Allt om pool, Poolforum!

SpaForum - spabad => SpaForum => Ämnet startat av: pvwowern skrivet december 07, 2018, 11:09:22:22

Titel: Läckande pump - Caldera Martinique - Ngn som har tips ?
Skrivet av: pvwowern skrivet december 07, 2018, 11:09:22:22
Hej, jag har ett spabad av märket Caldera. Upptäckte igår när jag skulle ta ett bad att vattennivån hade sjunkit en hel del sedan 2 veckor då jag tog mitt senaste bad.   Idag tittade jag närmare på det och såg att det droppar om en pump.
Någon som har ett tips på åtgärd ? Packning? eller behöver man byta hela pumpen ?  Badet är nersänkt i altanen så jag har inte skruvat ut pumpen själv ännu då det är väldigt bökigt så jag tänkte höra här först vad experterna säger ?

Bifogar en bild på pumpen och markering vart det droppar.

Med vänlig hälsning,
Patrik
Titel: SV: Läckande pump - Caldera Martinique - Ngn som har tips ?
Skrivet av: ChineseSpaParts skrivet december 07, 2018, 12:56:27:27
Hej patrik

Det ser ut som om du bara kan ändra våtänden, det är ganska lätt att göra, lossa de 4 skruvarna som är fästa vid pumpen och snurra från pumphjulet till pumphjulet. Du kan behöva använda en skruvmejsel bakom fläktkåpan för att hålla axeln på plats medan du roterar pumphjulet av.

Ta en titt på dessa länkar .....

https://www.chinesespaparts.eu/product/lp300wp300-wet-end-2 (https://www.chinesespaparts.eu/product/lp300wp300-wet-end-2)

https://www.chinesespaparts.eu/products/jet-pumps-circulation-pumps/chinese-jet-pumps/ (https://www.chinesespaparts.eu/products/jet-pumps-circulation-pumps/chinese-jet-pumps/)

Hoppas det här hjälper :)
Titel: SV: Läckande pump - Caldera Martinique - Ngn som har tips ?
Skrivet av: pvwowern skrivet januari 19, 2019, 09:01:06:06
Tack för tipset! 
Jag har tömt badet nu då jag inte lyckades få loss pumpen. Måste "såga lite" i altanen för att få mer arbetsutrymme och det får nog bli ett vårprojekt.

Med vänlig hälsning,
Patrik