VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag
 

Författare Ämne: Vibration i pumpen  (läst 2567 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad puzzled

Vibration i pumpen
« skrivet: augusti 27, 2011, 14:29:14:14 »
Vår "gamla" pump har börjat vibrera, den har säkert 7/8 år på nacken, kanske dax att byta ut den. Men innan, någon som har tips på vad man kan kolla ?? Den har inte uppfört sig så här tidigare och den skickar vibrationer nu "tillbaka" till poolen så att det hörs där, känns inte bra..
Miamipool 8:a värms med en Brilix TP-09 och rengörs med en rolig robot. Provar nu saltgenerator.

Poolgiganten

Utloggad peteristan

SV: Vibration i pumpen
« Svar #1 skrivet: augusti 28, 2011, 12:46:12:12 »
låter den som "stenkross" ? har du nyligen tömt systemet på vatten?  isf är en trolig orsak luft.. vad är det för pump, så man kan kontrollera karraktäristiken på den pump du har? ???

Utloggad Erica

SV: Vibration i pumpen
« Svar #2 skrivet: augusti 28, 2011, 15:16:02:02 »
Om det är en pump av god kvalitet så lönar det sig att renovera den om t.ex. lagren skulle börja bli slitna. Vår pump började konstra för ett par år sedan, sög luft omotiverat och lät konstigt, för att till slut börja lösa ut motorskyddet gång på gång. Vi lämnade den till lagning, de bytte lager och axeltätning och sedan var den som ny, till en kostnad ungefär hälften av vad det skulle kostat att köpa en ny. Har du en billligaste kinamodell så kanske det inte lönar sig förstås.

Nu kan det ocksp vara något som slunkit igenom silkorgen och fastnat i pumphjulet. Vi räkade ut för det en gång. En glasflisa hade hamnat i poolen, åkt med in och lyckats fastna i pumphjulet. Pumpen gick konstigt och gav ifrån sig ett märkligt ljud. Men det gick att pilla bort flisan och så var problemet löst.

Utloggad puzzled

SV: Vibration i pumpen
« Svar #3 skrivet: augusti 28, 2011, 15:44:35:35 »
Den har inget missljud utan det är vibrationerna som hörs, kan ju vara ett lager som är slut. Det är en American Eagle, någon som har tips om vart reservdelar till en sådan finns ?? ALternativt någon som fixar pumpar i Malmötrakten..
Miamipool 8:a värms med en Brilix TP-09 och rengörs med en rolig robot. Provar nu saltgenerator.

Utloggad peteristan

SV: Vibration i pumpen
« Svar #4 skrivet: augusti 28, 2011, 15:59:19:19 »
mm håller med dig.. låter mer som lager .. :-(

Utloggad Erica

SV: Vibration i pumpen
« Svar #5 skrivet: augusti 28, 2011, 20:09:24:24 »
Lager finns ju i vissa standarddimensioner, är den amerikansk så är det väl troligen tumdimensioner men det finns ändå att få tag på även i Sverige. Kollar man bara måtten så behöver det ju inte vara originaldelar som man behöver.

Nu kan ju ett pumphjul i sig självt naturligtvis bli obalanserat - antingen genom att något fastnat i hjulet eller genom att en vinge på hjulet gått av eller liknande. I så fall får man ju obalans som i sin tur ger vibrationer.

Svenska kvalitetspooler som håller vad de lovar! Kampanj på pooltak
 

Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag