Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Drogen

Sidor: 1 ... 17 [18] 19
171
Markpooler. / SV: Vilka misstag har ni gjort
« skrivet: februari 20, 2008, 20:19:10:10  »
Det var bl.a. det jag var lite nyfiken på. Jag ville bara inte leda in tråden på något ämne utan låta erfarenheterna tala. Jag kommer inte åt med betongbil så jag hade bestämt att blanda själv, gjuta sockel med en "tvärbalk" för att hålla ihop det och fylla resten med hård isolering och stenmjöl. I går kväll när jag gick igenom forumet efter metoder att göra en botten som helt står emot hälmärken och annat så verkade det bara finnas gjuten platta.

Nya beräkningar visade att fylla med betong innanför sockeln (80-100mm) skulle det gå åt ytterligare 1m3. Billigare isolering, ingen stenmjöl, men mer cement, armering  och mer jobb. Sedan läste jag om en på forumet som hade blandat 50 säck till 99 kärror betong och gjutit platta "manuellt" och då bestämde jag mig för det. Hoppas jag inte tar mig "vatten över huvudet..." ;)
Det har varit många och lååånga inlägg om isolering och hur poolbotten ska vara. Jag tror betong vann med skälet att det inte rör sig eller blir märken i den. Jag ångrar att jag inte lade stenmjöl ovanpå isoleringen. För det håller inte med att limma och lägga matta och sedan liner..märken efter hälar ser jag inte eftersom springorna från isoleringen syns mest..Det är ju inte överdrivet men det är kanske någon mm här och där och det samlas ju smuts där så det syns ännu bättre..

Det bästa jag gjort är att använda jordvärmen för att värma poolen..sköter sig själv och funkar.
Åsså var det kul att bygga poolen helt själv i lösvirke..

//Henrik

172
Markpooler. / Vilka misstag har ni gjort
« skrivet: februari 20, 2008, 16:36:21:21  »
Har planerat och lusläst massor av trådar om poolbyggen på alla tänkbara sätt. Många fina beskrivningar av Happy Digger, Jjboy, Mats, Handyman, Fia, Poolnicke m.fl.mfl. har bidragit till inspiration och idéer. Nu står jag nästan och hoppar av iver att komma igång. Ett "poolpaket" är beställt och hålet är grävt men det finns fortfarande lite tid till vissa justeringar så frågan är - vilka misstag har ni gjort? Om ni skulle börja om - vad skulle ni göra annorlunda? Allt givetvis för att jag ska slippa göra samma misstag som er...  ;)

173
Byggtrådar / SV: Poolbygge i leca lite frågor och lite bilder
« skrivet: februari 17, 2008, 13:34:05:05  »
Då var det i alla fall grävt så djupt som behövs. Det var tur att jag inte försökte med den lilla maskinen förra helgen för den hade jag garanterat kört sönder. Det var väldigt stenigt... Passade även på att låna en laser och väga av ytan så jag vet hur vi ska fördela makadam. Nu är planen att köra hem formvirke och makadam i veckan för att väga av och slå form till helgen. Sedan blir det ett litet upphåll för en minisemester med förhoppningar om att vädret håller sig för att gjuta om tre veckor från nu.


Sista skoporna...


Kolla nivåerna... Här ser man även att jag inte hann måla färdigt riktigt på uterummet i höstas.

174
Byggtrådar / SV: Poolbygge i leca lite frågor och lite bilder
« skrivet: februari 16, 2008, 08:21:45:45  »
Det väl f-n också! Förra helgen fick jag inget grävt för att den lilla maskinen gick sönder och den stora var på annat jobb. Nu är den stora maskinen tillbaka men nu har den också gått sönder. Dessutom är det -7 ute. Hoppas det inte ställer till det för mina planer att gjuta om några veckor...

175
Byggtrådar / SV: Poolbygge i leca lite frågor och lite bilder
« skrivet: februari 12, 2008, 21:35:20:20  »
Hmmm, en extra slang för el är nog inte så dumt. Det blir nog frågan om både fasadbelysning och annat när plank m.m. kommer upp. Dränaget för backspolning tänkte jag släppa ut genom förrådsväggen till stenkista eller dagvatten. Tack för alla tips!

176
Byggtrådar / SV: Poolbygge i leca lite frågor och lite bilder
« skrivet: februari 12, 2008, 12:17:41:41  »
Har fått lite positiva svar från CC Höganäs ang. att fästa min marksten i poolstommen. Höganäs har två typer av fix som tål frost, viss rörelse, vatten m.m. Planen är att lägga sättsand i nivå med poolstommen och sedan "gjuta fast" sista raden på poolstommens överkant. I övrigt blir det nog att förbereda med plintar där stege, täcke m.m. ska fästas. Funderar på att gjuta ner några rostfria rör som slutar jäms med marbeläggningen och fästa täcket med stroppar och dubb (typ vagnsbult) i hålen.

