VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - sandos

Sidor: [1] 2 3
1
Ovanmarkspooler / SV: Tjuvluft intex ventil
« skrivet: maj 13, 2020, 18:16:04:04  »
Har felsökt så långt så jag har märkt att så fort man kopplar något på insuget så suger pumpen luft oavsett vad det är, satte dit en kort stump slang som jag höll under ytan ändå drog pumpen luft.

Nu förstår jag inte riktigt, drog den luft även när den inte sög vatten genom ventilerna? Då lär inte ventilerna vara problemet. Jag har ofta problem med gängan till förfiltret i pumpen som måste dras lite extra ibland tex.

2
Teknik / SV: Byta allt till 50 mm kopplingar
« skrivet: maj 07, 2020, 15:39:20:20  »
Kan säga att kopplingen fungerar, MEN tex. vid inloppet till förfilter så är gängan för lång, vilket gör att en enda o-ring inte längre riktigt räcker...

För att utöka lite så tog jag 2 o-ringar för att få det att fungera utan att spräcka plasten.

Deras skimmerset är dock ännu värre. Där fungerade _inte_ mina adaptrar från dammbutiken bra alls, kunde bara dra kanske hälften av gängan. Provade slipa väldigt mycket men kom fram till efter mätning att det nog varken är inner eller ytter-mått på gängan som är fel utan formen på gängan?

Läsningen blev till slut att köra o-ringar för att slippa gänga hela vägen, 3d-utskriven adapterring dessutom som kortade avståndet ytterligare, samt på en koppling gick jag till ett adapter utan union som fungerade lite bättre. Det blev tätt i alla fall.

Sandfiltret som ingår med deras 250w-pump hade mina 1 1/2 " adaptrar inga som helst problem med. Passade perfekt.

3
Teknik / SV: Flexslang
« skrivet: maj 07, 2020, 15:06:11:11  »
Poolstore säljer PVC-slang per meter https://poolstore.se/p/pvc-slang-armerad/
Det gör troligen många andra butiker också. Om det nu är PVC-slang som du söker.
I så fall kanske du är medveten om att flex inte betyder flexibel egentligen utan i jämförelse med PEM-slang så är den lite mindre bångstyrig.  ;D

Har haft lite besvär för att "slangen" är så bänglig. Blev mycket nöjd när jag igår lyckades värma en snutt på en meter med värmepistolen och även få den att bli hyffsat rak när den svalnade... Det hade jag inte lyckats med tidigare. Man skulle eg. behöva en kylfläkt när man är klar för att få den till rätt form känns det som ibland.

4
Övriga frågor! / SV: Bubbelplast som tappat sina bubblor
« skrivet: augusti 05, 2019, 14:03:07:07  »
VidaXL.se 300:-

Vi köpte intex 450 cm till denna sommar, för inte många kronor, och har inte sett att en enda bubbla gått sönder, trots diverse misshandel med "avskrapning" av plasten över poolkanten, kanten till trallen osv.

5
Teknik / SV: Byta allt till 50 mm kopplingar
« skrivet: augusti 03, 2019, 22:45:05:05  »
Undrar också om det finns bättre kopplingar än dessa som följer med:

https://www.pool-fritid.se/produkt/slanganslutning-swim-fun-filter/

Den säger att det är 1.5" men är gängorna verkligen standard, tycker de känns väldigt "fina". Någon som köpt en PVC-50mm koppling för denna pump eller liknande?

Kan säga att kopplingen fungerar, MEN tex. vid inloppet till förfilter så är gängan för lång, vilket gör att en enda o-ring inte längre riktigt räcker...

6
Teknik / SV: Byta allt till 50 mm kopplingar
« skrivet: juli 31, 2019, 15:45:49:49  »
Sandfilter och vattenpump Swim and fun pro 250w (3 st 1,5 tums kopplingar ?) (invändiga gängor på alla anslutningar) (o-ring ?)

Undrar också om det finns bättre kopplingar än dessa som följer med:

https://www.pool-fritid.se/produkt/slanganslutning-swim-fun-filter/

Den säger att det är 1.5" men är gängorna verkligen standard, tycker de känns väldigt "fina". Någon som köpt en PVC-50mm koppling för denna pump eller liknande?

7
Uppvärmning / SV: Inkoppling solvärmare
« skrivet: juli 25, 2019, 10:31:26:26  »
Kopplar man in de parallellt kan det finnas en risk för att den panelen som ligger längst bort inte använda, eller inte?

Det "korrekta" att göra är nog samma som man gör med golvväme, man får mäta flödet på något sätt och strypa så alla får samma flöde. Jag har ingen aning om hur man ska gå till väga för att göra det. Jag skulle testa parallellt och mäta tempen som kommer ut från varje panel, är de hyffsat lika så hade jag nöjt mig.

Man kan ju även kombinera, kanske räcker det med 2x3 alltså 2 grupper parallellt med 3 i serie?

8
Uppvärmning / SV: Kabel till värmepump, area (?)
« skrivet: juni 25, 2019, 10:07:27:27  »
- Litar jag på min elektriker eller går jag på vad Pahlen säger? Tilläggas bör att jag redan köpt 2,5 kvadrats jordkabel.....

Som en fullständigt ocertifierad amatörelektriker så säger jag att din kabel kommer fungera utan problem. 2.5 är ju normalt OK för 16A. Om den nu skall ligga i mark så lär den sällan bli speciellt varm heller, vilket gör det till ett ickeproblem.

Jag kan bara tänka mig att det är startströmmar som kan vara för stora för kabeln, men... de hinner knappast värma kabeln.

Sedan, om det kommer en elektriker in i denna tråd, så ska man nog kolla utlösningskrav och det kan påverka valet av kabel, men det verkar vara (mycket?) ovanligt att det behövs ändring pga. det om man inte har riktigt dåligt elnät.

9
Ovanmarkspooler / SV: Intex A filterpatron - återanvända?
« skrivet: juni 25, 2019, 10:02:17:17  »
Jag bara spolade med trädgårdsslang igår och det blev hyfsat rent alla fall..

Jag har gjort precis likadant. Det verkar finnas många varianter, och även medel. En del kör högtryck vilket jag tror är dåligt (tror det river hål i filtret) och en del diskmaskin.

10
Ovanmarkspooler / SV: Intex A filterpatron - återanvända?
« skrivet: juni 24, 2019, 16:38:17:17  »
Där stog nånting om att tvätta filterna och använda igen. Är det nån som testat, och med vad?

Läser du inte manualerna dina?!

Tom. intex själva säger att man kan rengöra filtrena, så det ska du definitvt göra!

Sidor: [1] 2 3
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag