VVS och Vattenshoppen Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Besök oss idag

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - magnus76

Sidor: [1]
1
Markpooler. / Max 28c vatten
« skrivet: september 20, 2020, 06:49:00:00  »
Om man väljer en mosaikliner från folkpool får man inte ha varmare vatten än 28c. Detta hade jag inte ens reflekterat över. Deras enfärgade liners klarar runt 30c.

Men om man tex har värmepumpen inställd på 28c och så blir det en väldigt varm sommar samt att man har pooltak, då lär tempen gå över dessa 28c. Är detta ngt man ska undvika? Känns ju ganska dåligt att behöva begränsas faktiskt.

2
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / Plint till trall runt pool
« skrivet: september 19, 2020, 07:54:16:16  »
Ni som bygg trall runt era pooler, vilka plintar rekommenderar ni? När jag byggde altanen använde jag 500mm plint med justerbar stolpsko. Men jag vet att många rekommenderar minst 700mm plintar.

Jag kommer inte bygga någon slags takkonstruktion ovanpå trädäcket så de horisontella krafterna blir ju inte jättestora.

3
Markpooler. / Dyrt med folkpool?
« skrivet: september 16, 2020, 17:23:44:44  »
Hej!

Är på gång att skaffa nedgrävd pool. Fått offert från folkpool med deras 4 x 8 träpool med ett skjutbart tak.

De gör allt förutom byggnationen av trädäck.

435.000kr. Det är väldigt mycket pengar och vet egentligen inte om andra poolföretag är ungefär lika dyra.

Sen kan jag tycka i vissa avseenden att de tar ganska bra betalt för vissa komponenter. Deras värmepump tex kostar ca 27.000kr.

Som sagt, priset är alltså att det enda jag gör är att bygga trädäcket. Men är prislappen helt orimlig?

4
Ovanmarkspooler / Ny pump till befintligt sandfilter
« skrivet: juli 27, 2020, 12:20:45:45  »
Har en ganska klen intex pump (190w) som är dockad till tillhörande sandfilter som jag tror rymmer typ 15kg sand. Dock kör jag med filterbollar istället.

Pumpen är ca fem år och jag tycker den är lite klen (4500l/h) och eftersom poolen nästan rymmer 20m3 skulle jag vilja ha en kraftigare pump.

Har hittat en pump som är 800w och kör ca 1700l/h. Men frågan är då om jag även måste byta ut mitt sandfilter? Blir ”ojämnt” med så kraftig pump med en sån liten sandbehållare?

5
Uppvärmning / Solvärmematta på tak
« skrivet: juni 13, 2017, 14:37:41:41  »
Hejsan på er poolexperter....

Har en intexpool med ca 20m3. Problemet är att det oftast kallt. Har kollat en en solvärmelösning på problemet http://jf-fritid.se/solvarmematta/.

Hade tänkt att få upp den på garagetaket som finns ca fem meter från poolen. Men hur bör jag montera på taket? Man lägger mattorna inte direkt mot takpannorna? Tänkte bygga nån slags ram och fästa mattorna i. Den ska ju vara enkel att få ner sen när säsongen är över.

Har ni några tips, och gärna lite "byggbilder"?

6
Uppvärmning / Solvärmematta med Intexpool
« skrivet: juli 22, 2016, 06:44:24:24  »
Tjena tjena!

Hade först tänkt att införskaffa en VP till poolen men har nu börjat fundera på solvärme istället.

Har en Intex (ovanmark), 488x122, 19.1m3 som känns lite kall att bada i. Kollade in dessa mattor http://www.jf-fritid.se/solvarme/solvarmematta/ för att koppla ihop med min sandfilterpump.

Pumpen som medföljde poolpaketet har 0.25hp och klarar ca 4.5m3/h. Eftersom solvärmemattorna är stora (tänkte köpa två) skulle jag vilja placera de på garagetaket några meter från poolen. Enligt säljaren i butiken var min pump för klen för att få cirkulation upp till taket. Det krävdes iaf 1hp motor för att få det att gå runt.

Vad har ni för erfarenheter kring motorkapacitet av cirkulation upp på tak, det borde väl inte krävas så mycket? När man väl fått snurr fortsätter det ju av egen kraft? Eller ska man köpa en kraftigare pump eller kanske en egen pump till solmattorna? Vill ha det enkelt.

/Magnus

7
Ovanmarkspooler / Skaffa poolvärmepump till intex pool
« skrivet: juni 14, 2016, 17:25:55:55  »
Hej alla poolmänniskor!

Har en önskan om att kunna bada oftare, det är ju så förbaskat kallt i detta land, speciellt på nätterna.

Har precis köpt en intex ovanmarkpool http://www.intexnordic.com/Default.aspx?ID=53&M=Shop&PID=112&ProductID=886. Denna pump medföljde i paketet http://www.intexnordic.com/Default.aspx?ID=54&M=Shop&PID=113&ProductID=964

Men jag kan inte utlösa måtten på gängorna från sandfiltret. De ser ut att kunna vara 50mm. Tanken är att tex köpa denna VP http://www.rubinpool.se/produkter/poolvarme/poolvarmepumpar/hydro-pro-7. Den pumpen ska ju klara 30m3, och min pool rymmer ca 19.1 m3. Sen är ju min pool helt o-isolerad så denna pump borde ju räcka?

Är det någon på detta forum som har samma uppsättning? Skulle bli superglad om någon köpt VP till denna pooluppsättning.

Vad tror ni jag kommer behöva köpa till, tex en bypass, vilka slangar och kopplingar? Antar att jag måste dra ny el på egen fas ut till pumpen.

Hoppas någon kan ge mig lite råd, skulle vilja bada i en varm pool i sommar :)

/Magnus

Sidor: [1]
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Besök oss idag