Klicka för pris Klicka här för mer information! Gullberg Jansson Platssvetsad Liner Nordiska Kvalitetspooler Prisvärda pooler! Spela harpan

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - christian

Sidor: [1] 2
1
Markpooler. / Bottenisolering igen
« skrivet: september 22, 2007, 22:10:08:08  »
Hej Alla, <antman>

Har diskuterat isolering med er tidigare vilket har hjälpt mig framåt. Följde upp ett tips att jobba med Dorocell - tack Perra O0 . Detta ledde till följande förslag på isoleringslösning för poolbotten.

40mm DC300 (ska enl uppgift motsvara XPS 400 till 500 i hårdhet, DC80 som försäljaren först rekommenderade sade han att de lägger under bottenplattan på hus och ska inte sjunka ihop mer än några mm och detta skulle ta många år men jag valde 300:an som var marginellt dyrare men mycket hårdare). Sedan kommer själva knorren: på isoleringen lägger jag en 2 mm ganska styv plasskiva - det är tänkt att den ska ta upp hälavtryck o andra belastningsstötar som kan ge märken i frigoliten. Plastskivan tejpas m (silver?)tejp för att hållas på plats. Därefter filtmatta följt av liner.

Vet inte om jag är först ut med denna lösning - om inte kanske det finns erfarenheter att ta del av? >rulla<

christian

2
Byggtrådar / christians poolbygge
« skrivet: september 16, 2007, 19:07:30:30  »
Hej,

Ville börja med att tacka alla på forumet - jag har lärt mig otroligt mycket av att läsa era inlägg såväl på mina egna frågor som på andras. Ni har verkligen hjälpt oss att komma framåt i beslutsprocessen. I utbyte några bilder på det begynnande projektet.

christian

ps hoppas det fungerar med bilderna ds

3
Markpooler. / styroform
« skrivet: september 11, 2007, 22:01:16:16  »
Vet någon var man kan få tag i spontad EPS styroformisolering hårdhet 400 eller 500 till hyggligt pris. Antingen på nätet alternativt i Stockholmstrakten. Har fn fått pris på 195:-/m2 för 400 respektive 215:-/m2 för 500.

undrar christian

4
Teknik / Dräneringspump
« skrivet: september 09, 2007, 11:10:48:48  »
Hej Alla,

Letar nu efter pump att sätta i dräneringsbrunnen. Har hittat en på Rusta, en Kärcher SPD14000.
Dränkbar, för smutsigt vatten, inbygd flottör, dvs ingen vipparm - vilket är bra eftersom min brunn kommer att vara 30cm i diameter så vipparm får inte plats.

Finns det förslag på andra pumpar jag borde kika på? Vem säljer dessa i så fall.

Med hopp om synpunkter,

christian

5
Markpooler. / rymdfolie.....eller betongftäckmatta?
« skrivet: september 07, 2007, 19:29:31:31  »
Hej igen,

Fick rådet att satsa på rymdfolie som isolering på sidoväggarna, var själv inne på betongtäckmatta men kollade rymdfolien på nätet (http://www.wiedland.se/thr/) o den såg ju definitivt lättarbetad ut med egenskaper överlägsen andra isoleringsmaterial och dessutom inte alltför dyr.

Är lite sugen på att prova rymdfolien men ville gärna checka av med Forumet om det finns erfarenheter, dvs sympunkter, råd och dåd är välkomna!  O0

christian

6
Markpooler. / Bottenisolering
« skrivet: september 02, 2007, 17:00:20:20  »
Hej Alla,

Tänker lägga isolering i botten på poolen. Har fått olika råd - sådana som tycker man ska ta en hård cellplast (fördel; svårt att göra märken i den, nackdel; har man väl fått ett märke så finns det där) - sådana som anser man ska ta en halvhård cellplast (med argumentet att man får märken i alla cellplaster, den mjukare kan dock fjädra tillbaka något och är därför mera förlåtande).

Kollade på byggvaruhuset idag och blev inte klokare av det.

Finns det åsikter på forumet om hur jag borde göra?  :-\

undrar christian


7
Markpooler. / caraterra eller sahara
« skrivet: augusti 31, 2007, 20:15:23:23  »
Är det någon som har försökt importera poolsarg från Caraterra (http://www.caraterra.com/us_index.htm) i Frankrike eller hittat en auktoriserad återförsäljare (förutom Follkpool) i Sverige?

undrar christian

8
Utemiljöer, altaner, trall och stenläggning. / stensarg
« skrivet: juli 29, 2007, 13:46:57:57  »
Finns det ngn som har lagt stensarg runt en Miamipool Kidney - har själv mest hittat stensarger för rektangulära pooler. Vi vill helst inte lägga en cementsarg eller en sarg med små stenar utan skulle vilja lägga en med större stenar med rundad kant. Finns det ngn som hittat en lösning. Betong eller granit OK.

Har noterat att Folkpool säljer sargstenar av den modell vi söker men vet inte om deras radier passar andra fabrikat - finns det ngn som provat? Finns det andra återförsäljare av sargsten?

undrar christian


9
Uppvärmning / poolvärme
« skrivet: juli 14, 2007, 23:34:25:25  »
Är det lönt att installera solfångare om man tänker installera värmepump eller blir det kaka på kaka undrar

christian

10
Markpooler. / djupdel
« skrivet: juli 14, 2007, 21:40:39:39  »
Gjorde en sökning på djupdel på forumet o fick fram en siffra på 100000 extra i anläggningskostnad. Finns det ngn som kan bekräfta den siffran?

Undrar christian <help>

Sidor: [1] 2
Platssvetsad Liner

Logger 2020 datalogger
Annons från Pool & SPA i lund
poolstore.se
Service på hög nivå!
Besök vår hemsida för mer information
Pooler, spa bad!
Bästa pris på poolsvampen.
Klicka här för mer information! Platssvetsad Liner Prisvärda pooler! Spela harpan