I övrigt var det en perfekt helg att gräva färdigt. 10 grader varm och uppehåll. Synd då att den "stora grävarn" var iväg på riktigt jobb och den lilla som jag skulle ha kört själv  O0 Var trasig  >:(. Inte ett skit gjort med andra ord. Ny plan är stor maskin lördag 16/2...

Tog även hem en rulle 50mm PEM-slang. Är det OK för all cirkulation till vattnet? Pump och filter ska stå ca 7m ifrån poolen i ett förråd. Ska jag förbereda med andra dimensioner medan diket är öppet? Jag har lagt i en 20mm till ev. dusch eller utkastare samt en kabelslang för el med. Det borde väl räcka, eller?

Nu vet jag vad som menas med lååångsamt poolbygge. Tanken är att kunna bada till midsommar men jag är tveksam...

177
Uppvärmning / SV: Vinter dopp!
« skrivet: februari 07, 2008, 20:20:02:02  »
Jag är riktigt avundsjuk. Jag hade en vedeldad bastu i förra huset, men tyvärr ingen pool. Nu är poobygget i full gång och min förhoppning är att det blir en liten "bastustuga" på tomten i anslutning till poolen så småningom...

178
Byggtrådar / SV: Poolbygge i leca lite frågor och lite bilder
« skrivet: februari 07, 2008, 17:11:48:48  »
Offerterna trillar in men det verkar ändå bli lite fördröjning. Det har visat sig att jag behöver ytterligare 30-50 centimeters djup. Den stora maskinen vi hade till grävarbetet tidigare är ute på "riktigt" jobb så det blir att gräva med en minigrävare i helgen. Kan bli problem eftersom det är ganska stenigt... Nåja, jag måste ändå gräva lite dike för slang och kabel så det är värt ett försök. I övrigt funderar jag mest på hur man ska lösa infästning för stege, pooltäcke m.m. eftersom jag ska ha marksten i samma nivå ända fram till kanten. Alla tips emottages tacksamt...

179
Byggtrådar / SV: Poolbygge i leca lite frågor och lite bilder
« skrivet: februari 06, 2008, 19:31:51:51  »
Jag har fått in lite offerter på pooldetaljer inkl. liner. Tanken är att få alla lagervaror levererade ganska snart och linern lite senare. Kan man rikta inloppet så mycket som nästan 45 grader så funkar det ju fint. Tack för det tipset. Poolen blir ganska liten. Tänkte försöka pressa in knappt 6x4 meter yttermått. Det är en ganska liten tomt så jag vill inte att den tar över helt. Funderar på hur jag ska fästa ett pooltäcke eftersom det blir samma nivå ända fram till poolkanten med sten, ingen sarg alltså. Har inte klurat ut riktigt hur jag ska göra där men det blir förmodligen någon form av manuell upprullningsanordning.

180
Byggtrådar / Poolbygge i leca, lite frågor och lite bilder
« skrivet: februari 05, 2008, 21:39:47:47  »
Är på gång att ta in offerter på material för mitt påbörjade poolbygge. Det blir en murad sexkantig stomme (rektangel med brutna hörn mot huset för lite mer yta runt poolen). Poolen blir helt motfylld mot huset (sidan med brutna hörn) men ligger i en slänt och blir motfylld ca 80cm på mosatta sidan.

Jag har tänkt att placera avlopp/inlopp o.s.v. enligt bilden men det blir inte symetriskt med två inlopp på den sidan som tänkt. Ska man sätta dom där ändå, alternativa placeringar, räcker det med ett inlopp i centrum på kortsidan, eller? Dessutom blir det en del rör/slang i mark. Ska man isolera dessa lite kanske? Det känns som lite isolering runt rören skulle vara bra för både förluster, påfrestningar och annat – eller är det överkurs?

Infogar en skiss samt lite bilder på inledningen. Det är lite jobb kvar...
Formen på poolen


Först lite gräv...


Mycket sten – ingen höjdare att gräva för hand i...


Sedan några månaders avbrott för bygge av uterum.


Rummet växer fram. Tanken är att lägga sten från uterummet och fram till poolkanten.


Inpassning av glaspartier.


Så här blev innertaket. Även utsidan är färdig men det har inte varit ljust nog att ta bilder på tre månader nu...


Det var lite offtopic-bilder. Om två veckor är det meningen att vi ska börja gjuta sockeln till poolen om vädret håller i sig...


Sidor: 1 ... 17 [18] 19
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag