VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - je

Sidor: [1] 2 ... 38
1
Byggtrådar / SV: Pool projekt, och lite till
« skrivet: september 09, 2016, 16:23:36:36  »
Hej Michael, jag har ingen efterkalkyl, har inte orkat, och vill möjligen inte veta det häller ::) Det blir svårt också å dra gränserna för vad som er pool, vad er garage, ingångsparti, trädäck, m.m.
Om jag gör en "kvalificerad gissning" på poolplatta, leca, murning, gjutning, pooldetaljer, teknisk utrustning till poolen, så gissar jag runt 200.000. Om jag börjar räkna in mina arbetstimmar blir det myyyyyycket mer.
Roligt du gillar mitt bygge, min byggtråd, och att det inspirerar andra till att dra igång.

2
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Impregnering av betongsarg
« skrivet: juli 27, 2016, 16:23:09:09  »
Hej alla poolare,
Någon där ute som har erfarenhet med att impregnera betongsarg?
Jag ser att det rekommenderas från olika tillverkare av poolsarg att impregnera denna med Silikan eller liknande produkter för att skapa en vattentät yta. När jag talade med en som jobbar med denna typen av produkter blev jag mer eller mindre rekommenderat att inte impregnera betongstenarna, da han var redd för kalkutskillingar under impregneringen om det inte går att säkerställa till 100% att det inte kommer in vatten/fukt på någon yta. Om så skulle skje finns det ingen möjlighet att tvätta bort kalkutskillingarna da dom finns under ytskiktet som impregneringen har skapat.
Någon som har erfarenhet av impregnerad betongsarg där ute?

3
Övriga frågor! / SV: Döpa poolrobot
« skrivet: juli 27, 2016, 16:08:14:14  »
Här i huset är det dottern som döper våra duktiga hjälpare.
Våran första poolrobot blev "Robert", och den nuvarande blev "Roberto", da det var robot nummer två!

4
Markpooler. / SV: Varifrån kommer vattnet??
« skrivet: augusti 24, 2015, 18:49:13:13  »
Aldrig byggt någon thermopool, men vad är det som säger att vattnet inte kan komma ovanifrån? Om jag fattat det hela rett finns det inget som tätar så att vatten inte kan ta seg ned mellan frigolit och betong vid regn eller plaskande.

5
Markpooler. / SV: Poolpaket betongpool
« skrivet: augusti 19, 2015, 17:02:05:05  »
Läs upp dig på olika pooler och utformningar här på forumet, så får du en bra bild på vad du vill ha och inte. Spelar ingen roll i samband med placering, antal, eller typ av utrustning om poolen er gjuten, murad, eller byggt i någon annat material. Det är jo bara olika sätt att skapa en spärr för att hålla vattnet på plats, eller hur?
Ta med dig din ide till din lokala poolleverantör, och få hans/hennes rekommendationer och kommentarer, och eventuella förslag till ändringar.
Jag gjorde så, och en av kommentarerna var, "vill du verkligen mura och gjuta en pool, och sätta dit plastdetaljer? Mycket att hugga och bila bort om det skulle bli skador / spricker eller liknande."
Kan jo vara så at han tjänade mycket mer på rostfritt, men hans kommentar verkade vettig i mina öron, så det blev rostfritt för min del.
Lite enkla regler, som jag har fått lära mig:
- Inlopp ska stå i den änden där den dominerande vindriktning kommer ifrån på din tomt.
- Bräddavlopp ska stå i motsatt sida av inloppen för att skapa en så bra ytrening som möjligt
- Belysningen ska stå på samma sida som du kommer använda som sittplats så den inte bländar när du sitter bredvid poolen och myser en sen sommarkväll.

6
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / SV: Storlek på utrymme runt pool
« skrivet: augusti 15, 2015, 11:14:30:30  »
Vi har 2 meter å ena sidan. Detta är OK för att gå runt poolen, men inget att sätta möbler på. På andra sidan har vi ungefär 3,5m, så här funkar det med möbler, solsängar m.m

7
Övriga frågor! / SV: Gjutning av betongplatta!
« skrivet: augusti 13, 2015, 22:50:40:40  »
Vattnet blir nog dränerad utan bekymmer även om du har bankat när några fästen till ramen.

8
Övriga frågor! / SV: Gjutning av betongplatta!
« skrivet: augusti 13, 2015, 21:31:27:27  »
Blir inte enkelt att hitta reglar som är långa nog om du skal ha dom i en bit är jag rädd.
Det spelar ingen roll egentligen. Du måste slå ned en hel del spetsade träbitar i marken ändå, så det är bara att skarva iväg. Kom ihåg att din träram skal hålla på plats 5 - 6 ton med betong, så den måste förankras riktigt bra, så den inte börjar ge sig.
Du hittar bilder i början av min byggtråd på båda ram innan, under, och efter gjutning. Alla dom vertikala träbitarna du ser sticka upp över rammen är spetsade 45*95 bitar som är bankad när i marken med slägga.
Att det finns några tunnare delar som sticker ut på min platta beror på att jag murade i leca, och fick därför gjuta kontraforer. Inget du behöver om du skal ha en PP-pool skulle jag gissa.

9
Byggtrådar / SV: Tid och börja bygga pool
« skrivet: augusti 13, 2015, 21:14:56:56  »
Om det varit min pool så hade jag satt ditt några kontraforer, helt klart. Leca är bra till mycket, men som MathiasS skriver är inte motståndet mot tryck speciellt bra. När jag byggde min Leca pool kollade jag med än byggnadskonsult, och fick rådet att inte ha någon fristående vägg över 3 meter, utan då skulle det dit en kontrafor. Utöver kontraforer använde  jag också U-block i botten, på mitten, och i sista skiftet. Detta förstärker också konstruktionen avsevärt, och om det är något du inte vill uppleva när du är klar så är det att väggarna börjar kollapsa åt ena eller andra hållet.
Min tanke var att mura kontraforerna också, men fick sträng besked från konsulten att det enda som gällde var gjutna kontraforer. Inte det roligaste jobbet, då det gick med nästan 30 säckar, eller 650-700kg "gjuta grov" i varje, och jag hade 7 stycken.
Jag använde 20cm isolering under plattan, men har ingen aning på om det är rett, för lite , eller för mycket. Om jag inte minns fel är kravet för ett bostadshus idag 40cm, så jag tänkte väl som så att om jag halverar detta blir det nog bra.
Du hittar mer detaljer och bilder i min byggtråd om du är intresserad.

10
Markpooler. / SV: Hur stor pool?
« skrivet: augusti 13, 2015, 12:43:22:22  »
Jag hade nog gått upp lite, speciellt på längden för att få plats med en riktig trappa/GT hylla om du inte har några bekymmer med utrymme. Lite dyrare att bygga, inte så mycket mer vatten da djupet jo inte blir samma som i resten av poolen, vattenytan blir jo lite större, så du förlorar lite mer värme där, men jag tror inte det blir så stor skillnad i uppvärmning eller storlek på pumpar etc. Jag kör med samma pump/filter lösning som jag hade gjort om jag hade byggt en 8X4.
Om det är värt den extra kostnaden blir väl upp till var och en. Jag skulle inte byggt en pool utan trappan/GT hyllan, men andra vill nog säja att detta inte är viktigt alls.

Sidor: [1] 2 ... 38
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan