med klor tabletter. På sidor som säljer klor så står det ju dock att man också ska "chock behandla" med klor minst varannan vecka, något som jag aldrig har gjort.

Jag har ju dock läst att man ska byta vatten osv x antal gånger per år. Efter att ha skummat igenom sticky tråden "Så här sköter du ditt spa. Steg för steg" så verkar dock det mer relvanta när det gäller vattenbyte att göra det beroende på hur många gånger man badar. Om så är fallet så blir det ju 0 gånger för mig?

Kan jag helt enkelt bara gå efter syn och lukt? Jag kollar till vattnet vid enstaka tillfällen och än så länge så har jag inte märkt något avvikande.


8
SpaForum / Några snabba enkla frågor
« skrivet: maj 28, 2022, 14:38:41:41  »
Jag kan ingenting om spabad egentligen men jag har ett som kom med huset. Jag tänkte använda badet ikväll men har haft lite problem med kontrollpanelen så nu när jag äntligen fått igång allt så det bubblar och tempen är rätt osv så undrar jag om jag kan lämna det så under lock i ca 5 timmar? Alltså att alla pumpar och jaux och allt vad det heter är igång? Eller måste locket vara av då? Sedan undrar jag även hur många liter vatten som vanligtvis är i ett spabad? 1000 liter? 3000 liter?

9
Vatten och kemi / SV: Måste jag ha korrekta värden i ett spabad som bara står?
« skrivet: november 25, 2021, 14:37:34:34  »
Hej. Även om du inte badar så måste du hålla rätt halter av kemiska produkter i badet. Struntar du i det så kommer du snart få grönt vatten och ett bad fullt av alger och bakterier. Det går ju förståss ha det så, men det blir en hel del jobb (byta vatten och rengöra) när du väl ska använda badet igen.

/Urban.

Gäller det alla värden, alltså både klor, ph och alkalinitet?

10
Pooltäckningar / SV: Frågor ang täckning av utomhus spabad
« skrivet: november 25, 2021, 14:35:37:37  »
Vad är det för slags SPA-bad du har? Om det är en uppblåsbar variant, så är det nog bättre att du tömmer det på luft och tar in det, och att det där inte är minusgrader.
Om du har det avstängt utomhus över vintern, så är det delarna i cirkulationssystemet, munstycken m.m. som du i första hand måste säkerställa att det inte finns kvar någon fukt i som kan leda till frysskador.
Isoleringen i locket behöver vara torr, och om ytskiktet på locket är skadat och släpper igenom vatten, så bör det åtgärdas.

Det är ett "riktigt" Spa-bad, inte upplåsbart. Inköpt på Svenska bad. Det är alltid på.

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag