Allt om pool, Poolforum!

PoolForum - swimmingpooler => Markpooler. => Ämnet startat av: Tate skrivet april 15, 2012, 23:53:53:53

Titel: Pump i källare
Skrivet av: Tate skrivet april 15, 2012, 23:53:53:53
Nu närmar sig poolleveransen och jag har ännu inte lyckats bestämma hur jag ska lösa tekniken. På ett sätt tycks det vara smidigast att stoppa in allt i källaren. Mest är att källaren redan är byggd, till skillnad från eventuella friggebodar, och för att jag då slipper koppla loss och plocka in saker inför vintern. Som ni märker tänker jag alltså lata tankar.

Men finns det nackdelar med att sätta allt i källaren? Risk för översvämning? Brandrisk? Låter mycket? Måste gräva upp hela trädgården för att gräva ner slangar? Vilka förutsättningar krävs för att man ska kunna ha pumpen i källaren? Golvbrunn finns ju i tvättstugan, men den sväljer ju knappast en halv pool... Och är dessutom på andra sidan huset från poolen räknat. Och finns det kanske fördelar med att ha allt i en friggebod istället?
Titel: SV: Pump i källare
Skrivet av: Housedad skrivet april 16, 2012, 07:55:50:50
Mina åsikter :)
Placering i källare.
Fördelar:

Nackdelar:

Själv har jag grävt och dragit el, vatten och avlopp ca 30 m från  huset men valt att ha pump och filter i en hydda vid poolen, lite över vattenytan.

/Housedad
Titel: SV: Pump i källare
Skrivet av: Fia skrivet april 16, 2012, 22:43:15:15
Har mitt maskinrum i pannrummet (källaren)med golvbrunn. Pool på ena gaveln o pannrum i andra gaveln, huset är 17 meter långt. Har fungerat perfekt.
Slipper hålla på att plocka in vintertid.