VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Drogen

Sidor: 1 ... 18 [19]
181
Markpooler. / SV: Placering av bräddavlopp, inlopp och belysning
« skrivet: juli 17, 2007, 07:23:56:56  »
Hmmm, det blir nog någon lösning där inlopp/avlopp är åtkomliga i alla fall. Jag tycker det är ganska vanligt med läckage runt anslutningarna så jag vill nog ha möjlighet att inspektera hyfsat enkelt. Tack för info och tips.

182
Markpooler. / SV: Placering av bräddavlopp, inlopp och belysning
« skrivet: juli 15, 2007, 21:39:19:19  »
Är det ingen risk för att man "knäcker" slangar och anslutningar när man återfyller och paddar ytan med slangar inbäddade?

183
Pooltäckningar / SV: Fästa pooltäcke
« skrivet: juli 15, 2007, 08:49:52:52  »
Metoden är definitivt kanon men priset på ~30000.- är lite för svettigt. Hela poolen kommer att gå under 50000.-. Finns det inte uppfinningsrika "poolare" som har gjort egna varianter på automatiska eller "halvautomatiska" poolskydd? Upprullningsanordningar, hjälpmedel o.s.v? Alla tips är välkommna!

184
Markpooler. / Placering av bräddavlopp, inlopp och belysning
« skrivet: juli 14, 2007, 16:46:51:51  »
Har börjat så smått med ett poolbygge som ska vara klart nästa sommar. Poolen ska muras i leca på sockel och ska motfyllas enligt skissen nedan. Eftersom fyllet ska bära marksten så funderar jag på hur jag ska placera bräddavlopp, inlopp och belysning. Lampan vill jag helst ha på långsidan som är motfylld ända upp och det ska väl inte vara så svårt att sätta ett doslock i markbeläggningen. Avlopp och inlopp skulle jag vilja ha på motstående kortsidor men det känns lite knepigt att få dom inspektionsbara om det ska fyllas ända upp. Några tips på hur jag ska lösa detta?

185
Pooltäckningar / SV: Fästa pooltäcke
« skrivet: juli 13, 2007, 16:06:32:32  »
Vad använde du för verktyg för att försänka i sten?

186
Byggtrådar / SV: Nu är mitt bygge igång!
« skrivet: juli 13, 2007, 14:19:42:42  »
Lite mera bilder...
Har tänkt att få marken helt i våg med hjälj av lite mera stenmjöl och sen lägga isoleringen på det(tejpade och limmade skarvar). Ovanpå det kommer poolmattan och sen ska poolen byggas. Vad tror ni om det?
Detta verkar vara ganska likt det jag kommer att bygga. Vad ska du använda för isolering i botten? Har fått för mig att "vanlig frigolit" inte har bärighet för att stå emot hälavtryck m.m. utan ska ligga under stenmjölet. Det finns dock annan markisolering som kan ligga direkt under duken. vad har ni för något?

187
Pooltäckningar / SV: Fästa pooltäcke
« skrivet: juli 13, 2007, 13:30:22:22  »
Är i upplärningsfasen så mitt inlägg kanske inte väger tungt men jag har fastnat för ett enkelt pooltäcke (ingen automatik eller ens halvautomatik) som man fäster med gummistroppar i försänkta öglor i stensättningen. Tyckte det passade vår planerade friform pool bäst.

christian
Är lite nyfiken på "försänkta öglor i stensättningen". Hur fungerar det? Gör man försänkningen själv, och i så fall hur? Det jag oroar mig för är knoppar och annat som sticker upp ur ytorna runt poolen.

188
Pooltäckningar / Fästa pooltäcke
« skrivet: juli 13, 2007, 09:18:42:42  »
Har tillbringat morgonen med att läsa andras erfarenheter av pool i murad leca eftersom det är vad jag har tänkt att göra. Det ska samordnas med uterum, markarbete m.m. så jag hoppas den ska stå färdig nästa sommar. Jag har tänkt att ha sten runt poolen i samma nivå ända fram till poolkanten. Vad finns det för alternativ att fästa pooltäcket med? Dom flesta fästs på kanten av en sarg men jag vill inte ha  en sarg som sticker upp (kan tänka mig en liten om det är mycket enklare). Poolen blir f.ö. åttakantig.

Projektet så här långt (det är en bit kvar)... ;)

Sidor: 1 ... 18 [19]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan